6 aydır yatan motorun gaz pedalı hareket etmiyor

Katılım
12 Eyl 2016
Mesajlar
132
Arkadaşlar merhaba motor mondial 150 mash 6 aydır falan yatıyor motor. Bi çalıştırıyım dedim motor çalıştı ama gaz pedalı hiç hareket etmiyor. Napabilirim buna zorlasam kopucak diye korkuyorum gaz teli? Servise gidicektim tam bakım yaptırmaya olana bak
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
21 Ağu 2016
Mesajlar
1,151
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gaz kolu olmasın o ?
 
Katılım
21 Mar 2015
Mesajlar
2,520
Gaz kolunun hareket etmemesi garip. Gaz kütüğüne mi birşey sıkıştı acaba? Sağına soluna bak biri motorla oynayıp gaz kütüğüne bir şey sokmuştur belki .

Yada 2. ihtimal gaz teli saçaklanıp hortum içinde sıkıştı diyeceğim ama o durumda bile gaz kolu zor da olsa hareket eder. O ihtimali eliyorum.

Pas yapan elemanlar olsa o durumda bile zor da olsa hafif hareket etmesi lazım.

Gaz kütüğü ve gaz teli hortumunun içerisine WD-40 sıkmayı dene, pas vs varsa gevşetir mutlaka.

WD-40 sıkmana rağmen hala gevşeyip hareket etmezse kurcalayıp bozmadan ve fazla zorlamadan motorunu servise götürüp baktırmanı öneririm.
 
Son düzenleme:
Katılım
12 Eyl 2016
Mesajlar
132
Hocam yok açık havada değil kapalı garajda duruyordu ama üstü açık şekilde

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:11 ----------

Hiç hareket etmiyor hocam yerinden oynamıyor bagaj kısmından gaz telinin olduğu yere bakıyorum oralarda birşey yok gibi gözüküyor ama büyük ihtimal gaz kolunun olduğu kısımda sıkıtnı var. Kafa kısmını sökmem gerekicek kablolar falan içerde. Servise götürücem götürmesine de nasıl götürücem o önemli :)
 
Katılım
24 Ara 2017
Mesajlar
304
Kütükten çıkan gaz telini elinizle çekin eğer oynamıyorsa ayvayı yemiş olabilirsiniz çünkü karbüratörde sorun var demektir. Yoksa yani oynuyorsa çok sıkıntı olmaz en fazla 50 - 60₺ masrafınız olur.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst