50 Gün önce geçirdiğim kaza.... RAY SİGORTA

Merhaba arkadaşlar 28 Ağustos Pazar günü bir caddede ilerlerken bir bayanın aniden tali yoldan çıkması üzerine motosikletimle kaza yaptım, o anda tutanaklarımızı tuttuk ve araya bayram girdiği için bayramdan sonra motosikleti servise verdim tutanaklar benim ve karşı tarafın evraklarını ve expertizde 6bin masraf çıktı .. sadece 2 grenaj sağ sol ve ayak freni hasarlıydı, ortalama işlemlere başlayalı 40 gün oldu ve halen ödemenin çıkmasını bekliyoruz sinirlerim gerilmeye başladı, bu kadarda sürermi dosyanın onaylanması? yardımcı olabilecek arkadaşlarım çıkarsa poliçe no 113 011 015 31 dir teşekkürler..

Geçmiş olsun. Biz minibüsle büyük bir kaza yapmıştık. Cuma günüydü. Salı günü para hesabımıza yatmıştı. 5.500 tl. Bence bir arayın sorun. Bu konularda servisin iş bitirici olması lazım. Servisle konuşun tekrar veya sigorta şirketine mail atın. 40 gün epey uzun bir süre. Bu kadar nasıl dayandınız?

Geçmiş olsun. Biz minibüsle büyük bir kaza yapmıştık. Cuma günüydü. Salı günü para hesabımıza yatmıştı. 5.500 tl. Bence bir arayın sorun. Bu konularda servisin iş bitirici olması lazım. Servisle konuşun tekrar veya sigorta şirketine mail atın. 40 gün epey uzun bir süre. Bu kadar nasıl dayandınız?
Nasıl dayandığımı bilemiyorum, sanırım bunlar biraz kıllattı ilk başlarda çok az hasar alıp bu kadar yüksek tutmasından dolayı ben servisle konuştuğumda bunlar piyasa araştıması yapıyorlar dedi rs125 için belke pertede çıkartabilirler dedi...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Eksper ile ve/veya sigorta şirketiyle görüşün. Bir evrak eksikliği olabilir.

Müşteri hizmetleriyle görüştüm dosyam son aşamadaymış.Ödemenin çıkmasını bekliyorlarmış.

Bu konunun moto sohpet bölümünde olması sizce de uygun olmaz mı?
Yeterince konu içi ve motorla alakalı.

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
öncelikle geçmiş olsun ,ucuz fazla bilenmeyen sigorta şirketlerinden uzak durun,ben şahsen anadolu ve aksigorta harici pek yaptırmıyorum,anlattığınız problem ucuz sigorta yapan firmalarda çok oluyor hatta bir çok kişi bu sigorta şirketleri ile mahkemelik bile oluyorlar,umarım sizi daha fazla üzmeden ödemeniz yapılır

oğuz geçmiş olsun dostum önce kaza için sonra sigorta şirketi krizi için,bence motorlara pek önem vermiyor galiba bu sigorta şirketleri yazın başında arkadaşımın piaggo fly'ına bir araba çarpmıştı ve ehliyeti yoktu abisini direksiyonda göstermek istedi hatalı o olduğu için doğal olarak biz çarpandan masrafları peşin peşin aldık sonra sigorta ödemesi ile uğraşmamak için:cherry:sigortanın ödeme yapmasını biz değil o beklemişti ama 1 ay kadar bekledi sanırım

Hocam şöyle bir bilgi de ben vereyim... konu ile alakalı,

Sigorta dolandırıcılığında en çok kullanılan şey motosikletler ve özellikle racing ve SS makinalar. O yüzden sigorta şirketleri, bu gibi durumlarda karşıdakinin kim olduğunu ne olduğunu, kazayı servsi ıvırı kıvırı çoook ince ayrıntılarına kadar araştırıyor. Sizinle alakalı bir durum değil. Genellikle tam bahsettiğiniz gibi oluyor çünkü işler. Bi hayabusa yan yatıyor mesela, sadece karenaj çizikleri, haşırt 4000 Euro (fiyat atmasyondur), halbuki kaza sırasında üzerinde zaten kazalı karenaj var... sonra işin içinde olan servise gidilip, eski karenajlar geri takılıyor, alınan para servis+eksper ve motor sahibi arasında kırışılıyor...

Bu sebepten normaldir gecikmesi. Bu zamana kadar ödeme reddedilmediyse, sizin de korkacak bir durumunuz olmadığı belli, rahat olun. Ödenir mutlaka. Bazı şerefsizlerin yaptıkları yüzünden çekiyorsunuz bu işkenceyi...

Hocam şöyle bir bilgi de ben vereyim... konu ile alakalı,

Sigorta dolandırıcılığında en çok kullanılan şey motosikletler ve özellikle racing ve SS makinalar. O yüzden sigorta şirketleri, bu gibi durumlarda karşıdakinin kim olduğunu ne olduğunu, kazayı servsi ıvırı kıvırı çoook ince ayrıntılarına kadar araştırıyor. Sizinle alakalı bir durum değil. Genellikle tam bahsettiğiniz gibi oluyor çünkü işler. Bi hayabusa yan yatıyor mesela, sadece karenaj çizikleri, haşırt 4000 Euro (fiyat atmasyondur), halbuki kaza sırasında üzerinde zaten kazalı karenaj var... sonra işin içinde olan servise gidilip, eski karenajlar geri takılıyor, alınan para servis+eksper ve motor sahibi arasında kırışılıyor...

Bu sebepten normaldir gecikmesi. Bu zamana kadar ödeme reddedilmediyse, sizin de korkacak bir durumunuz olmadığı belli, rahat olun. Ödenir mutlaka. Bazı şerefsizlerin yaptıkları yüzünden çekiyorsunuz bu işkenceyi...

sabah sabah iyi geldi.ooh mis :flower:

cahilliğim affola karenaj nedir abi

Halk arasında genellikle GRENAJ diye bilinen,
Pek çok motosiklet modelinde (genelde naked ve cruiser modeller hariç hemen hepsinde) motosikletin kafa, depo ve motor bölgelerini örten, genellikle plastik veya benzeri maddelerden yapılan koruma ve kaporta elemanları... .

İişin ilginç tarafı dün bir telefon aldım, karşı tarafta bir hata kusur bulunamamış ödeme yapılamayacakmış falan filan.. çok ilginç bir olayın içindeyiz işin ehli insanlar ve servis yetkilisi çok şaşırdı şimdi ray ege müdürlüğüne gidiyorum..

270849 ihbar nolu kaza tespit tutanağı kapanmıştır. Kusur oranları (ben)35AY2936 %0 35Y1023 %100

:)TRAMER raporudur.

geçmiş olsun kardeş umarım sigorta şirketi ödemeyi yapmıştır ve ayrıca bu raporda onlara kapak olmuş senin adına sevindim yolun açık olsun:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar