5000tl hasar kaydı

Merhaba arkadaşlar bugün alıcı olarak 2008 model Kawasaki ninja 250r inceledim çok diri temiz duruyordu grenaj olursun motorun mekaniği olsun. Her neyse motor çok hoşuma gitti kapora bıraktım. Eve gider gitmez plakayı sorgulattım, 5000tl hasar kaydı çıktı. Bu motor 7bin tl civarına alınır mı ne dersiniz yani hasar kaydı çok değil mi?ilerde çok sıkıntı çıkartır mı?

Son düzenleme:
Önemli olan değişen parçalar. Motor bloğunda, motor aksamında sorun yoksa çevreleyen plastiklerin önemi yok. Ki bide kawasaki parçalarının pahalı olduğunu düşünürsen 1 grenaj 2000tl zaten geçen bi arkadaş açmıştı konu

Kilometre saati bile 2800 tl mi neidi ninja300 un :D acaba hangi yilda yapti o kazayi. 2008 de direk kut diye 5000 hasar kaydi varsa sikinti. O zaman 5000 bugunun 10000i falan. Ama 7 bin tl cok iyi bana kalirsa

Kaporayı vermişsin, pazarlık bitmiş. 5 bin TL ise muhtemeln far kafa demiri Vs de işin içine girmiştir. Ön takımı ve şasiyi kontrol ettikten sonra motor da sağlamsa neden alınmasın

Motoru satan hiç bahsetmedi mi peki bu konudan, "Bak ben kaza yaptım, motorda şu şu parçalar değişti vs." gibi hiç bir açıklama yapmadı mı?

Motoru satan hiç bahsetmedi mi peki bu konudan, "Bak ben kaza yaptım, motorda şu şu parçalar değişti vs." gibi hiç bir açıklama yapmadı mı?

Sırf bu olay yüzünden bile o motor alınmaz bırak kaporan yansın gerekirse, adam kendisi kaza yapmamış olsa dahi ya bak bu motorun kaydı var ben yapmadım benden önceki sahibi yapmış diyebilmeliydi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mutlaka bir ustaya gösterin bir de şasi no sorgulaması yapın. Pert kaydı varsa plakadan çıkmayabilir plaka değişmiş olabilir. Eğer satıcı size hasar kaydını söylemediyse şüphelenmek lazım.

Iscilik Toplam Tutar: 1500TL, Parca Toplam Tutar: 3500TL, Degisen Parca Bilgileri: ON FAR(1 adet, Orijinal), KM SAATI(1 adet, Orijinal), KAFA DEMIRI(1 adet, Orijinal), SOL AYNA.(1 adet, Orijinal), SAG AYNA.(1 adet, Orijinal), ARKA PEG(1 adet, Orijinal).

Sizce şase ve motoru gösterildikten sonra alınır mı bu motor

kafa demiri sikinti...

Benim motorunda kafa demiri değişmiş serviste 2.yıla girdi hala kullanıyorum söyler misin kafa demiri ne gibi sıkıntı çıkarabilir,görevi nedir ne işe yarar? Kafa demiri grenajları birbirine bağlayan bir parça,yan devirsen bile 1 mm oynarsa grenaj düzeni açısından değişmesi gerek. Zaten parçalar serviste orjinal olarak değişmiş,arkadaş yürüyen ve motor aksamlarını kontrol ettirip sıkıntı yoksa alabilir.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
2012 yılında durduğu yerde devrilen Ninja 250 min sadece parça parası 2.500 TL. tutuyordu. Tek ayna 250 TL.di. 5.000 TL. çok bir şey değil.

Ustad yamaha fazerde basit bir sekilde saga kaldirima dustum, far grenaj panzot kirildi direksiyon hafif yamuldu disardan bak hicbisey yok 4000 tl masraf tuttu :)

kazadan bahsetmeyen kim bilir başka nelerden bahsetmemiştir.
ben olsam hayatta almam dürüst satıcı değilmiş.

kafa demiri orjinali ile değiştiyse sıkıntı çıkartmaz, kaynak/düzeltme olursa sıkıntıdır. Görünen o ki değişmiş sizinki.

Hasar kayıtlı araba ve motosikletler ucuza alınır, ucuza satılır. piyasası 8 ise 7'e alabiliyosan 6,5'a satmayı göze alabiliyorsan alınır,satarken biraz cins elemanlara denk gelirsin ama ucuza satılır.

Benim motorunda kafa demiri değişmiş serviste 2.yıla girdi hala kullanıyorum söyler misin kafa demiri ne gibi sıkıntı çıkarabilir,görevi nedir ne işe yarar? Kafa demiri grenajları birbirine bağlayan bir parça,yan devirsen bile 1 mm oynarsa grenaj düzeni açısından değişmesi gerek. Zaten parçalar serviste orjinal olarak değişmiş,arkadaş yürüyen ve motor aksamlarını kontrol ettirip sıkıntı yoksa alabilir.

Hocam senin motorun birseyi olmayabilir ama on far km saati ve kafa grenaji degisti demek motor kafadan girmis demektir bir yere. Bu durumda kaza siddetine bagli olarak o aletin dengesi kaymis olabilir, on mesnet yamulmus olabilir, on catal kaymis olabilir, ben olsam boyle bir motoru almam.

oyle 1-2 mm oynamis diye kimse kafa demiri degistirmez, ben daha bugune kadar yaw kafa demiri 2 mm yamulmustu park yerinde yan yatirdigimda da ondan gittim 2bin liraya yenisini aldim degistirdim diyeni duymadim, dolayisiyla kafa demiri degisen motor %90 kafadan kazalidir ve kafadan kazali motor da genel olarak talep gormez.

Hepsini gectim, sana kazayi soylemeden satmaya calisan adamdan motor alinmaz, kimbilir daha neleri soylemiyor diye dusunurum ben o zaman.

Iscilik Toplam Tutar: 1500TL, Parca Toplam Tutar: 3500TL, Degisen Parca Bilgileri: ON FAR(1 adet, Orijinal), KM SAATI(1 adet, Orijinal), KAFA DEMIRI(1 adet, Orijinal), SOL AYNA.(1 adet, Orijinal), SAG AYNA.(1 adet, Orijinal), ARKA PEG(1 adet, Orijinal).

Sizce şase ve motoru gösterildikten sonra alınır mı bu motor

1500 TL işçilik ha :) Yihuuuuuuuuuu

kafadan sağlam girmiş olsaydı önce jantla amortisör borularıda değişirdi sadece grenaj hasarlı bi kazaya benziyor alınır..Millet kafa demirini ne

zannediyor anlamış değilim..

Şase ve motor aksaminda sikinti var mi onemli olan o. Şaseye kaynak vs yapmislarsa hasar kaydina işlenmemis olabilir.

Motoru deneyimli birisi kullansın sağa yada sola çekme varmı , demeye çalıştığım şey şu şaşesinde eğrilik varsa sıkıntı büyük olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar