VAKA 1:
Bir gün benzin istasyonunda pompacı arkadaşla şöyle bir diyalog geçti aramda.
P: Abi bu kaçlık?
B: 500
P: Abi kaç yapıyo bu?
B: 188 son hız.
P: Ohooo boşuna para vermişsin benim CG'de aynı hızı yapıyo.
B:

, o hızla kaç km gidebiliyorsun?
P: Abi rahat 1-2 km giderim (Böbürleniyor bu arada 1-2 km çokmuş gibi)
Uzun yoldayım bu arada, otobanda bir istasyon. O sırada benzin aldığımdan dolayı şöyle cevap verdim.
B: Ben depoyu bitirene kadar 170-180 gidiyorum o iş nasıl olacak peki?
P: Sessizlik
VAKA 2:
Bir arkadaşla tanıştım. Yaşı da büyük gösterdiğinden muhabbete başladık.R25 var bu arkadaşta. Neyse konu CBR500R'a geldi.
R25'ci: Bu motor iyi hoşta, 500 cc olmasına rağmen R25 deliyor (Kabarıyor hindi gibi).
B: Doğrudur kardeşim

R25'ci: Valla bak, ben bi keresinde 194 gördüm. Seninkini rahat geçer.
B: O zaman şöyle yapalım, hemen bir sözleşme yapalım aramızda, şu yolda şu km kadar sürecez, kazanan anahtarı verir. Razı mısın?
Suratı düştü tabii. Yok be iddia haramdır vs. Edebiyat yapmaya başladı.
B: Hadi Allah'a emanet dedim kardeşim görüşürüz.
Hemen ayrıldım yanından.
O gün bu gündür hiç bir R25 sahibiyle muhatap olmuyorum ( tabi genelleme olmasın illa ki olgun insanlar vardır aralarında).
Ama genel olarak R25 sahiplerinin karakter yapısını gerek gerçek hayatta, gerek sosyal mecralarda yeterince analiz ettiğimi düşünüyorum. Özellikle 18-23 yaş arası kardeşlerimizin. En büyük şeyi(anladınız siz onu) kendinde sanma psikolojisi.
CBR500R 'a gelecek olursak. 1 senedir kullanıyorum, ilk motorum, 10.000+ kullandım. Araştırarak aldım. Tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor.
* Gazı sonuna kadar abansan bile tekere kalkmıyor.
* Işıklarda kalkışta araçların arasında kalma tehlikesi yok.
* Sollamaya çıkınca tereddüte düşürmüyor.
* Şekli şemali çok güzel, bakan dönüp bir kez daha bakıyor gerçekten yakışıklı.
* SS oturuşu yok, hafif öne eğik bir oturuş. Benim gibi bel rahatsızlığı çeken biri için biçilmiş kaftan.
* Az devir çevirdiğinden dolayı uzun ömürlü. ( Yabancı forumlarda 100.000 mil deviren insanlar var.)
ve benim gibi İstanbul içi süren birisi için;
YAKMIYOR KARDEŞİM MOTOR YAKMIYOR. Bir depoyu ağzına kadar doldur. 400km kullan.
Sın hzı ktü ama .s.s.s
Napacaksın kardeşim 250+ hızları. Bir çıktın iki çıktın ee sonra? Ölmeyi bayılmak mı zannediyorsun. Ya bi kere 180'le giderken kaskın camına arı çarptı, şirazem kaydı. Napacağım üstünü?
Motoru yükseltmek istesem, bütçem de olursa, kesinlikle bunu satmam dursun kenarda. İstanbul için velinimet. Şehir içi fıtı fıtı takıl.
Yorumlarım bunlar.
R25'ci tayfa açtım göğsümü bekliyorum gelin.