5.Viteste gazlayamıyorum... (( HELP ))

AArkadaşlar aşağıda gördüğünüz motosikletim 1.2.3. ve 4. viteslerde çok iyi...Ama motosikleti 5.vitese attığımda motosiklet belli bir devri geçemiyor ve güçten düşüyor...hatta motoru gitmesi için zorladığımda motor öksürmeye başlıyor...4. viteste 2 kişi yaklaşık 120 km hıza çıkan motor, 5. viteste 100 km/h yi zor deviriyor. motor bitmiş diycem ama hem motor bakımlı bir motor, hem de en ufak bir rampa gördüğünde motosiklet hızlanmaya başlıyor...

brkglsh013ic8.jpg

brkglsh006of1.jpg

brkglsh003hp8.jpg

brkglsh009ws5.jpg

şu problemi bir türlü çözemedim yardımlarınızı bekliyorum...

motosiklet ailesine sevgilerle... :pr:

Son düzenleme:
çoğu motosiklette 5.vites motoru rahatlatmak içindir . örn : ybr 125

sen en ıyısı 4. vitesle git :p

Ama şöyle birşey var...önceden iki kişi 120 km hıza rahat çıkabiliyordum...zaten motordan da belli oluyor, motor gitmiyor değil gidemiyor !!!

kardeş motorun gücü 5 vites oranına yetmiyor. 150 cc lik bir motor en fazla 15 hp gücündedir. Bu sebeble saatte 100 km/h demek saniye de 25 mt reden fazla yol almak demektir. Bu süratlerde rüzgar direnci süratlendikçe artarak devam eder. Motorunun da vites oranları küçük olduğundan motorun gücü bu sürati kaldırmaması gayet doğaldır.

peki motosikletimin performansını arttırmam için ne yapmam gerekir...

yapabileceğin pek fazla bir şey yoktur. Çünki fabrikasyon olarak o güce o sürat fazla bile motorun çünki bir cruiser. Eğer amacın 100 km hızın üstünde stabil gidebilsin diyorsan daha fazla devir çevirebilen daha güçlü bir makina alman gerekecektir. Cruiser(umarım doğru yazıyorumdur) tip motorlar sürat için yapılmamışlardır. Gezmek için yapılan uzun ömürlü motorlardır. Çünki fazla devir çevirmezler. Örneğin cbr 125 12000 devir çevirebilirken senin motor enfazla 10000 devir çevirebilir.

Gecen gün basıma geldi benim de :) KARBÜRATÖR MUSLUK VİDASINI AÇIP BİRAZ AKITTIM sonra düzeldi :) dene istersen :)

vitesleri biraz gec at yani biraz devirli kullan bagırsın motor sonra degiştir zaten 150ccden en fazla 110 daha fazla bişi bekleme

servise göturdunmu bırde ustaları görsun motorun guzel bısey yazık etme bence götur baktır

Neyse Artık Askere Kadar Bunla Idare Edecez....ah Baba Sürpriz Yapacam Diye 250 Cc'sini Alacağına 150 Marauder Almış...

120 çok bile 150 cc 4 zamanlıdan bahsediyorsun onu bulamayanlarda var arkadaşım.
Daha fazla hız istiyorsan büyütüceksin bu motorun kapsitesi bu kadardır fazlasını isteme..
Dükkanda hergün 1-2 kişi aynı soruyu soruyor artık bıktım bu soruya cevap vermekten :p
Soruda şu ( Usta be bu motor 110u geçmiyo nasıl hızlandırırız? )

150 cc choppera 110 dan fazla hız mı yaptırcaksın komik olma arkadaşım

arkadaşım bak şimdi :;;;

125 cc titan motorla 135 km hızı yapıyorum. bazı arkadaşlarda diyoki titan 120 yi geçmez yav. varmı böyle bişey o zaman nediye skala 140 km /h olarak belirlenmiş.

ikincisi benim arkadaşa demek istediğim şu olacakdı eğer bir motor 4. viteste 120 ye ulaşıp 5. viteste boğuluyorsa ve hızı 100 km/h a düşüyorsa bgir sebebi vardır. ve o sebebinide tık diye söylerim en kral motorcuya git benimle aynı fikirde olacakdır. ben daha fazla hız yapar demek istememiştim aslında. ama mesele oysa söyliyim sana o motorun km/h göstergesi 160 da olsa o hızı yaparım her türlü her şekilde bahsinede varım

arkadaşım bak şimdi :;;;

125 cc titan motorla 135 km hızı yapıyorum. bazı arkadaşlarda diyoki titan 120 yi geçmez yav. varmı böyle bişey o zaman nediye skala 140 km /h olarak belirlenmiş.

ikincisi benim arkadaşa demek istediğim şu olacakdı eğer bir motor 4. viteste 120 ye ulaşıp 5. viteste boğuluyorsa ve hızı 100 km/h a düşüyorsa bgir sebebi vardır. ve o sebebinide tık diye söylerim en kral motorcuya git benimle aynı fikirde olacakdır. ben daha fazla hız yapar demek istememiştim aslında. ama mesele oysa söyliyim sana o motorun km/h göstergesi 160 da olsa o hızı yaparım her türlü her şekilde bahsinede varım

Arkadaşım bende motor tamırcısıyım zatende bişeyi soylerken bıraz dusun
Titan kaç kg bu motor kaç kg?
Titandan en azından 70-80 kg fazla olduguna emınım hemde çin malı..
Daha fazla yazmıyım istersen :)

hmm sen bilirsin kardeş. hiç fark yapmaz motorcusun biraz aklını çalıştırmasanda fikrini çalıştır bir motorcu elindeki mobilet dahi olsa en iyi bir şekilde sürate hazırlar. güzel bu arada meslektaşız. bende oto elektronik immobilizer motor merformans ve tuning işi yapıyorum

hmm sen bilirsin kardeş. hiç fark yapmaz motorcusun biraz aklını çalıştırmasanda fikrini çalıştır bir motorcu elindeki mobilet dahi olsa en iyi bir şekilde sürate hazırlar. güzel bu arada meslektaşız. bende oto elektronik immobilizer motor merformans ve tuning işi yapıyorum

Mobilete 160 yaptırırım ama iki zamanlı dediğin motor ise 4 zamanlı 150 cc jinlun :)
Hemde servisi olduğumuz motor :p

Extrema Tiyoları Kaçırma Ben Motorla Oyna Demiyorum Be Dostum Küçük Ayrıntılarla O Motor Kendine Gelir. Artı Performans Yakıtları Ve Filtresiyle Gine Hızını Korur Yanlışmııı ?
Nosdu Nitroydu Kolonyaydı Bunlardan Bahsetmiyorum... Bilmiyomusun Size Gelmiyormu O Yakıtlardan. DÜZENLİ KULLANIMDA AŞINMIŞ PİSTON YATAĞI BİLE TAMAMLANIYOR

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar