Bazı motosiklet modelleri sigorta kayıtlarında gözükmüyor.
Eski mondial mr150 motorum kt150 olarak sigortaya işlenmişti, bu bir sıkıntıya sebebiyer olmadı.
tabi 50 cc bambaşka bir olay.
Yukarda farklı bir algı olusmus "isteyen her istediği şeye sigorta yaptırır, insanlar bunu herşeye yaptırır" diyor.
Araç sigortasında kaza yaptıgınızda karşı tarafınkini ödediğiniz için farklı bir durum. yani jenıfır lopezin kalcalarını sigortalatmasıyla karıştırmayn
Arny,
Bence o algı bitek sende oluşmuş.
Evet. Herşey sigorta edilebilir. Ama özel bir sözleşme ve mukavele ile. 50cc ye bile 3. Şajıslara veriecek hasarlara karşı sigorta yapılır. Ama bunun adı zorunlu trafik sigortası olmaz. Başka bir şey olur. Ne olur, kaça olur bilemem ama olur.
Örnek vermek gerekirse, kalçasını, dudaklarını, memelerini sigorta ettiren mankenleri gösterebiliriz.
Eski Mondialinde hiç hasarın oldu mu?
Sigorta yapılması başka, hasar durumunda ödeme yapılması başka...
Başka bir açıdan bakarsak yargıtay kararına göre kafa karıştıran bir çok tezat var.
50cc kaza yapıyor. Suçlu. Sigortası olmadığı için karşı taraf güvence hesabından zararının karşılanmasını istiyor.
Yargıtay motorun 50cc den küçükmü/büyükmü olduğunun bilirkişi tarafından tespitini istiyor. 50cc den küçük çıkarsa, güvence hesabı devreye girmeyecek motorcu zararı cebinden ödeyecek. 50cc den büyük ama sigortası yoksa güvence hesabı karşı tarafın hasarını ödeyecek. Elbette motosiklet sahibine rücu edecek daha sonra...
Bu arada önemli bir dip not...
Benim motoru başka marka model göstermişler poliçede olayını yemezler...
Geçen ay BN125 in sigortası yenilendi.
Tabi daha watsapptan resmi gelir gelmez ruhsatla bilgileri karşılaştırdım.
Herşey doğru ancak model TNT25 yazıyor.
Aradım sigortacı arkadaşı.
Konuştu merkezle.
Efendim listelerinde BN125 yokmuş, o yüzden TNT25 yazmışlarmış.
Ulan dedim sildirmesinler belalarını.
2 yıldır BN125 olarak sigorta tapan şirketin bugünmü aklına gelmiş BN125 listede yok demek.
Rıhsatın fotokopisini gönderdim.
Yapın adam gibi dedim.
2 saat sonra aynı poliçe BN125 olarak geldi.
O yüzden benim motoru başka model sigorta etmişler diye ağlamayın. O poliçeyi okumamak tamamen kendi suçunuz...