550 km'lik yola YBR 125'imle çıkıyorum, birkaç sorumu cevaplarsanız sevinirim.

Şu ana kadar 2016 model motorumla yaklaşık 4 ayda 5 bin km yol yaptım. Bunlar daha çok şehir içinde. En uzun yol mesafem 300-350 km gibi oldu.

Bu uzun yolculuğumda başıma teknik arıza gelme olasılığı nedir? 4 bin bakımını yapalı çok olmadı. Lastik patlarsa bile ne yapabileceğimi ön göremiyorum. Zaten bayram dolayısıyla var olan tamirciye bile ulaşmak mümkün olur mu gibi konular biraz korkutuyor beni. Bu konularda cesaret vermenizi istiyorum aslında :D

Ben 0 km pulsar 200 ile ilk gun 500 km yol yaptim ve acemiydim ilk defa vitesli kullaniyordum ustune gece ciktim cok korktum ama hic bisey olmadi. Sigara molasi haric ara bile vermedim. Ama teknik detaylari bilemicem

Motosikleti
BWS 100
300 km giden motosiklet rahat rahat 500 900 bile yapar.
motosikletin güzel. Öyle kalmazsın yolda rahat ol. Aklında kalmasın.
Zincirini yağla.
Lastik patlarsa da. Lastik tamir kiti al. Şu tüp'lerde olanlardan.
Daha garanti olsnu diyorsan. Fitil kiti ve pompa al. (Fitili yap. Gideceğin yere git. Daha sonra fitili söktür içten yama yaptır.)
sıkıştırmadan, dinlene dinlene git.

yanına lastik tamir köpüğü alıyorsun ....gündüz yolculuk ediyorsun ... hiç problem yok

Lastik yaması al yanına eski tip. Böyle büyükçe bir iğne kalın bir fitili var bir de ilacı. Bu set toplasan 20 liralık bir şey. Patladıkça yamarsın :mrgreen: Yağ değişimi yaklaştıysa yağını al devam et yoluna 550 kmde sıkıntı çıkacağını sanmam.

Lastik tamir kitleri şeysinden yanında bulundur düşük cc gitmez görmez çok canını sıkacak onlara hazırlıklı ol :)

Son düzenleme:
Lastik patlarsa şambrelli tekerlekler gibi havası hemen sönmüyor. Çivi girse bile tekere bunu ancak günler sonra farkedebilirsin.
Garanti olsun diye sen yine de lastiğe fitil atmayı öğren. Ybr ile 550 değil 5500km de gitsen sıkıntı yaşamazsın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
allah aşkına yollar yazı yaban mı lastik kiti al deyip ögüt veriyorsunuz?

Bu abuk tavsiyede bizim ülkeden başka yerde yok her halde,

Toplamda 300Bin km üzeri kara yolu tercübem vardır.Daha hiç lastik patlamasından yolda kaldığımı hatırlamam.
Ha ben tendürek dağının tepesine çıkacağım diyorsan al kardeş yok ben normal adam gibi yoldan gideceğim diyorsan gerek yok ..

İlla yanına bir şey alacak isen cevşen ile su al , Sevşen seni manevi olarak korur su da içersin vucut sağlıgını korur..

İyi yolculuklar,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar