Herkese merhabalar 2. motosiklet olarak cbr500r,cbr650r,cbr500r arasında kalmış bulunmaktayım sebepleri;cbr500r 2019 model ülkemize gelmedi ve kadranı şuanda eksik aynı zamanda kaydırmalı debriyaj da yok ama asıl sebebi 2 sene önce aynı kasanın 30 milyar olup şuan 48 milyar olması,ninja400e gelirsek ben 185 boyunda 100kg bir insanım malesef şuana kadar görmediğim için boyutu hakkında bir fikrim yok aldımda küçük kalmasından korkuyorum ve aynı zamanda top speedi 500ra göre daha yüksek sonuçta kimse dünyanın en hızlı motoru(r25)na tokatlanmak istemez,cbr650r a gelirsek accleration videoları neredeyse ninja400e yakın beygir ve torku yoksek olmasına rağmen kalıp olarak ninja650 400den daha büyük ve arka lastik ebatı da 500r ile aynı zamanda ön çift disk fiyatı 51000e var şuan bayide 61000 orası ayrı ninja650nin beğenmediğim kısmı selesi çok küçük gözüküyor ama emin değilim kullanan kişiler varsa bana düşüncelerini söylerlerse iyi olur.Kusura bakmayın düzensiz ve karışık yazmış olabilirim. Bu arada kawanın servisi nasıldır hondaya göre
CBR 650 R yazıyor yukarıda, o yüzden ona göre yorum yaptım.
Ninja 650 güzel makinedir. Şimdi fiyatlara baktım da satamadıkları için '17 ve '18 modelleri olması gereken fiyatlara çekmiş gibiler. CBR 500R ile Ninja 400 aynı fiyat gibiler, 650 de 5.000 TL yukarıda. Değer mi o farka, o güç farkı için değebilir. Gelgelelim Kawasaki ile Honda'nın artılarına eksilerine.
Öncelikle ben Kawasaki yeşilini çok itici bulduğum için hiç bir zaman çekici gelmemiştir (bu kişisel zevk tamamen). Servis olayı konusunda sıkıntılıdır (Türkiye'de yetkili servis denince ilk akla Honda ve ondan sonra Yamaha gelir. Kawasaki'nin standart bir servis anlayışı yoktur).
Şimdi işin teknik detayına gelirsek ve arabadan örnek verecek olursak, TSI gibi esnek motor mu seviyorsunuz (turbolu araçlar, turbo dizeller vb.) her devirde tork yiyen ve düşük devirlerde de çekiş sağlayan yoksa VTEC tarzı Japon mu? (yüksek devirlerde canlanan, devrine gelince karakter değiştiren) Eğer buna yanıtınız ilkiyse (ben konfor severim arkadaşım, uğraşamam sürekli devir ayarıyla varsın az devir çevirsin ama az yaksın, güzel torku olsun, yeterli gitsin) o zaman seçilecek motor CBR 500 R olmalı. Rahat oturma pozisyonu, oldukça düşük yakıt tüketimi, şık tasarımı ve versatilliğiyle 500R "her şey"den bir kuple sunuyor.
"Ben R25'in bir iki tık üstünü isterim. Bol devir çevirmeli, bol canlanmalı, 500R'ı daha düşük beygir ve torkuna rağmen hem ara hızlanmalarda hem de maksimum süratte utandıracak tarzda bir makine benim tarzım; oturma pozisyonu ve konfor öncelikli kriterlerim değil ben zaten caddeciyim" diyorsanız ve yukarıdaki soruya da cevabınız ikincisi ise Ninja 400R sizin için daha uygun bir makine olacaktır.
Ben olsam içlerinde Ninja 650'yi tercih ederdim. 42 bin bandına çıktıktan sonra bir 5 bin lira daha vermek çok ciddi sıkıntı değilse eğer, 650'nin sağladığı tork ve güç çok daha tatminkar olacaktır.