50 k kilometrede HONDA CBR 125

Selamın aleyküm öncelikle herkese. A1 ehliyetimi aldım şimdide ilk motorumu bulma peşindeyim. İlk başta voge 125 r alacaktım 2.el bi tane ama bulduğum ilandaki motorun beyni yanık çıkınca bende başka motor arayışına düştüm. Ve bu ilanı gördüm 16 yaşında 50 k küsür kilometrede 70 k fiyat veriyor satıcı ilk sahibi değil ve dediğine göre motor 2 metre sürüklenmiş bi kere ondada yandaki koruma sadece hasar görmüş motora bişey olmamış. Kendim fotolardan gördüğüm kadarıylada tertemiz motor ama pazartesi yinede expere sokucam sizce bu fiyatta bu kilometrede böyle bi motor alınır mı? Evet expere soktuktan sonra karar vermek daha doğru olur biliyorumda yinede sizin önceden fikrinizi duymak isterim exper öncesi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tabi ki esperin diyecekleri daha önemli ama 16 yaşında motorun 50.000 km'de olması bana biraz zor geliyor.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
16 Yaşında, ikinci sahibi ve çok kaza görmüş bir motorun kilometresi şüpheli. Ya uzun süre kazalı yattı, ya da başka bir şey. Tabii garajda durmuş da olabilir bu da seçenekler arasında fakat yorgun bir motor olduğu gerçeği asla değişmez.

Exper raporu daha iyisini söyler. Bildiğin, anlayan bir ustaya göstermeden elini sürme.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
arkadaşım 2011 yılında sıfır cbr 125 aldı. bir senede 38.000 km yol yaptı. 1 sene sonra sattı. 1 damla yağ eksiltmedi motor. blok çok sağlam ve genel görüntü itibari ile de 125 cc için çok dolgun hatlarda güzel bir motordu. hele repsol çok gösterişliydi.

ama işte 16 sene önceydi bu durum. şimdilerde o motorların kalbinde monero gibi markaların piston segman krank parçaları bulunuyor. çin japon melezi oldular. grenaj falan zaten hak getire. orjinali temizi gayet güzeldir ama onuda o paralara yedirmezler.
ne karar verecek olursan ol, şimdiden hayırlı olsun

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Cbr 125'te kullanılan bloğun cbr 250'de kullanılan bloktan daha sağlam ve uzun ömürlü olduğunu duymuştum.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Bence alma o motoru. jc39 kasa olması, bir yana dert açmaya başlarsa ciddi masraf yaparsın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adam gibi gezememişken işe gitgel ile 8 senede 60bin km anca yapabildim. Sadece işe git gel sağa sola git yaptıysa km benim kullanım tarzıma göre normal. Ancak ben 25.000 km civarında komple silindir piston değiştirdim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cbr 125'te kullanılan bloğun cbr 250'de kullanılan bloktan daha sağlam ve uzun ömürlü olduğunu duymuştum.
Bu motorda güç biraz fazla kırpılmış o yüzden biraz daha rahat yıpranmadan çalışıyor motor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar