50 CC İLE CEZA YEDİM

Katılım
27 Eyl 2017
Mesajlar
5
Merhaba arkadaşlar bugün 5.30 sularında 50cc yuki gusto motorum ile ani fren sonucu dengemi toplayamayarak yere düştüm sürüklendim bunun üzerine 112 acil servis arandı biliyorsunuzki acil servise haber verilince polise felanda haber gidiyor polis geldi felan adli vaka olarak göstermişler hastaneye gittim 1 saat yatıp taburcu edildim emniyete götürüldüm ve asıl şok olayı burda başlıyor polis bana motorun 50cc olmadığını L3 sınıfı olduğunu söyledi halbuki 50 cc diye aldım silindir hacmi 50cc yazıyor ruhsatta L3 olduğu için böyle olduğunu söyledi ve bana 860 küsür lira ceza yazan bir makbuz verildi arkadaşlar bunun aslı sebebi nedir bi hata mı var aldığım yer ile konuştum bilmeyen polisler yazmış olabilir dedi ne yapmam gerek yol yordam gerek acil.
 
Super Moderator
Katılım
12 Mar 2007
Mesajlar
4,360
Oncelikle geçmiş olsun.

Durum cok basit, muhtemelen ehliyetiniz yok, kullandığınız motosiklette 49 cm3 'ün üzeri. Siz düştüğünüzde ambulans gelmeseydi, ya da ambulans geldi, hastaneye gitmeseydiniz, olay adli vaka olarak kayıtlara geçmeyecekti. İlaveten yasa 49 Cm3 ve altını kapsıyor, yani 50 CC'lik gruba dahil bir alette olsa yasayı uygulamışlar, kısaca memuru mesgul ettiğiniz için inceden giydirmişler, diye yorumluyorum.
 
Katılım
17 Ağu 2017
Mesajlar
36
Geçmiş olsun öncelikle ,ruhsatınız da motorlu bisiklet ibaresi var mı yani B sürücü belgesi ile sürülen motorlarda motorlu bisiklet yazıyor eğer yok ise trafikten düzeltip itiraz edebilirsiniz ama bunun için de motorun gerçekten 49 CC olması gerek eğer yuki motoru bu şekilde tscil etmedi ise satın aldığınız bayi deki satış temsilcisini dövün ve cezayı ödeyin en azından içiniz serinler
 
Katılım
11 Mar 2015
Mesajlar
2,412
adamlar malı satmak için her türlü şeyi söylüyorlar geçenlerde bir konuyada yazmıştım motorlu bisiklet olmalı e-bike veya 50 cc ye kadar scooter ı kapsıyor sizin motor cup tarzı yarı otomatik sanırım bu durumda vitesli olduğundan motosiklet sınıfına giriyor geçmiş olsun
 
Katılım
17 Eki 2017
Mesajlar
36
Geçmiş olsun.
Kendi kendine düşüyorsan arkadaşlarını ara. Kaldıki hastanelikte bir şeyin yokmuş 1 saatte yollamışlar seni. Kaldırıp motoru evine bırakıcan, sonra hastaneye gidicen diyeceksin ki 'merdivenlerden düştüm.' bir dahakine aklında olsun. Kendi kendine düşüp bir yerini kırmadığın sürece sakın polistir hastanedir arama sonra başını ağrıtırlar.
 
Katılım
7 Kas 2016
Mesajlar
2,340
Ruhsatı yazan memurun hatası. Bendede L1 yazdığı için muayeneden geçmemişti. Emniyete gidip baya uğraşarak geçirmiştim l3 yaptırmıştım. Yani sendede durum tam tersi. L1 yazması gerekirken L3 yazmışlar. Emniyette düzelttirebilirsin. Yediğin ceza iptal olur mu bilmiyorum.
 
Katılım
6 Eki 2017
Mesajlar
1
Merhaba ayni motordan bende var ruhsatta 49,5 cc yazmalı sınıfında L1 ve kesinlikle 2 tekerli motorlu bisiklet olarak geçmeli aksi takdirde B sınıfı ile kullanamazsınız bazen trafik tescilde yanlış isleniyor uygunluk belgesine bakilmali ilk alinirken tescile goturdugunuz belgelere 49,5 cc geciyorsa L1 sinifi olarak islenmeli pesine dusun bence.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Üst