50CC Önerisi (Altai Sizce)

Arkadaşlar;
Arabam olduğundan sadece yazlık bölgelerde keyfe keder bana sorun yaratmayacak 50 cc arayışım var.

Aklımdaki Modeller

1) Altai F2MAx (Yedek parça ve servis bakımından)
2) Yuki Gentle (Yedek parçası ve servisi yok)
3) Arora Cappucino (Biraz sınırları zorlayan bütçe)

Önereceğiniz sorun çıkarmayacak yaz aylarında günlük 30-40 km yapabileceğim servis ağı ve yedek parçası olan BURSA içerisinde bir motor arayışım var.. A ehliyeti düşünmüyorum..

Sorun çıkarmayan motor önerisi paylaşırsanız çok sevinirim, dikkate alıp yarın bayileri gezeceğim..

Aranızda tecrübeli arkadaşımız çok tavsiyelerinizi emin olun dikkate alacağım.

Motosikleti
Ns200 15"
50 CC modellerin tamamı aynı, ben motosiklet bayisinde çalışırken bayide Arora modelleride vardı ve Cappucino için herhangi bir parça sorunu ben görmedim (yedek parça sistemi bendeydi). Bursa'da Moto6 diye Arora servisi ve bayisi var fakat o kadar saçma bir kuralı var ki kafayı yedirtir, adamların politikası motosikleti kendilerinden satın almadıysanız bakımlarda bakmıyorlar :), gerçi problem çıkmazsa sadece yağ bakımı yaparsınız o kadar. Bu tarz motosikletlerden pekte bir beklentiniz olmasın, fabrikadan bayilere gelirken bile aralarında süngerle ve kaşar peyniri gibi streçle sarılmış halde geliyorlar :), diğer motosikletler ise ahşap sandıkta veya metal sandıklar içinde gelmektedir.

öncelikle selam.

50cc motorları "dandik çin" vs. "daha kaliteli diğerleri" diye ayıracak olursak ve cappucino'nun dahi bütçenizi zorladığını göz önünde bulundurursak dandik motosiklet arayışındasınız. (benim motorum da dandik)

1-) dandik 50cc arasında sorun çıkarmayacak yoktur.
2-) dandik 50cc servisleri yaygın da olsa vasıfsızdır ve sizi düdüklemek üzerine kurulu bi sistemleri vardır.
3-) dandik 50cc bakım aralıkları kısa olur garantisi bir işe yaramaz.
4-) dandik 50cc parçası bol bulunur ama hint kumaşı muamelesi görür, pahalıdır.

son olarak, girip bir bursadaki ilanlara baktım düşük km sym mio50 gördüm. illa 50cc istiyosanız düşünebilirsiniz.

revolt rs1 var bende 2019 dan beri kullanıyorum, yağ bakımı dışında pek bişi yapmadım. geçenlerde akü değiştirdim, bir de manifoldun orada bi plastik parça yırtılmaya başlamış 100 liralık parça, onu değiştirdim, halen kullanıyorum. tek sıkıntısı 6-7 ayda bir ön gidonda hafif bi boşluk oluşuyor, anahtarla sıkınca düzeliyor.
çin malları arasında en dayanıklılardan biri sanırım, ancak model yükseltmek adına enjeksiyonlu bir model arayışındayım. bunu satıp cappuccino falan alsam mı acaba, şekli şemali hoşuma gitti motorun, çantası olması da güzel?

Mojito 50'125cc özel seri hakkında düşünceniz nedir? Cappucino bulamıyorum ama bu seri var. Parça ağı ya da servis kısımları nasıl sizce?

tavsiyem vitesli olanlara bakın zevkinize göre cup v.s. scooterlara göre titreşimli biraz daha konforsuz olabilirler ama kesinlikle daha sağlamlar. 50cc scooterlar özellikle yükseltilmiş olanlar çabucak sıkıntı çıkarıyor, krankları yetersiz çabucak dağıtıyor 80cc çevirilmiş motorda çok sıkıştırmama rağmen 6000kmde 2 kere krank dağıttı. Scooterların bir diğer sorunu ise varyatör sistemi çok küçük ve kalitesiz üretiliyor yükseltilmiş motorlarda hiç dayanmıyor sürekli varyatör sistemine para harcamak durumunda kalıyorsunuz kayış v.s. viteslide ekstra birşey çıkmaz ise tek derdiniz arada gevşeyen vidaları sıkmak zincir yağlamak gibi basit dertleriniz olacaktır.

Altai tank 50 scooter değil ama cub olarak o fiyat segmentinde en sıkıntısız ve sağlam modellerden biri.

Mojito 125CC aldım, Allah kazasız belasız kullandırmayı nasip etsin inşAllah

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar