5 Nisan 2026 / Balıkesir - Bergama - Burhaniye - Balya Rotam

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Çok güzel bir gezi olmuş. Haritada gittiğiniz yerleri ve görsellerini görünce benim de gezesim geldi.
Tekerinize taş değmesin.

Motosikleti
Yok
Bir keresinde Canakkale - Balikesir gezisi yaparken Balya'ya cikan yolu kapatmislardi, Mustecap - Bengiler - Habipler koylerinden gecmistim maxiscooter ile, o gunleri hatirladim, rezil idi yollar :)

Iyi eglenceler :)

Bu Balya ile Yenice arasındaki Balya'dan çıkar çıkmaz başlayan yolların kalitesi hala çok kötü. Viraj yapmayı geçtim, tırlar da sık geçtiği için uçurumdan uçacağım diye ödüm kopuyor. Bir de Balya'nın havası gerçekten çok soğuk ve sürüş zevkini gerçekten etkiliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Site mesajımı düzenleme süresi geçtiği için üste ekleyemedim ama bazı kareler:

İvrindi / Bergama arası
o2yqzb3.jpg

Bergama / Burhaniye arası yollar
o70m7rk.jpg

br3ur27.jpg

Emektar 40.000 Km oldu. (2025 Haziran'da 27 binde almıştım.)
762e3zs.jpg

Havran / Balya arası
tq2sovf.jpg

2q3rh5o.jpg

ggjj5y4.jpg

Köyde dayılar çay ısmarlarken
ao9xzpx.jpg

Google Maps rotası: https://maps.app.goo.gl/ikjorKb5R7hN5nXA6
Canlı rota: https://www.relive.com/view/vQvyke3Pm46

Motosikleti
Honda CBR500R
Güzel bir gezi olmuş.

Balıkesir çevresinde hiç keyifli yollar yok. Yolların yarısı kötü şekilde yama yapılmış diğer yarısı da çukur dolu ne yazık ki.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben o Yenice-Balya'ya Çanakkale'den İzmir'e dönerken sırf Altınoluk-Akçay taraflarında kırmızı ışıklara denk gelmeyeyim diye yanlışlıkla gece vakti girmiştim yetersiz aydınlatmalı rahmetli motorumla.

Bu kadar sesli küfür ettiğimi hatırlamıyorum. Yol gündüz vakti harika ama gece tam skandal. Gökçeyazı sonrası Balıkesir otobana bağlandığımda sevinçten ağlayacaktım. Geziniz de çok güzel olmuş bu arada.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Çok güzel bir tabiat rotası. Fırsat bulursam yapacağım. Bandırma-Balya-Bergama üzerinden bir kere İzmir'e gitmiştim.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Güzel gezi olmuş, tebrikler. Çanakkale Balya yolunu geçen yaz kullandım ben de. Sakin ve doğa ile iç içe sürmeyi sevenlere tavsiye ederim, çok güzeldi. Bazı yerleri yazın 40 derece sıcağında bile epey serindi ki bu mevsimde adamı dondurur vallahi.

Balya yenice arası sabah öğle arası çok güzeldir hava yavaş yavaş ısınır kuşlar cıvıldar güzel kokular eşliğinde benim çok hoşuma gider gece de korku tüneli gibi başına bişey gelse kimse bulamaz ışık yok ıssız tekkelimeyle korkunç oluyo ben yinede çok severim

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Baba tarafından Yenice Pazarköylüyüm.

38 yıldır Ankarada doyuyor olsam da İlkokul ortaokul liseyi Burhaniyede okudum ve 1974'den beridir de Burhaniyeliyim.

Son birkaç yılda arabayla geçmiş olsam da Bergama Kozak İvrindi, Hanlar Kazdağları Çan Yenice Balya rotalarını motosikletle yapmayalı yıllar oldu.

Çok imrendim size çoook. 🧿

Paylaşım için teşekkür ederim.

Selamlar

Güzel bir gezi olmuş.

Balıkesir çevresinde hiç keyifli yollar yok. Yolların yarısı kötü şekilde yama yapılmış diğer yarısı da çukur dolu ne yazık ki.
Birçoğu tabii ki kötü ama güzel olanı da gerçekten çok güzel. Savaştepe - İvrindi arası yollar (özellikle Savaştepe tarafından giriş yapıldığında) o kadar kaliteli yollar var ki insan gerçekten mest oluyor. Ama tabii ki yolların geneli böyle olduğu için yapacak bir şey yok. En azından Bergama - Burhaniye arasındaki yollar da aşırı kaliteli olmasa bile viraj yapmak için yeterli bence. Selamlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar