Büyük geçmiş olsun.Cesaretinizden ve soğukkanlılığınızdan ötürü tebrik ediyorum.
Köpeğe karşı nötr olan insan yok gibidir.Ya sevilir ya sevilmez.Ben sevmeyenler tarafındayım.Çocukluğumda yaptığım bisikletli gezilerden beri yıllardır bu hayvanlar tarafından kovalanmaktan bıktım usandım.Ve sonunda, utanarak yazıyorum ama gerçek bu, artık evime dahi giremez olduğumda gittim bir sürü para verip piyasadaki en etkili havalı tüfekten aldım.Zira belediyeye yazdığım dilekçeden sonuç alamadım.Evimin çevresinde ne kadar başı boş köpek varsa hepsini vurdum.Şimdi bana burada küfür eden kızan olacaktır.Ama evime giremiyorum diyorum lütfen biraz empati yapalım.İşim bitince de tüfeği yok pahasına sattım.Baştan aşağı rezillik.Olacak iş değil ama hayatın gerçekleri maalesef böyle yapmayı gerektiriyor.Başka çarem kalmamıştı.
Avrupalı değiliz.Zengin değiliz. Köpek bakım evleri yetersizdir, barınması beslenmesi hep problem olmuştur.Toplamasan, kontrolsüzce çoğalıp vatandaşın başına bela olur.Toplasan, belediyenin gelirleri genelde özellikle ufak belediyelerde yetersizdir, asli işlerini bile doğru dürüst yapamazlar.Nerede kaldı köpeklere baksınlar.Sonunda zehirlemek zorunda kalırlar.Bu seferde hayvan hakları savunucuları ortalığı yıkar.Belediye başkanıda tırsar, nede olsa seçimle gelip giden insanlar.Ne şiş yansın ne kebap misali, bu konuda kesin çözüm getiren bir yer ben duymadım.
Aslında her işimiz böyle yarım yamalak, gösterişten ibarettir.Hiçbir boka yaramaz.
Ben aslında gaddar bir insan yada psikopat falan değilim.Hatta, muhtemelen inanmayacaksınız, hayvanları da severim.Ancak doğada köpek kadar insan hayatına müdahele eden ve hayatı çekilmez yapan ikinci bir hayvan da yoktur.Saldırısından kaçsan geceleri kapının dibinde ulur.Yolun ortasına sıçar, çeker gider.Ne yapacağı belli olmaz.Rüzgar eser havlar, araba geçer peşinden koşar, böylede saçma sapan bir hayvan.
Köpek beslemek ciddi bir sorumluluk ve yasal yükümlülükler getirmeli.Önüne gelen köpek besleyememeli.Bu iş için yetkili bir kurumdan kısa bir eğitim ve besleme yetkisi alınmalı.Ruhsat gibi, ehliyet gibi.Tüm köpeklerin kaydı olmalı.Farkında olmayanlar olabilir ama köpek silah gibidir.Eğitimle bir kişiyi köpeğinize öldürtebilir yada ağır yaralayabilirsiniz.
Şu lafı çok duyuyorum: "köpekleri çok seviyorum, bu güne kadar x sayıda köpek besledim.ama..."
Ama ne? Hep bir ama vardır. Ya yeri müsait değildir, ya komşuları rahatsız olduğu için köpeğini bir yerlere vermek zorunda kalmıştır.Yada beslemekten bıkmıştır sokağa atmıştır ama yalan söylüyordur.Zira sokaklarda bir sürü sahipsiz cins köpek de dolaşıyor.
E kardeşim madem hep bir "ama" var besleme o zaman! Nedir bu ısrar, inat onu da anlamam ben.İlla hayvan beslemek istiyorsan kedi besle, kuş besle, balık besle, kaplumbağa besle, kertenkele besle, hatta yılan besle, fare besle.Kocaman dişleri olan, ona buna saldırıp ortalığı perişan eden bir hayvan beslemek niye???
Bir de yanındaki köpekten güç alıp artis artis dolaşan tipler vardır.Bunlar işte tam sopalık.Köpek ya dobermandır ya başka bir korkunç görünüşlü cinsten.Kulaklar kesilmiş, dimdik.Zincir bileğe dolanmış, arkadaki tipi sürürükleye sürükleye gidiyor, dil bir karış dışarıda, yanınızdan geçerken "heh heh heh" diye nefes alışveriş sesini duyuyorsun.Bir an kafasını sana çevirip burnunu uzatıyor, tüylerin diken diken oluyor. Resmen bir tehdit unsuru. Sahibide bunun farkında, o yüzden besliyor zaten.Köpekle dolaşırken insanların sağa sola kaçışması, tedirgin olması hoşuna gidiyor.Bundan sapıkça bir zevk alıyor.Medeni ülkelerin pek çoğunda bazı köpek türlerinin beslenmesi yasaklandı. Darısı başımıza.