52 diş darbesi ile beni ısıran Kangal köpeğe tebrikler.

Katılım
5 Haz 2006
Mesajlar
1,037
Geçmiş olsun abi bende kangal besliyorum öle hayvanlar değildir ama...
Köpek bu napca belli olmaz...Böyle hayvanları bağlı tutuyolar huysuz oluyo..
Ama geniş bahçede salık olsa inanın ona bulaşmayana saldırmaz...
Köpekleri zincirlemek iyi değil..
İyi kurtarmışsınız..
Geçmiş olsun

Haklısınız. Ben hayatta köpek işinden anlamam. Ve minik köpek havlaması bile bende etki yaratır. Yanlız her köpek sahibi "benim köpeğim veya bu cins asla saldırgan değil . Hele insana hiç bulaşmaz derler. " Bana saldıran köpeğin sahibi de hep ayni kelimeleri kullanırdı. Şimdi Bu hayvana nazar değdi diyerek kendini savunuyor..
 
Katılım
10 Kas 2008
Mesajlar
458
Geçmiş olsun bu köpeklerle her gün bende uğraşıyorum motorla işe giderken
 
Katılım
11 Şub 2008
Mesajlar
1,083
geçmiş olsun abi keşke ölü taklidi yapsaydın çok daha az zararla kurtulurdun çok geçmiş olsun
 
Katılım
14 Nis 2008
Mesajlar
758
Yasal olarak durum nedir? Belki komşunuz ama bu durumlarda insanlar haklarını arasa köpek sahipleri de biraz kendilerini toparlarlar belki. Amca oğlunda da var bir alman kurdu. Kaydı cartı curtu belgeleri falan var aşısının yapıldığına dair. Yani bu işlerin de bir ciddiyeti olsa iyi olur.
 
Katılım
28 Ara 2009
Mesajlar
1,329
Karadeniz inadı sayesinde kurtulmuşsundur da!::159::
Pes etseydin durum çok daha farklı olurdu.
Büyük geçmiş olsun..
 
Katılım
16 Nis 2003
Mesajlar
1,149
Büyük geçmiş olsun.Cesaretinizden ve soğukkanlılığınızdan ötürü tebrik ediyorum.

Köpeğe karşı nötr olan insan yok gibidir.Ya sevilir ya sevilmez.Ben sevmeyenler tarafındayım.Çocukluğumda yaptığım bisikletli gezilerden beri yıllardır bu hayvanlar tarafından kovalanmaktan bıktım usandım.Ve sonunda, utanarak yazıyorum ama gerçek bu, artık evime dahi giremez olduğumda gittim bir sürü para verip piyasadaki en etkili havalı tüfekten aldım.Zira belediyeye yazdığım dilekçeden sonuç alamadım.Evimin çevresinde ne kadar başı boş köpek varsa hepsini vurdum.Şimdi bana burada küfür eden kızan olacaktır.Ama evime giremiyorum diyorum lütfen biraz empati yapalım.İşim bitince de tüfeği yok pahasına sattım.Baştan aşağı rezillik.Olacak iş değil ama hayatın gerçekleri maalesef böyle yapmayı gerektiriyor.Başka çarem kalmamıştı.

Avrupalı değiliz.Zengin değiliz. Köpek bakım evleri yetersizdir, barınması beslenmesi hep problem olmuştur.Toplamasan, kontrolsüzce çoğalıp vatandaşın başına bela olur.Toplasan, belediyenin gelirleri genelde özellikle ufak belediyelerde yetersizdir, asli işlerini bile doğru dürüst yapamazlar.Nerede kaldı köpeklere baksınlar.Sonunda zehirlemek zorunda kalırlar.Bu seferde hayvan hakları savunucuları ortalığı yıkar.Belediye başkanıda tırsar, nede olsa seçimle gelip giden insanlar.Ne şiş yansın ne kebap misali, bu konuda kesin çözüm getiren bir yer ben duymadım.

Aslında her işimiz böyle yarım yamalak, gösterişten ibarettir.Hiçbir boka yaramaz.

Ben aslında gaddar bir insan yada psikopat falan değilim.Hatta, muhtemelen inanmayacaksınız, hayvanları da severim.Ancak doğada köpek kadar insan hayatına müdahele eden ve hayatı çekilmez yapan ikinci bir hayvan da yoktur.Saldırısından kaçsan geceleri kapının dibinde ulur.Yolun ortasına sıçar, çeker gider.Ne yapacağı belli olmaz.Rüzgar eser havlar, araba geçer peşinden koşar, böylede saçma sapan bir hayvan.

Köpek beslemek ciddi bir sorumluluk ve yasal yükümlülükler getirmeli.Önüne gelen köpek besleyememeli.Bu iş için yetkili bir kurumdan kısa bir eğitim ve besleme yetkisi alınmalı.Ruhsat gibi, ehliyet gibi.Tüm köpeklerin kaydı olmalı.Farkında olmayanlar olabilir ama köpek silah gibidir.Eğitimle bir kişiyi köpeğinize öldürtebilir yada ağır yaralayabilirsiniz.

Şu lafı çok duyuyorum: "köpekleri çok seviyorum, bu güne kadar x sayıda köpek besledim.ama..."

Ama ne? Hep bir ama vardır. Ya yeri müsait değildir, ya komşuları rahatsız olduğu için köpeğini bir yerlere vermek zorunda kalmıştır.Yada beslemekten bıkmıştır sokağa atmıştır ama yalan söylüyordur.Zira sokaklarda bir sürü sahipsiz cins köpek de dolaşıyor.

E kardeşim madem hep bir "ama" var besleme o zaman! Nedir bu ısrar, inat onu da anlamam ben.İlla hayvan beslemek istiyorsan kedi besle, kuş besle, balık besle, kaplumbağa besle, kertenkele besle, hatta yılan besle, fare besle.Kocaman dişleri olan, ona buna saldırıp ortalığı perişan eden bir hayvan beslemek niye???

Bir de yanındaki köpekten güç alıp artis artis dolaşan tipler vardır.Bunlar işte tam sopalık.Köpek ya dobermandır ya başka bir korkunç görünüşlü cinsten.Kulaklar kesilmiş, dimdik.Zincir bileğe dolanmış, arkadaki tipi sürürükleye sürükleye gidiyor, dil bir karış dışarıda, yanınızdan geçerken "heh heh heh" diye nefes alışveriş sesini duyuyorsun.Bir an kafasını sana çevirip burnunu uzatıyor, tüylerin diken diken oluyor. Resmen bir tehdit unsuru. Sahibide bunun farkında, o yüzden besliyor zaten.Köpekle dolaşırken insanların sağa sola kaçışması, tedirgin olması hoşuna gidiyor.Bundan sapıkça bir zevk alıyor.Medeni ülkelerin pek çoğunda bazı köpek türlerinin beslenmesi yasaklandı. Darısı başımıza.
 
Katılım
12 May 2010
Mesajlar
59
Çok Geçmiş olsun Benimde köpeğim var arasıra güreşiyoruz bazen kollarımı yara yapıyor çizik filan oluşuyor böyle durumlarda bence köpeği yatırın ve ustune hafıften oturun birde boynunu tutun fazla bişey yapamıyorlar :)
 

asm

Katılım
3 Şub 2007
Mesajlar
2,665
Büyük geçmiş olsun.

Acil şifalar diliyorum.

Köpek saldırsa onu alt edebilir miyim diye aklıma gelir hep.

Söylediğinize göre hiç pes etmemiş hayvan.

Allah göstermesin hakkaten.
 
Katılım
3 Kas 2006
Mesajlar
2,854
Osman arkadaş:rendeer: büyük geçmiş olsun, Allah korumuş.

Ben köpek sevdalısı bir insan olarak çok da şaşırmadım. Arazideki hayvan çok farklı davranabiliyor. Özellikle yalnız kaldığında (kendine önderlik eden sürüsü olmayınca) köpekler tamamen en ilkel içgüdüleriyle hareket ediyorlar:pale:Hayvanın tamamen vahşi olmayışı sorunu daha da büyütmüş çün ki tamamen vahşi olsalar kolay kolay saldırıya, hele ki tek başınaysalar asla kalkışmaz, kaçmayı yeğlerler. Bu hayvan, bekçilik amaçlı yetiştiğinden bir an saldırma kararı almış, ama bence sonradan çok pişman olmuştur:cat::cat:. İş ölüm kalım mücadelesine dönüşünce de artık geri adım atamamıştır. Her ne olursa olsun çok büyük varta atlatmışsınız. Bir an tereddüt etseniz ve vazgeçmeye kalksanız, o aşamadan sonra köpek vazgeçmeyecekti:silent:
Farkında olmadan doğru bir şey yapmışsınız: köpeklerin ağız refleksleri inanılmazdır ve asla kolay kolay vuramaz, tutamazsınız. Tek yolu, bir şeyi ısırmasını sağlamaktır, mümkün ise elbise parçası:pale: O zaman içgüdüsel olarak ısırdığını bırakmaz ve vurabilmek için kısmen daha sabit bir ağız-kafa görürüz karşımızda. sizde parmaklarınızı ağızından çekmeyerek köpeği sabit yakalama fırsatı bulmuşsunuz.

Burada önemli bir gerçekle tekrar yüzleşmişiz. Vahşi doğada insan gerçekten çok zayıf. Yaşamda kalabilmemizi sadece ve sadece aklımıza-organizasyon yeteneğimize borçluyuz. :cat: Hele ki bu olay bir köpek çetesi tarafından planlanmış olsaydı hiç birimizin şansı olmazdı.

Tekrar büyük geçmiş olsun. Ancak, köpeği sahiplenenler olanlardan sorumludur. Hakkınızı takip etmenizi şiddetle öneririm:rendeer:
 
Katılım
26 Haz 2009
Mesajlar
374
[/COLOR]

evet Sinan kardeşim. Malesef gerçek bu. Kimse burnu kanasın istemez. Fakat olayın ilk anından itibaren hep şunu söyledim.
Köpek iyi ki bir başkasına değilde bana saldırmış. Benim yerime bir bayana,çocuğa veya yaşlı bir insana denk gelse kurtuluşu olmazdı. Soğuk kanlılığım ve aşırı cesaretim üstün kıldı.[/QUOTE]

buyuk geçmiş olsun ,çok kötü bir durum ,aslan gıbı bır hayvan saldırmış sana yiyecek ekmegin, yasanacak , gunlerın varmış :rendeer:
 
Katılım
23 Ara 2009
Mesajlar
1,008
osman abi geçmiş olsun.abi bu köpeğin sahibine artık gerekeni yaparsın.öyle bi köpek başıboş bırakılmaz tamamen insana silah dayamakla birebir suç işlenmiş.kangal gibi inatçı tuttuğunu asla bırakmayan hatta kmlerce tilki kovalayan bi köpek olduğunu bilen bir sahibi varsa o köpeği asla salıvermez ki seninde yaptığın iş kolay değil resmen film gibi büyük bi badire atlatmışsın tekradan çok gecmış olsun abi:rendeer:
 
Katılım
19 Nis 2010
Mesajlar
227
arkadan durduk yere saldırması ilginç :cyclopsan sağlıklı bir kangalın bunu yapacağına inanmıyorum. kesin psikolojik sorun geçiriyordur o hayvancağız. büyük geçmiş olsun size allah beterinden saklasın
 
Katılım
8 Mar 2009
Mesajlar
1,619
Mubarek hayret içinde okudum valla, olacak iş değil. Geçmiş olsun. :rendeer:
Benim bildiğim arıcılıkla uğraşanlara taşıma silah ruhsatı veriliyor. Bence almalısın...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst