525 dişli ölçüsü kaç?

merhaba,
arkadaşlar, kendi motoruma arka dişli yapmayı-yaptırmayı planlıyorum, 46 ve 48 diş olacak lakin resimdeki ölçüler net olarak kaç olması gerekiyor. Janta bağlanacak kısımların ölçüleri bir şekilde halledilir ama zincirin oturacağı kısımlar nasıl oluyor?

dw2o3xo.jpeg
[/url][/IMG]

Son düzenleme:
Hazırı yokta kendin yaptıracaksan Sanayide dişli yapan yerler var.
Zincirini ve orjinali götüreceksin kaç diş istiyorsan onlar hesap edip yaparlar.
Öyle kolay ölçülendirilebilecek bişey değil dişli işi.

Hazırı yokta kendin yaptıracaksan Sanayide dişli yapan yerler var.
Zincirini ve orjinali götüreceksin kaç diş istiyorsan onlar hesap edip yaparlar.
Öyle kolay ölçülendirilebilecek bişey değil dişli işi.

Kendim tornacı bir arkadaşımla yapacağım, ama işin çoğunu lazer makinası halledecek. Daha önce uğraşmış elinde ölçüleri olan birisi varsa lazer makinasına o ölçüleri gireceğiz ve iş tamam, gerisi küçük rütuşlar.

Elinde hazır tasarım yoksa pek kolay olduğunu sanmıyorum.

DIN 8196 dişli standardı. gen.lib.rus.ec sitesinden indirebilirsin. Ama sadece VPN ile girilebiliyor.

Standardı kontrol edersen baya ayrıntılı bir tasarımı var. Senin motorun dişlisinin de bu standarda uygun yapıldığından emin olman gerekiyor. Öncesinde kendi dişli ölçülerinle bu standarttaki ölçüleri karşılaştırabilirsin.

Eğer maliyeti düşürmekse amacın bence uğraşmaya değmez. Eğer piyasada hazır alabileceğin parça varsa al geç.

Elinde hazır tasarım yoksa pek kolay olduğunu sanmıyorum.

DIN 8196 dişli standardı. gen.lib.rus.ec sitesinden indirebilirsin. Ama sadece VPN ile girilebiliyor.

Standardı kontrol edersen baya ayrıntılı bir tasarımı var. Senin motorun dişlisinin de bu standarda uygun yapıldığından emin olman gerekiyor. Öncesinde kendi dişli ölçülerinle bu standarttaki ölçüleri karşılaştırabilirsin.

Eğer maliyeti düşürmekse amacın bence uğraşmaya değmez. Eğer piyasada hazır alabileceğin parça varsa al geç.

teşekkür ederim,
Malesef piyasada benim motoruma uygun dişli yok. Motorum Aprilia Pegaso ama üzerinde mt07 motor bloğu var, arkada R25 jantı takılı. R25 orjinalde 520 zincir kullanır ama ben mt07 gücüne dayanabilmesi açısından 525 olarak dişli tasarlayacağım. Biraz daha araştırayım bakalım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar