boşversene sen
50cc 50 cc,ymiş
bilmeden konuşma
ben salak gibi gidip vergisiz sigortasız olsun diye peugeot kısbe 50cc scooter aldım,hemde 7300 tl gibi bir para vermiştim geçen yıl,,senin sndığın gibi bütün 50cc motorları aynı sandığımdan kalitelidir diye peugeot kısbe aldım,(ALMAZ OLAYDIM)
kalkışları kağnı öküz arabasından farksız,gaz verdikten 2-3 saniye sonra anca kalkmaya başlıyordu,oda öyle sanıldığı gibi öne atlayıp gitmesi gibi değil,,ağır ağır,hatta durur vaziyette tam gaz verdiğimde ayaklarımı yere koyup motorun kalkmasını engelleyebiliyordum,yani motoru tutabiliyordum resmen varyatör debriyaj kacıryor gitmiyordu motor,(İNANMAYAN VARSA GETİRSİN peugeot KISBE MOTORUNU TUTAYIMDA GÖRSÜN)
2 kişi ile rampa çıkamıyorduk ama düzde gidiyordu,rampaya sardımı yarı yolda kalıyor debriyaj ve varyatörden ses geliyor kayış resmen kaçırıyor rampayı çıkmıyordu,bir müddet sonra motorun varyatöründen öğürme sesleri gelmeye başladı,her durup kalkışta bu ögürme sesi aşırı derecede geliyordu,direk servise götürdüm
servis bana bu scooter 50cc fransada düz yolda öğrencilerin okula gidip gelmesi amacıyla yapılmış,2 kişi kullanıma uygun değil dedi,,tabi ben sinirlendim,çinli 50cc lerde böyle bişey olmuyor dediğimde,bana aynen şunu söyledi
(çinli 50cc lerin hiç biri 50cc değil,70-80-100 cc olduklarını ama kağıt üstünde 50cc yazdığını söyledi,ama peugeot dünyaca ünlü prestijli firma oldugu için böyle yapmadığını 50cc yazmışsa gerçek 50cc oldugunu,ayrıca yamaha honda gibi japon firmalarınında motorlarına ne yazdılarsa gerçektede o cc ve güce sahip oldugunu söyledi
bunun üzerine yaptığım araştırmalarda motogusto b08 ,yuki picasso 50 ve arora vesta 50 cc ve motolüx rossi 50 scooterlerin kağıt üstünde 50cc ama gerçekte 110-125 cc motora sahip olduğunu öğrendim
hemen gidip ön teker çapının büyük olmasından ötürü arora vesta 50 aldım,,arora vesta 50 scooterde 2 kişi peugeot kısbe tek kişi olarak yola çıktık,,arorada 2 kişi olduğumuz halde peugeot kısbe bize yetişemiyordu,hatta arorada gazı açtığımızda peugeot arkada kaybolup gidiyordu,,
peugeot kısbe nin 2 kişi ile çıkamadığı yokuşu arora vesta ile 3 kişi binerek çok rahat çıktık ,hatta yokuşun ortasında durup tekrar kalktık,,bunu gördükten sonra hemen üçüne beşine bakmadan peugeot kısbe ucubesini satıp kurtulduk
ve 1 yıldır arora vesta 50cc scooteri kullanıyorum ,yolda honda spacy 110 cc scooterleri yavaşta olsa geçiyorum,,servisinden söylenen 125cc motoru var ama kağıt üstünde 50cc olduğu sözününde gerçek oldugunu böylece anladım
bu yazdıklarımın hepsi yaşadığım tecrübelerdir,öyle kafadan atma sallama değil,ayrıca arora vesta scooterimle 110 km süratlere çıktığım oluyor,2 kişi ile 90 çok rahat yapıyor
arora vesta 50,yuki pikasso 50,motolüx rossi 50,motogusto b08,,bu scooterlerin hepsinin motoru 110 cc nin üstündedir ,ama 50cc olarak geçiyor o ayrı konu
bu firmalar nasıl yapıyorlar ediyorlar bilmem ama 50cc diye satılan motorları sadece kağıt üstünde 50cc ama gerçekte çok farklılar,,youtubede bu konu hakkında videolar var neyin ne olduğunu açık açık söylüyorlar araştırırsanız görürsünüz
TEKRAR YAZIYORUM BU SÖYLEDİKLERİM YAŞADIĞIM TECRÜBELERİN SONUCUDUR ,SALLAMA DEĞİL