50cc trafik sigortası hakkında

arkadaşlar 49cc motorlar vergiden muaf ve trafik sigortasıda gerekmiyor,hatta sigorta yapılsa bile sigorta firması ödeme yapmıyor,bunları biliyorum
amatrafik polislerinin bazıları hala daha bilmiyor bunu,sigorta yok diye ceza bile kesenleri duyuyorum

benim sorum şu

50cc lere trafik sigortası gerekmediği ile ilgili yazıyı nerden bulurum,nette aradım ama bişey bulamadım,,bu yazıyı bulursam bilmeyen polislere çıkarıp göstermek için ruhsatta bulunduracam amacım bu

duyduğuma göre kuba firması bu gibi durumlar için böyle bir belge yayınlamış ama onada ulaşamadım,,bu konuda bilgisi olan varmı

O zaman polis ceza yazacak, sen ödeyeceksin ve trafik mahkemesine başvurup, cezanın iptalini isteteceksin. Onlar mevzuatı araştırır. Sonra kararı saklar ve sana tekrar ceza yazmak isteyen polise emsal karar olarak gösterirsin.

49cc olması yetmez, muafiyet olması için araç kategorisi L1 motorlu bisiklet olması gerekir, eğer 49 CC L3 ve motosiklet ise muafiyet yok.

1.5 yıl 50 cc sürdüm 4 5 çevirmeye girdim 1 tane polis çok inat etti sigorta yok ceza kesicem diye telsizden anons geç sigortası var mı yok mu diye sigortası yok ceza kes derlerse kes cezamı gideyim yoksa peşini bırakmam senin mahkemeye veririm dedim, telsizden anons geçti telsizden gelen anons trafik sigortasından muaftır iyi görevler oldu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar