6 yıldır yatan motora neler yapmalı?

bugün iyice söktük...

16032011776.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

16032011777.jpg

[URL=http://img832.imageshack.us/i/16032011778.jpg/][IMG]http:
//img832.imageshack.us/img832/3158/16032011778.jpg[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

bu arkadaşta ban yarenlik etti:p

16032011775.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Hocam bu yakınlarda olsan sana seve seve yardım ederdim söküp takmada temizlemede ne zevkli olur onun orasını burasını temizlemek eskiyen aksamı yenilemek şimdiden kolay gelsin :)

Allah yardımcın olsun. Keşke en baştan şu resmi koysaydın da soruna cevap vermesi daha kolay olsaydı.

Bence bu makinede bakılmadık yer kalmamalı. Orası burası ile olmaz. Çookk iş var çok.
Keyifle kazasız belasız binmek nasip olsun İnşallah.

Bu arada hayvancığın evini barkını almış götürüyorsunuz , nasıl sarılmış garibim yuvasına :)

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
motorun yapısına bakılırsa oldukça yüksek beygirli bir motoru var gibi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tekerlerinin üzerinde yatmış bir uzun yol, eşek ölüsü..
Allah yardımcın olsun..

Astarı yüzünden pahalıya gelecektir. şahsen bedava verseler almam .
bu iş vakit + nakit + sabır işi. . Kolay gelsin ne diyim .

Hiç endişelenme biraz bakımla ve arızalı konjektörün değiştirlimesiyle saat gibi çalışmaya başlayacaktır. Lastiklerini mutlaka değiştirmelisin bunu unutma. Yağları filtreleri hortumları herkes söylemiş zaten. En büyük sorun silindirin iç yüzünde karuncalanma olabilir bu durumda olayın şiddetine göre karar vermek gerekir. Eğer çok hafif ise wd40 gibi bişeyle temizleyerek kullanılmaya devam edilebilir. Eğer kavitasyon olmuşsa rektifiye gerekecektir. Sübaplar sübap yatakları falan kontrol edilip temizlenmeli.
Bütün bu yazdıklarıma rağmen işinin çok zor olmadığını ve büyük sorunlar çıkmadan halledeceğini düşünüyorum.

Böyle bir motor için 6 yıl uzun bir süre değil. Bu süreyi nasıl geçirdiği önemli. Yağış görmemişse çabuk toparlanır diye düşünüyorum.

İlk çalıştığı an o 6 yılın acısını çıkaracaktır motor:Daman dikkat

elin deymişken hayrına birde siyaha boyat :p

bence , doğru yoldasın keyfle yavaş yavaş toplanır ,:cat:

bende tecrübelerime dayanarak...
en azından motoru dağıtmadan önce,gerekli temizlik ve malzeme değişimlerini yaptıktan sonra (yağlar,filtreler v.s) mutlaka marşa basman yönünde fikir vereceğim...
çünkü bu motorun 6 senede çalışmaz hale geleceğine ihtimal vermiyorum...(oraya bırakıldığında çalışır vaziyette olduğunu düşünüyorum)

marşa basmadan motoru sökmenizi öngörmüyorum...yeni benzin ,yeni akü ile bu motorun çalışmaması için bir sebep görmüyorum..çalıştıktan sona sesini dinler bişey yapılıp yapılmaması gerektiğine karar verebilirsiniz,ve belkide sonradan pişman olup,boşu boşuna yapacağınız birsürü masraftan kurtulabilirsiniz...

birde bu canavara ne kadar bir bedel ödediğinizi ve evraksal boyutta sigorta muayene cezaları v.s ne tutacağını belirtebilirseniz sevinirim...

Son düzenleme:
Herif motorla ebediyete intikal etti sanırım :)

hu huuu orda kimse var mı ?????

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar