6 Ay 6000km sorunsalı

2024 model motosikletimi satmak istediğim zaman noter veya satış esnasında bir problem yaşar mıyım ?

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Sorun mu ki bu, 6 ay dolmadıysa veya 6k km evet satış yapılamıyor. Hatta sahibindene ilan da konulamıyor diye biliyorum

Sorun mu ki bu, 6 ay dolmadıysa veya 6k km evet satış yapılamıyor. Hatta sahibindene ilan da konulamıyor diye biliyorum

yok öyle değilmiş, saçma zaten.
Yıl içinde 3 satış hakkın var, 3 satışı geçerse tüccar kabul edilirsin ve karşına bu kurallar çıkar.

Bireysel olarak satabilirsin. km veya yıl kaç olursa olsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:31 ----------

Merak edenler için cevabı buldum.

" İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti, yetki belgesine sahip işletmeler tarafından yapılır.
Bir takvim yılı içinde doğrudan veya aracılık yapılmak suretiyle gerçekleştirilen üçten fazla ikinci
el motorlu kara taşıtı satışı, aksi Bakanlıkça tespit edilmedikçe ikinci el motorlu kara taşıtı
ticareti kabul edilir"

yıl içinde 3 ü geçmediği sürece istediğini satabilirsin.

...
çok acil para sıkıştın ve para lazım elindeki aracı 2024 olup ve 6001 olmamasından dolayı satamamak kötü durum, olmaz böyle bir şey

satarsın ilana koyamıyorsun.satışta zaten sana soruyorlar kaç km de diye sen 7000 diceksin onlarda 7000 kmde satışı gerçekleşti diye giriş yapıcaklar.

satarsın ilana koyamıyorsun.satışta zaten sana soruyorlar kaç km de diye sen 7000 diceksin onlarda 7000 kmde satışı gerçekleşti diye giriş yapıcaklar.

Model 2024 hocam ondan konuyu açtım, km o şekilde söylersin de model ruhsatta yazıyor.

Ama yılda 3 yıl kuralsız şekilde satış hakkın varmış

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar