50 cc motorsiklet

50 cc motorsikletlerde hareket etmeden önce motorsikletin ısınması için bi süre beklemeye gerek varmı

Tüm motorlu araçlarda gerek var. 50 cc de yazın yarım dakika kışın bir dakikanın yeterli olacağını düşünüyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Turbo'lu bir modelse,

Harekete geçmeden önce ve durduktan sonra ki süreçte spot etmeden beklemekte fayda var.

Değilse,

Yine beklemek lazım. Malum yüksek devir çeviriyor, alet.

Niyet önemli ama,

Sabreden derviş muradına ermiş.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bekleyin tabiki en azından 30 saniye rölantide çalışssın, aslında hemen hareket etmenizde sakınca yok motor çalıştığı anda üst kapağa kadar yağ basılıyor fakat zararlı olan motor soğukken yüksek devirlere çıkılması ve motorun yüke binmesi.

Bunun için motor ısınana kadar harekete geçseniz bile sakin düşük devirli bir sürüş yapın.

Bir soruda ben sorayım 100cc vitesli motorum var 30 saniye bekleyip yola çıkıyorum ve hemen çok dik bir rampadan 1 le iniyorum haliyle motor baya yüke biniyor bunun zararı varmıdır ?

Cc nin önemi yok bence hepsi için bu sürelerin yeterli olacağını düşünüyorum. Fakat büyük cc kullananların şahsi tecrübesini öğrenmekte de fayda var.

Abi aslında onu bende merak ediyorum çünkü motosiklet alınca apışıp kalmak istemiyorum ama bu gidişle ancak mobylette'e başlayacağız :):pr:

Bir soruda ben sorayım 100cc vitesli motorum var 30 saniye bekleyip yola çıkıyorum ve hemen çok dik bir rampadan 1 le iniyorum haliyle motor baya yüke biniyor bunun zararı varmıdır ?

yokuş aşağı inerken motora yük binmez , yüksek devirlere çıkıyor olabilir ama silindir içine yakıt gitmediği için zararı yoktur yeterki yağın suyun tamam olsun..

Motosikleti
Honda CBF 250
Ben Otobilimde de motorum da da çalıştırıp 5-10 saniye yağın devirdaim etmesini bekliyorum. Sonra ısınıncaya kadar zorlamadan 3-5 dk makineyi sıkıştırmadan sakin kullanıyorum. ısınınca rutin nasıl kullanıyorsam öyle devam.

Ben Otobilimde de motorum da da çalıştırıp 5-10 saniye yağın devirdaim etmesini bekliyorum. Sonra ısınıncaya kadar zorlamadan 3-5 dk makineyi sıkıştırmadan sakin kullanıyorum. ısınınca rutin nasıl kullanıyorsam öyle devam.

Aynen bencede olması gereken o

Kullanım klavuzunda yazar. Benimkinde 1 dakika bekleyin diyor.

Bence o süre kışları dahada uzar gerçi süre birazda havalarla alakalı , Allah korusun motor bloğu soğuk havalarda iyi ısınmazsa çatlama bile yapıyor ben motorumu alınca 2 dakika iyi bir şekilde ısıtacağım ki motor bloğu fıstık gibi çıtlamasın

Aşırı soğuk havada motoru çalıştırıp ısınması için uzun süre düşük devirde yada rölantide tutmak iyi değildir , viskozitesi çok düşük olduğu için egzantrik mili gibi yağ pompasına uzak parçalara düşük devirlerde yeterli yağ gitmez , motoru çalıştırıp yavaşça devri yükseltmek akabinde hareket etmek hem daha iyi yağlama sağlar hemde hafifçe yüke binen motor daha çabuk ısınır , rölantide çalışan motorun ısınması çok daha uzun süre alır.

Aşırı soğuk havada motoru çalıştırıp ısınması için uzun süre düşük devirde yada rölantide tutmak iyi değildir , viskozitesi çok düşük olduğu için egzantrik mili gibi yağ pompasına uzak parçalara düşük devirlerde yeterli yağ gitmez , motoru çalıştırıp yavaşça devri yükseltmek akabinde hareket etmek hem daha iyi yağlama sağlar hemde hafifçe yüke binen motor daha çabuk ısınır , rölantide çalışan motorun ısınması çok daha uzun süre alır.

Hep dediğim gibi acemiyim ve öğrenecek çok şeyim var :)

bu bekleme işinin en güzeli;

- motoru çalıştırıyorum,
- montumumu,
- boyunluğumu,
- eldivenimi ve kaskımı giyiyorum.

cüzdanımı vs. topcasenin içine koyuyorum zaten 1 dakika geçmiş oluyor. boşa beklememiş oluyorumç

benim motor karbirtörlü Ramzey qm 250 chopper kışın ve soğuk havalasrda jikle çekilerk çalıştırıyorum bir dakika sonra jikleyi kapatıyorum bir daha istop etmiyor ama motoru biraz ısıtmak ve rolantide azda olsa bekletmek her zaman iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar