517 Tl Vergi mi olur...

Arkadaş tamam 670cc motorla 100km de 3.4 lt benzin tüketiyoruz ama bu vergi nedir?
Motoru Mayıs ayında almıştım şimdi Temmuz vergisini ödeyeyim diye internete bir girdim

Mayıs 2013 Vergisi 258TL + 6.5TL Faiz
Temmuz 2013 Vergisi 258TL...

Girdi bi güzel.....

Zaten 20cc için 2 kat vergi ödediğimiz yetmiyor gibi birde Mayıs ayında aldığım motorun neden 6 aylık vergisini ödüyorum acaba ? Madem 2 aylık al !!!

Bunca vergiye rağmen bi hizmet gösek helal olsun diyeceğim ama helal etmiyorum kim yiyorsa hakkımı zıkkım olsun.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Vergi sistemi gerçekten kepaze durumda...
Sigorta bedelleri ona kezaa...

Motorumun yıllık vergisi 9 lira...
Trafik sigortası 139 lira....
Eee bu ne lahana turşusu...

Vergiyi 139 yap sigorta 9 olsun...
Devlet kazansın....
İlla birilerine kaptıracaklar parsayı..

üstad sonuna kadar haklısın da motorun vergisini şimdi mi öğrendin tecrübeli bir motorcu olarak?

Temmuzdan sonra alsaydınız tek vergi ödüyecektiniz Berbat bi durum ilgilenen yok bu işle. Bunun içinde direnmemiz lazım :)

Bunlar tomadan sıkılan suyun,atılan gazların parası. Eeee bunlar bize sıkıldıgına göre hakkını yiyen bizleriz. Helal et helal :cherry:

yuh hocam ya, bende fazla ödedim sanıyordum.. Bbiz ödeyelim vergi, onlar sıksın bize gazları bol keseden. ohh ne ala

Dün minibüs olan ducato m ruhsat ta otobüs yazıyor diye 1600 vergi verdim. 2 koltuk eksik olsa minibüs olacak.

Basit bir şey anlatayım size.Mesleğim tüccarlık ve ihracat.9 ülkeye 8 ay meyve ve zeytin ihrac ediyorum.Tabi ihracata uygun olmayan raf ömrü nispeten kısa yani yumuşamaya müsait(çürük çarık bozuk hormonlu filan değil) malları yurt içine.Avrupaya gönderirken gümrükte vergi veriyoruz.Avrupaya girişte vergi veriyoruz o kadar.Sattığımız marketler satışlarından vergi veriyor.Yani bir ingiliz aldığı herhangi bir ürüne 3 vergi ödüyor.Peki ya biz ? Örneğin izmirden çıkan şeftali.Alım merkezlerinde çiftçiden giriş yaptığı anda %18.Meyve Hal'ine düşünce %18.Hal'den markete satılınca %18.En son halk marketten alınca %18.Yani izmirde çiftçiden alınan 1.2 liralık şeftali şu an herhangi bir markette 4lira ve ufacık bir karla satılıyor.Sebep yüksek nakliye bedeli ve manasız sayıdaki yüksek vergi.

İngiliz vatandaşı 1 kg şeftaliye,işletme maliyeti+nakliye vb. masraflar + 3 vergi ve yüksek kar ödüyor.Ben kendi ülkemde başka bir şehri bırakın,aynı şehirde fahiş fiyatlara satmak zorunda kalıyorum.Samimiyetime inanın iç piyasada çok komik karlar var.Deli gibi vergi ödeniyor.

Çiftçi mazot masrafı ve gübreleme masrafından kan ağlıyor.Çünkü sağolsun çoook çok sevilen hükümetimiz çiftçiye indirimli mazot vermediği gibi 5 sene önceki yasayla %8 vergili gübreye şu an tamı tamına %38 vergi koydu!Zirai ilaç bayilerini öyle bir zorluyorki maliye sanki osmanlı zamanında azınlık işletiyor bayileri...

Gün geçtikçe çiftçi fakirleşiyor maliyet artıyor fiyatlar aynı yerinde.Gün geçtikçe vatandaş yüksek fiyatlarda meyve sebze tüketiyor onu da az tüketiyor çünkü parası yok.Halk fakir,çiftçi fakir,esnaf fakir.Kim zengin? HÜKÜMET.Devlet değil bakın HÜKÜMET.

Nc700 cok güzel motosiklet fiyatı da uygun. fakat vergi olayından kaybediyor biraz..

F54

Basit bir şey anlatayım size.Mesleğim tüccarlık ve ihracat.9 ülkeye 8 ay meyve ve zeytin ihrac ediyorum.Tabi ihracata uygun olmayan raf ömrü nispeten kısa yani yumuşamaya müsait(çürük çarık bozuk hormonlu filan değil) malları yurt içine.Avrupaya gönderirken gümrükte vergi veriyoruz.Avrupaya girişte vergi veriyoruz o kadar.Sattığımız marketler satışlarından vergi veriyor.Yani bir ingiliz aldığı herhangi bir ürüne 3 vergi ödüyor.Peki ya biz ? Örneğin izmirden çıkan şeftali.Alım merkezlerinde çiftçiden giriş yaptığı anda %18.Meyve Hal'ine düşünce %18.Hal'den markete satılınca %18.En son halk marketten alınca %18.Yani izmirde çiftçiden alınan 1.2 liralık şeftali şu an herhangi bir markette 4lira ve ufacık bir karla satılıyor.Sebep yüksek nakliye bedeli ve manasız sayıdaki yüksek vergi.

İngiliz vatandaşı 1 kg şeftaliye,işletme maliyeti+nakliye vb. masraflar + 3 vergi ve yüksek kar ödüyor.Ben kendi ülkemde başka bir şehri bırakın,aynı şehirde fahiş fiyatlara satmak zorunda kalıyorum.Samimiyetime inanın iç piyasada çok komik karlar var.Deli gibi vergi ödeniyor.

Çiftçi mazot masrafı ve gübreleme masrafından kan ağlıyor.Çünkü sağolsun çoook çok sevilen hükümetimiz çiftçiye indirimli mazot vermediği gibi 5 sene önceki yasayla %8 vergili gübreye şu an tamı tamına %38 vergi koydu!Zirai ilaç bayilerini öyle bir zorluyorki maliye sanki osmanlı zamanında azınlık işletiyor bayileri...

Gün geçtikçe çiftçi fakirleşiyor maliyet artıyor fiyatlar aynı yerinde.Gün geçtikçe vatandaş yüksek fiyatlarda meyve sebze tüketiyor onu da az tüketiyor çünkü parası yok.Halk fakir,çiftçi fakir,esnaf fakir.Kim zengin? HÜKÜMET.Devlet değil bakın HÜKÜMET.
bende merkez de oturma ma rağmen köyden bi arkadaşla aynı saatler de nöbet tutuyorum
geçen bi vatandaş bezelye ekmiş kilo 70ykr maliyeti ne satacak yani ne yaptı onu toplayıp gidip pazara satana kadar sürdü tarlayı
neden uğraşsın ki gidip amerikandan ithal alsa daha ucuz a gelecek
yani dediğin gibi köylü kan ağlıyor son alıcı da kan ağlıyor sebeb ise yüksek vergiler

motosiklet vergisi ne gelince düşünce şu adam 20000tl lik motor a biniyorsa parası vardır vergiyi de öder sıkıntı çıkarmaz

Doğu'dan alamadığı vergiyi batıdan kanırtarak almaya çalışıyorlar.

Kim benim verdiğim vergi üzerinden haksız kazanç elde ediyorsa; kim vergi ödemeden benim sırtımdan geçinip gidiyorsa ona hakkım haram zıkkım olsun.

Motosikleti
BWS 100
hocam keşke 2 ay sonra alsaydın motoru.
çoğu kişi öyle yapıyor. dönem verigisini bekletiyor. attıktan sonra satın alıyor aracı veya motosikleti.

hocam benm 125cc motor yavas gıtsemde 33 km gıdıyor gazlasamda 33 gıdıyo sızn 670cc makına 3,5l gayet ıyı acaba bnm motardam ısorun var .d

Motosikleti
1050XT
Ben Oyumu AKP ye verecem. Büyükten Büyük vergi Alıyor. Adaletli Adamlar.
Çiftcide versin. Çalışıp Ne Yapacakki Bak Çalışmadan Yaşamayı Öğretiyor. Bezelye Ekmiş, Ne oldu EKipte Başı Göğe mi erdi. Oda AKP ye oy versin. İşci de versin,Memurda versin. Hep beraber AKP ye eklenelim. Hepimiz Mutluyuz, Hepimiz AKP li:flower:

Yorumunuza hiç katılamayacağım malasef.
nc700x 20bin tl, Yamaha R1 40bin tl ama aynı vergiyi ödüyor?
O halde 40bin tl bi motora veren 6 ayda 500tl öder mantığı mı olacak ?

Ayrıca motoru peşin aldığımızı nereden çıkartıyorsunuz?

sıfırına 20 bin lira verende 6 ayda bir 250 lira verir nasıl olsa o motorlara binenler bir turda 3 5 depo harcıyorlar günde

acaba mtv dilimi 650cc de TC mi dünyadan farklı, yoksa honda (üretici) mı bu basamaklara (tüketiciye) duyarsız. honda tr (satıcı) den bir beklentimiz yok. 500cc likleri inkar ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar