- Konu Yazar
Bu dondurma diye satılan ama paketine dondurma bile yazamadıkları ürünler zaten içlerinde bol miktarda yapay tat verici aroma, kimyasal boya, glikoz şurubu ve MSG var. Çocuklara kesinlikle zararlı. Bizim çocuklara da çok nadiren alıyoruz ama mümkün olduğunca almıyoruz zaten küçükten alıştıkları için zararlı olduğunu biliyorlar görünce istemiyorlar.
Yine hazır meyve sularında da glikoz şurubu var bol miktarda. Bunlar çocuklara zararlı. Dede ve ailedeki diğer yaşlıla rbazen çocuklara faydalı diye meyveli süt ya da meyvesuyu alıyorlar ama yapmayın bunlar zararlı desem de dinletemiyorum. Bir keresinde bira daha az zararlıdır içindeki maddelerden bile demiştim. Bu ürünleri de çocuklardan uzak tutuyoruz.
Onun yerine evde blender içine bol buz atıp parça parça meyveleri atıp karıştırıyorum, bardağa döküp püpetle içiyorlar çok gzüel oluyor sıcak yaz günlerinde. Yine derin dondurucuda dondurduğum meyveleri blender içinde biraz yoğurtla ve bol buzla çırpıp kalıplara doldurup dondurma yapıyorum güzel oluyor.
Yaz gelmiş pandemi diye diye farketmemişiz, ben dondurucuya buz doldurayım yine lazım olacak.
Markette poşet içinde satılan bir tane zararsız gıda yok. Ne boktan bir düzene denk geldik. Eskiden meyve dalında, yöresel tatlar mevsiminde ve taze yenilirdi. Lezzet vardı, tat vardı. Buram buram kokardı yiyecekler. Şimdi mevcut lanet düzende her şey endüstriyel, kimyasal, sentetik, tatsız-tuzsuz, yavan ve hepsi de insan sağlığı açısından zararlı.