4x4 tavsiyesi...

hafifi arazi şartları başka off roodd başka...önce bunu karıştırmayalım bence....

o yüzden tavsiyeleri ona göre verelim bence...birde malum 4x4 olunca verebileceğiniz mik tar nedir motor seçeneği ne düşünüyorsun .vergiler malum 4x4 de daha fazla vergileri aslında bi nissan navaro her türlü işini görür...yada x tarial....

birde of roadda suzuki yaramaz diyen arkadaşlara of road yarışlarını daha iyi takip ederlerse suzuki lerin daha başarılı olduğunu görürler ..hatta bu dallda bir çok şampiyonluğu bulunan Mehmet BECCE.suzuki teamla çalışıyordu..daha eskidende güçlü ve masraflı olan jj 5ler var tabi onlar tamamen ayrı..

hafifi arazi şartları başka off roodd başka...önce bunu karıştırmayalım bence....

o yüzden tavsiyeleri ona göre verelim bence...birde malum 4x4 olunca verebileceğiniz mik tar nedir motor seçeneği ne düşünüyorsun .vergiler malum 4x4 de daha fazla vergileri aslında bi nissan navaro her türlü işini görür...yada x tarial....

birde of roadda suzuki yaramaz diyen arkadaşlara of road yarışlarını daha iyi takip ederlerse suzuki lerin daha başarılı olduğunu görürler ..hatta bu dallda bir çok şampiyonluğu bulunan Mehmet BECCE.suzuki teamla çalışıyordu..daha eskidende güçlü ve masraflı olan jj 5ler var tabi onlar tamamen ayrı..

Akileos öle yoğun bir offroad yapacağımı zannetmiyorum. Genelde şehir içinde kullanacağım. Onun dışında asfalt olmayan taşlı topraklı orman yollarında kullanacağım. Açıkçası fazla yakmayan bir arazi aracı düşünüyorum ama yorumlardan anladığım kadarıyla 1.6'lık vitara bile 10 litrenin üstünde yakıyomuş. Pajero için de aynı şey söylendi. Zaten ayırabildiğim bütçe seçenekleri bir hayli sınırlıyor. Yoksa ben de tavsiye edilen X-trail, Outlander gibi araçlardan almak isterim ama...
Sonuç olarak 18 bin lira bütçeyle tasarruflu bir 4x4 arıyorum. Bakalım bulabilecek miyim :)

Bir de bu Daihatsu Terrioslar dikkatimi çekti onlar hakkında bilgisi olan var mıdır acaba?

terrioslar çok ufak bi araç ..tabiki az yakmasını düşünürsen hayal kırıklığı olur çünki o tekerleri çevirmek için epey bi efor sarfetmezi lazım motorun o kadarda benzin çeker haliyle......en güzeli vitaralar yada honda crv yada hrv ala bilirsin gerçi onlarda 20 000 bin ve üzeridir ama fazla sorun çıkarmaz sana...bence sen yine 2 çeker al 4 çekerin masrafı her zaman ağır olur..

Valla Land Rover freelander da 2 ceker ve bu kadar ise yaramaz bi araba olamaz en ufak bi camurda saplaniyor, agir, gucsuz ve en kotusu bendeki 2000 model 2.0 dizel olanda teknolojiye dair hic birsey yok sacma bi sanziman igrenc otomatik gecisler triptonikte inanilmaz gecikme ve turbo nun devreye girmesi mevsimler suruyor.

Low range olmamasi ve alt devirlerde olu olmasi bi yere saplandiginda cikmasini imkansizlastiriyor.

Tabi plastik tamponlari ve uhuyla yapistirilmis ic dosemeleri saymiyorum bile.

Tek iyi yani ariza cok cikarmamasi.

Valla Land Rover freelander da 2 ceker ve bu kadar ise yaramaz bi araba olamaz en ufak bi camurda saplaniyor, agir, gucsuz ve en kotusu bendeki 2000 model 2.0 dizel olanda teknolojiye dair hic birsey yok sacma bi sanziman igrenc otomatik gecisler triptonikte inanilmaz gecikme ve turbo nun devreye girmesi mevsimler suruyor.

Low range olmamasi ve alt devirlerde olu olmasi bi yere saplandiginda cikmasini imkansizlastiriyor.

Tabi plastik tamponlari ve uhuyla yapistirilmis ic dosemeleri saymiyorum bile.

Tek iyi yani ariza cok cikarmamasi.

Hiç iyi bişey diyen duymadım valla freelander hakkında. O yüzden düşünmüyorum artık.

Bütçe 18 bin TL ise sizin için güzel bir 5 kapı Grand Vitara + LPG'den ideali yok. Sorun çıkarmaz, dediğinizden çok daha ağır araziye girer, şehiriçinde mantıklıdır ve her ne kadar 10 lt yüksek görünse de pek çok arazi aracından ekonomiktir.

Parçaları bol ve ucuzdur, yan sanayisi, çıkması vs istemediğiniz kadar boldur, zaten kaza haricinde kolay kolay parça ihityacınız da olmaz.

Sizi bilmem ama eski kasa Terios'ta ben camı açmadan direksiyon çeviremiyordum, bu kadar mı dar olur bir araba?

Akileos öle yoğun bir offroad yapacağımı zannetmiyorum. Genelde şehir içinde kullanacağım. Onun dışında asfalt olmayan taşlı topraklı orman yollarında kullanacağım. Açıkçası fazla yakmayan bir arazi aracı düşünüyorum ama yorumlardan anladığım kadarıyla 1.6'lık vitara bile 10 litrenin üstünde yakıyomuş. Pajero için de aynı şey söylendi. Zaten ayırabildiğim bütçe seçenekleri bir hayli sınırlıyor. Yoksa ben de tavsiye edilen X-trail, Outlander gibi araçlardan almak isterim ama...
Sonuç olarak 18 bin lira bütçeyle tasarruflu bir 4x4 arıyorum. Bakalım bulabilecek miyim :)

Bir de bu Daihatsu Terrioslar dikkatimi çekti onlar hakkında bilgisi olan var mıdır acaba?

O zaman bahsettiğin kriterler ve bütçeye göre sana Suzuki Jimny öneririm. Hem az yakar, vergisi düşüktür, hem de hafif arazi şartlarında başarılı bir 4x4'dür. Ayrıca boyutlarıyla şehir içi kullanım için de ideal bir araç.
Daihatsu Terios yerine çok daha kaliteli bir seçim olur. Bahsettiğin bütçeyle diğerlerinden daha genç yaşta bir araç satın alacak olman da cabası.

10 litre/100 km. dört çeker bir araba için çok iyi.
fluence 1.6 otomatik istanbul trafiğinde 14 litre/100 km.'yi görüyor
scenic 1.5 dizel ki ş. arası yolda 5 litreye kadar düşer, şehir içinde 8.5 litre yakıyor.

He bide benzin mevzusu var.

4x4 e biniceksen benzini vericeksin.
Bu racinge binipte benzin hesabi yapmak gibi.

3.2 Dizel Range Rover Sport HSE 2007 ve 4.2 supercharged Range Rover Sport kullanma sansim oldu dizel olani hala duruyor.

4.2 olani yok artik dedirticek kadar guclu o kocaman araba o kadar atak nasil olabilir?
100 kmde 19.2 litre yakinca oluyor bu normal kullanim tabi basarsaniz artik hesap kitaba gerek yok benzinciden benzinciye kadar yakar.

Dizel olan yine insafli ama sonucta 4x4 ve normal bi arabanin nerdeyse iki kati agirliginda.

Demek istedigim bunlardan ekonomik bi surus beklemek anlamsiz olur.

Zaten mantikli dusunuldugunde daha agir, daha torklu bi makina nasil bi araba kadar ekonomik gidebilir?

Ki Range Rover hep 4 ceker degil akilli difransiyel sayesinde sadece ihtiyac duydugunda ve
siz istediginizde 4 ceker oluyor.Full 4 ceker bi arac buyuk ihtimalle daha cok yakicaktir.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
yakıtı fazla gelecektir muhtemelen ama elindeki bütçeye nissan terrano 2.4 benzinli motor seçeneği var, mümkünse kısa şase (uzun şasesi arazide sıkıntı yaratabilir)
misal

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-terrano-ilk-sahibinden-temiz-garaj-aracidir/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-terrano-hatasiz-l-p-g-li-nissan-terrano-jeep-32020296/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-terrano-tertemiz-bakimli-sirali-italyan-lpg-li-140-000-de-terrano-ii-2-4/detay

bunun haricinde diğer arkadaşlarında söylediği gibi suzuki modelleri işini görecektir.

herkez herşeyi yazmışta bende son zamanlarda 5.2 grand cheroke ye merak saldım kötü diyenide internette görmedim fiatlarıda makul 12-16 bin tl ye var kullanan varmı

herkez herşeyi yazmışta bende son zamanlarda 5.2 grand cheroke ye merak saldım kötü diyenide internette görmedim fiatlarıda makul 12-16 bin tl ye var kullanan varmı

10 yaşın üzerindeki amerikan arabası ve 5200 cc motor hacmi. Benzine ve vergiye verecek bol paran varsa, son sahibi olmaya da adaysan hiç düşünme bence. :)

kibrit kutusu jip suzuki jimny :) 4 tekerden hicbir sekilde haz etmem, hicbir sekilde zevk almam.. pek cok arabaya bindim benim motor manyakliim kadar babamin araba manyakligi var cocuklugumdan beri trans am'dan bertone'ye cj5'den niva'ya cok genis bir yelpazeyi tattim. ama kesinlikle hic bir 4 teker beni kendine cekmedi. yaz basi annem kendine bir jimny aldi, bakiim neymis diye bir surmeye basladim ve kendimi dag dere tepe tirmanirken buldum.. herhangi bir fikir vermek adina yazmiyorum ki jimny nin sizin klasiniza uydugunu da dusunmuyorum ama soylemeden gecemicem jimny surerken motosikletten aldigima yakin bir zevk aldim. belki minicikliginden bilmiyorum ama bana cok samimi ve eglenceli geldi! adamlar motosiklet kadar jip yapmis yahu :)

Valla konu motor olunca giden benzin umrumda olmuyor. Şu ana kadar 100 km'de ne yaktı kaç kuruş yaktı hiç hesaplmadım. Ama iş arabaya gelince pintileşiyorum.

Galiba yedek parça, fiyat ve yakıt kriterleri göz önüne alındığında en iyisi vitara.

Dreamdark; önerdiğin Suzuki Jimny'yi hiç beğenmiyordum. Ama dün siyah renklisini görünce çok hoşuma gitti. Artk o da listemde...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:10 ----------

kibrit kutusu jip suzuki jimny :) 4 tekerden hicbir sekilde haz etmem, hicbir sekilde zevk almam.. pek cok arabaya bindim benim motor manyakliim kadar babamin araba manyakligi var cocuklugumdan beri trans am'dan bertone'ye cj5'den niva'ya cok genis bir yelpazeyi tattim. ama kesinlikle hic bir 4 teker beni kendine cekmedi. yaz basi annem kendine bir jimny aldi, bakiim neymis diye bir surmeye basladim ve kendimi dag dere tepe tirmanirken buldum.. herhangi bir fikir vermek adina yazmiyorum ki jimny nin sizin klasiniza uydugunu da dusunmuyorum ama soylemeden gecemicem jimny surerken motosikletten aldigima yakin bir zevk aldim. belki minicikliginden bilmiyorum ama bana cok samimi ve eglenceli geldi! adamlar motosiklet kadar jip yapmis yahu :)

yorum için sağol dostum. Valla dediğin kadar iyiyse bakmakta yarar var. Biraz ufak da olsa tipi o kadr da kötü değil. Kasanın küçük olması yakıta da etki eder sanırım.

Lada Niva aklında bulunsun, ayrıca Suzuki Jimny'ler varki Hummer ve RAV4 ile kapışması takdire şayandır.

Tek kelimeyle rav4 derim.. 2004'ten sonraki makyajlı kasaları tavsiyemdir.. Tecrübeyle sabitlenmiştir :)

10 yaşın üzerindeki amerikan arabası ve 5200 cc motor hacmi. Benzine ve vergiye verecek bol paran varsa, son sahibi olmaya da adaysan hiç düşünme bence. :)

ben 94 model kullandım yakıta tüple mudale etttim vergiside 15 yasında diye yarıyarı oduyordum süper bir arazi canavarı 5,2 cok dersen 4,0 olanları var süper sahibindende suv bakacaksan ilk tercih jeep olmalıdır
eger jip alacaksan ya yakıtına bakmayacan yada binmeyecen

Uploaded with ImageShack.us

95 yılından beri üzerinde emek verdigim aracım ...

amerikan efsanesi cj5 s lpg li arazide keyif almak istiyorsan tercihin jeep olmalıdır çok keyifli bir araç . trafikte ise kaldırımlara in çık banketleri aş yolun bittigi yerde toprak yol çimen geç git..

şuan halen bende yukarıdaki son hali daha fazla bilgi için bana ulaşabilirsin yardımcı olurum

Daihatsu sunun 4x4 modelini almak bence parayi cope atmaktan baska bir sey degil. Arabanin darligi ve tipsizligi bir yana, arazi verileri rezalet.

Jimmy Suzukinin Hindistan fabrikasinda uretiliyor. Antalya bolgesindeki tum offroad turlari bu araclar ile yapiliyor. 6 ay boyunca acemi turistlerin hirpalamalarina direniyor. Enjeksiyonlu oldugundan da hayli ekonomik bir arac. Sadece biraz kucuk. Ama saglam

Sahsi dusuncem elindeki butce ile yinede Suzuki Vitara dusunmendir. 2006 modelinin esimde oldugunu ve tecrubelerimi daha once yazmistim. Piyasada LPG li modellerinden bulabilirsin. 3K modelleri hayli ucuz. Sehir icinde giderken LPG ile gidersin. Araziye takinca benzin kullanirsin. Ben asla lpg taktirmak istemedim cunku aracin orjinalligi gidiyor ve lpg yokuslarda verimsizlik yaratiyor.

Grand vitaranin parcasi, ici , dosemesi cok kalitelidir. Toyota ve Hondadan uzak dur parcasi deli gibi pahali. Suzukide hava filtresi ile polen filtresini serviste degistirmistim en son 35 tl para verdim ciktim. Dusun servis birde:)

Hic bir zaman ne ariza cikardi ne sorun. Zaten Suzuki jeepler offroad meraklilari tarafindan saygin bir yere sahip. SUV arac mantigi ile cikan hizli jeepler ile ayni degil. Ama sunu eksi bir yandi bana gore. Suzukinin son 120km idi. Bassan belki biraz daha yapar ama konforlu bir hizda 120 yi gecme sansi yoktu. 4x4 araci ATV gibi dusun. Dusuk hizda her yerde konforludur arazi yol fark etmez ayni hizda gider. Ama son hiz olarak zayiftir.

LPG sevme diyor isen , yakit ekonomisinin tek bir sirri vardir jeeplerde. Oda manuel bir kolla 2x4 yada 4x4 secme sansi olan modellerdir. Surekli 4 ceker den cekis malesefki yakiti daha fazla tuketmek demektir,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar