50 cc scooter için kask önerisi

Merhaba, buralarda yeniyim. 50 cc bir scooter aldım. Hayatımda ilk kez motor kullanıcam. Kask seçimi konusunda kafam karıştı. Fullface önerdiğinizi biliyorum, bana kalırsa da en güvenlisi o. Fakat taktığımda klostrofobim coştu çok panik hissettim. Daha kullanmayı yeni öğrenirken kapalı kaskla etrafımı tam algılayamam her yeri kontrol edemem gibi hissediyorum. Bu yüzden önce yarım kaskla başlayıp henüz sakin yerlerde az trafikte motora hakim olmayı öğrenip daha sonra yoğun trafiğe çıkacağım zaman fullface kaska geçsem saçma mı olur?

Yarım kask için Nexx sx.10 ve LS2 airflow arasında kaldım. Bunlardan önereceğiniz var mıdır?
Yarım kaskı boşver kesinlikle kapalı kask al derseniz de hangi kaskı önerirsiniz?

Şimdiden fikirleriniz için çok teşekkürler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Asıl acemiyken tam kapalı kask lazım.

Niye tam kapalı kask lazım diye uzun uzun anlatmaktan bıktık artık. Biraz makul ve mantıklı düşünen tam kapalı kaskı takar zaten.

Bir süre sonra aışırsınız. ilk başlarda yavaş sürüşlerde (20-30km hızlarda) vizörü yarım parmak açarsanız iyi gelir ama hızlanınca kapatın çünkü oradan içeri arı girer mi girer.

Motosikleti
Ns200 15"
Ekipmanlarınızı kullanacağınız motosikletin gücüne göre değil, sağlamlığına göre alın. Kaliteli bir kask hem güvenliğinizi hemde sürüş zevkinizi arttırır. Ben Mt revenge 2 aldım çok çok memnunum hatta ilk versiyonu Sharp testlerinden 5 yıldız almış bir kasktı.

Bana Full Face istemeyen bünyen alttan seni kandırmaya çalışıyor gibi geliyor. :) Konuyu da "50cc diye vurgula" diyerek açtırmış sana. :)
Kask önerisi kimse kimseye kolay kolay yapmamalı, senin kafana ne kadar iyi oturduğu en önemli şey (merdiven altı bir kask olmadığı müddetçe) Anca aynı şekilde kafana çok iyi oturan aynı skalada iki kask arasında kalırsan kullanıcılarından rüzgar sesi gibi bir kaç subjektif konuda destek alabilirsin.

kasksecimsureci.png

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bana Full Face istemeyen bünyen alttan seni kandırmaya çalışıyor gibi geliyor. :) Konuyu da "50cc diye vurgula" diyerek açtırmış sana. :)
Kask önerisi kimse kimseye kolay kolay yapmamalı, senin kafana ne kadar iyi oturduğu en önemli şey (merdiven altı bir kask olmadığı müddetçe) Anca aynı şekilde kafana çok iyi oturan aynı skalada iki kask arasında kalırsan kullanıcılarından rüzgar sesi gibi bir kaç subjektif konuda destek alabilirsin.

https://i.ibb.co/W6hzCyK/kasksecimsureci.png

En baştan fiyatını sorsak?
Mesela sırf fiyatı yüzünden iki seferdir shoei neotec alamıyorum, 18-19bin lira ayıramayınca 4de bir fiyatına caberg duke2 almıştım, onda da aynı sertifikalr var, yalnızca ağırlık ve konfor farkı var yani.

https://i.ibb.co/W6hzCyK/kasksecimsureci.png

Ben fiyattan da ziyade ilk tercih olarak hep ana malzemesine bakıyorum :) Garip bir huy belki ama fiberglass harici alamıyorum kendimi mutlu hissedemiyorum rahat battı herhalde heheh

Yok hocam hiç öyle yarım kasklardan alıyım scootera daha yakışır mantığında biri değilim. Kafamdan değerli değil hiçbir şey bunun bilincindeyim :D Bisiklet kullanıyorum, bisiklette dahi ekipmansız asla kullanmam.
50 cc diye vurgulamamın tek sebebi daha hayatımda ilk kez motor kullanacak olduğumu belirtmek içindi. Şu anda oturduğum site içinde dur kalk falan çalışıyorum, kask alınca da etrafta sakin sokaklarda deneyip yavaş yavaş trafiğe çıkmayı planlıyorum. Fullface kaskı denemek için ilk taktığımda klostofobi tetikledi, böyle çok basık kapalı alanlarda panikliyorum boğulacak gibi oldum hemen çıkardım. O yüzden başlangıçta yarım kask alıp, trafiğe çıkmaya hazır olduğumda mı fullface kaska geçsem diye düşünmüştüm. O yüzden motor camiasına bu en günah soruyu sorma gafletine düştüm saldırıp parça pinçik ettiler hemen :D daha gelecek linçleri endişeyle bekliyorum :( :d

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar