502cc Mz çift kafa

Merhaba aRkadaşlar ürgüpde motorsikletci bi grup arkadaştan birtanesi kendi emegi ve zekası ile 2 tane mz motorunu birleştirip tek motora takıp kendi aralarındaki yarışlara hazırladı diger bi arkadaş ise 350cclik jawayı 600cc yakın modifiye etti yakında yarışacaklar bi kamera bulursam çeker koyarım.bunlarda bizim eglencemiz mz'i yürürken görmedim ama her vitesde patiçektigi söyleniyor.bunun üzerine javacı arkadaş 4 yapacagını söyledi.bunlarda resimler ..yorumlarınızı ve varsa daha fazla bilgi başka yerde yapılmış mz ve jawa modlarını beklliyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi bi fırsat verseler varya çin min b......yemiş yurdum insanın yanında helal ::biggrinn benim mottiyide 300cc yapabilirmi bu arkadaş acep:queen:

krank mili aşırı uzundur bu motorun,silindirleri çok ayrık duruyor,bence bu motorla kesinlikle yarışmasın,patlayabilir(ciddiyim):cyclopsan veya iyi bir ihtimalle krank keser,yazık bu kadar emeğe vallaha,ben bu tür derme çatma işleri sevmiyorum,bu da benim fikrim,bunun zekayla mühendislikle alakası yok,bence boşa harcanmış bir emek,olmaz demiyorum ama üzerinde çalışılması gerekiyor,fotoğraftaki motorun sağlıklı çalışabilmesi bana imkansız geliyor,dediğim gibi krank çift silindir bir motora göre çok uzundur,ben olsaydım silindirlerin dışını biraz traşlayıp krangı biraz daha kısa yapardım:cat:

PHAETONW12 ye gönülden katılıyorum,umarım 400 m.dragda kendisine bişey olmaz,

ya ben size kendi gördüğüm bişiyi sööliyim discoveryde adam hondanın az sayıda ürettiği v6lık motorlarını silnidir bloklarını kesmek soorada birleştirip kaynatmak suretiyle 12 silindirlik bi alet haline getirmiş ve gayetde başarılı ve güçlü bir motosiklet haline getirmişti :)bilmiyorum esinlenme warmı ama arkadaşları kutluyorummm (kendimde makina müh. öğrencisiyim cidden saygı duydum cesaretlerine)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim 20 yıl önceki çift silindirli mobiletim geldi aklıma .o zamanlar dahi yapabilmiştik.120 Km hız yapardı rahatlıkla şu anki cbr 125 i bile geçer belki.Yapanlara helal olsun Allah esirgesin

eğer krank derecesini tam hassas doğru olarak verirlerse hiçbir sorun çıkmaz. Ufak bir fark bile motoru balansa sokar. Hemen patlamasa bile bayağı hasar yapar. Bence bu çocuklar bu işi yapar.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
İnşallah bu yorgun şanzıman ve zincir iki kat artan gücü taşıyabilir.

abi mz e bu kadar uğraşmaya deymez bence tabi arkadaşlar ms hastasıysa durum farklı olur:wiinkk:

makine çok hoşuma gitti.tehlikesin sağlamlığını bilmem ama ilginç bir çalışma helal olsun.keşke yurdumuzda patent almak kolay olsa modifiye için belirli standartlar belirlense.o zaman tehlikesi de kalmaz insanlar kendilerine özgü değişik motorlara biner.

Etmeyin kardeşim. Bu işler Mühendislik hesaplarına dayalıdır. Fizik kurallarını zorlamayın. Eğer bu tip bir makine istiyorsanız her şeyi ile hesaptan (Aerodinamik, dinamik, vs.) geçirip öyle yapın. bu gücün aktarımı ve kontrolü nasıl olacak?. Elindeki makinenin bütün hesapları 251 cc bilemedin 301 cc.Ye göre yapılmış. Dünyada makine malzeme diye bir bilim dalı var.

Yahu yüz yıl önce aerodinamik mi varmış? Malzeme bilimi mi varmış? O zaman yapılan motorlar gidiyorsa bu da gider. İnsanların hevesini kaçırmayın. Adamın yaptığı şey gidiyorsa bırak adam çalışsın. Ondan sonra sorarsınız "neden bilimde geriyiz" diye! Yeni şeyler deneyenlere sürekli "olmaz gardaşım" dersen herhalde geri kalırsın.

zaten bir önceki sefer krang ı kırmıştı motor bu krang yeni resimde ki son hali degil önüne sacdan granaj yapılıyor birazda agırlık olsun diye şimdilik tüm testleri başarı ile geçti(vitesi 4 den 2ye çakma gibi) bide her vites de patiye kalıyor makina..cnc de krank yaptırmak için 500 ytl istemişler bu krang frezede yapılmış.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Biraz daha fotoğraf ekleyebilirmisin ? Merak ettim bu makinayı

Ayrıca mümkünse birkaç tane de jawadan

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Kütük ne güzel söylemiş kolaylaştıracağımıza zorlaştırıyoruz. Hata yapa yapa doğrusunu bulacağız. Kim koymuşsa önümüze bir bilim, bürokrasi engelini tırmalayıp duralım. Allahın Amerikalısı garajında chopper yaparken gözü aerodinamik mi görüyor?

Ben destekliyorum kazasız, belasız bir yarış olsun. :cat:

Bu krankı yeniden yapmış ve motor zangır zangır titremiyorsa helal olsun derim. Vites kutusu testi için de vitesi 4'ten 2'ye atmak 1 veya 2 silindirli motorda ağırlık etkisi dışında birşey farkettirmez. Asıl zor olan patinaj çekiyor dediğin kalkışlardır. Dişli kutusunun bütün hesabı içeri giren tork ile başlar. Bu motorda giren tork iki katı kadar olduğundan dişlilerinde buna göre tasarlanmış olmasını gerektirir. Dolayısıyla motorun dişli kutusu birgün dağılacaktır.

aslında modifiye Türkün kanında var ama bürokrasi ve imkansızlıklar bunu engelliyor.tekrardan başarılar dilerim.ve tabi yeni resimler ve videolar

boy

Çift motor olayı çok eskiden beri yapılan birşey. Genelde ben mobiletlerde yapılanları gördüm. Ancak ruhsattaki yazan motor hacmiyle tutmadığından yasal değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar