4x4 tavsiyesi...

Arkadaşlar selamlar;

Üyesi olduğum tek forum motosiklet.net olduğundan burda bir başlık açmayı
uygun buldum. Sorup öğrenebileceğim başka kimsem yok :pale:

Şu sıralar yoğun bir şekilde hafif arazi koşullarında kullanabileceğim bir 4x4 aramaktayım.

Listede ilk sıramda Land Rover Freelander vardı ancak kronik motor ve şanzuman arızası söylentileri yüzünden vazgeçtim.

Şimdi Mitsubishi'nin 3 kapılı Pajero Pinin modelini inceliyorum.

Bir tane 2000 model ve 112 bin kilometrede 20 bin liraya buldum. Bu araç için nasıl bir fiyattır? Aracın herhahngi bir kronik arızası vs var mıdır? Sorunsuz bir şekilde kaç bin kilometre kullanabilirim.

Aracı kullanan tanıyan bilen arkadaşlar görüşlerini paylaşabilirse çok sevinirim. saygılar...

Dostum Land Rover Freelander ve Range Rover Sport HSE ile araziye ciktim.

Land Rover cok cok cok cok kotu bendeki 2002 modeldi dizel olaniydi 2.0 motor.

Cok gucsuz suspansiyon zayif cekis kontrolu yok motor olu gibi hic guc yok.

Range Rover mukemmel diyebilirim ustundeki lastikler haric.Dogru ayarlarda girip cikamiyacagi yer yok.

Pajero yu kullanmadim ama kullananlar cok memnun.
Ayrica pick-up larada bakmani tavsiye ederim 4 ceker 2.0 dizel bi pick-up arazide mukemmeldir hele bide difransiyeli iyi biseyse tadindan yenmez.

Land Rover Defender askerde bayagi kullandim. 35 derecelik yakinlasma ve uzaklasma verileri ile cilgin bir 4x4. Uzerindeki motor Ford yapimi Puma adi olan dizel bir motor. Bu modelin eski kasalarina bakmani tavsiye ederim.

Defender yumusak arazide , iyi ama zorlama gelmiyor. Zaten bu yuzden Range sersi var. Ciddi yollara o gitsin diye.

Pajero nun otomatik vites 3 kapili versiyonunu vardi bir donem, hemde offrad lastikli. Guzel bir arac, benim kullandigim donemlerde sanzuman sorunu hic olmadi. Ama insani yoran bir kasasi vardi. Ben sehir icinde de kullandigimdan , ici biraz konforsuzdu . Ama verimli bir motordu, fakat feci yakiyordu. Firmadaki 3500cc chrysler bir arabadan bile daha fazla yakiyordu.

Benim sahsi tavsiyem Pick-uplarada bak. 4x4 picklar jeeplere gore daha hafiftir. Boylece arazide , camura girdiklerinde daha rahat kurtuluyorlar.

Bahsettiğin araçlar hakkında çok fazla bilgim yok ama, bilgim olan model: dayımın genelde off-road turlarında da kullandığı Suzuki Grand Vitara. Bir yükseltme kiti ve uygun lastik-jant ile girip çıkamayacağı yol yok.

Ben de pick up diyecektim,önceden söylenmiş...Fiyat olarak daha makuller üstelik...Hem de arkayıda kapatabilirsin...Ford ranger ya da Mitsubishi L200'e bak derim...

Süper Moderatör (BBRR)
Yıllardan beri jip safari ile uğraşan bu işte profesör olmuş kişiler bu gibi şahsi kullanım için lada niva öneriyo özellikle 5 vites olan nivalar suzikiden özellikle kaçın diyolar ... çok zor arazi koşullarında çok başarılı araçlar ..

::eek:fftp::
Konunun açılma saati başlık ile çok uyumlu olmuş :)

444.jpg

Kamyonetler 2.5 ve 3.0 litre motorlu olması açısından vergileri çok yüksek. Ayrıca şehirlerarası hız limitleri can sıkcı olabilir.

Bir tek Ssanyong Actyon Sports 2.0 motorlu ama o da çok alçak ve araziye pek uygun değil.

Freelander'dan koşarak uzaklaş. Tam bir baş belası.

Amacın gerektiğinde otomatik 4x4 olan bir SUV almak mıdır, yoksa low range'li gerektiğinde yükseltilip kilitli difrensiyel vinç gibi ağır arazi ekipmanları takılabiliecek bir araç almak mı? Ben şu anda bu tarz bir araç alma arefesindeyim ve Türkiye şartlarında en idealinin Vitara veya Grand Vitara (son kasa hariç) olduğu kanaatindeyim.

Lada Niva orjinal haliyle çok iyi bir arazi aracıdır, fakat şehiriçi ve dışı kullanım konforsuzdur. Ayrıca monokok gövdeli olduğundan (sert şasi yok) arazide ağır zorlamalarda (vinçleme, yedekleme gibi durumlarda) kaportada kopmaya varan esnemeler oluyor. En iyi ihtimalle aracın gönyesi kayıyor ve başa çıkılamayan yürür aksam sıkınıtıları (vuruntu, titreşim, uğultu) meydana geliyor.

Farklı konular olduğu için site ismi vermekte mahsur görmüyorum; www.arazideyiz.com, www.gezenbilir.com sitelerinden çok faydalı bilgiler edinebilirsiniz.

Esimin Suzuki Grand vitarasini yeni saatik. 2006 modeldi. Acikcasi ici gercekten cok konforlu idi. Surekli 4x4 duz vites benzinli 1.6 modeli idi. 100km/h 10 lt yakit tuketiyordu. Ama inanilmaz iyi bir vites kutusu vardi. Sertti ama zorladiginda asla sorun yaratmiyordu. 4 sene boyunca bir ariza dahi cikarmadi arac. Suzukilerin jeepleri kotu degil.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
hafif arazi kullanımı için nissan x-trail yeterli gelebilir. eski kasaları 2.0 benzinli motor ve otomatik şanzımanlıdır. yeni modellerde dizel seçeniği var.normal kullanımda önden çekişli bir araçtır, içerden kumanda edilerek 4 çekere geçilir. uygun lastiklerler ekstra bi donanım kullanmadan orta sertlikte arazi kullanımına uygundur.

4

img03043qd.jpg

ben 45 yasında bi 4x4 topluyorum kasa land rover ama üzerinde dizel mercedes motoru var..1 aya kadar cillop gibi çıkıcak inşallah =) bu arada sana suzuki vitara öneririm..

İngiliz teknolojisinden uzak durulmasını tavsiye ederim. Belki Aston Martin istisna olabilir.

National Geographic'de bir program vardı geçenlerde. Adam Land Rover'ın ordunun falan kullandığı ciddi modellerinden biri ile Afrika'da yola çıktı. Yol dediysek taşlı-kayalı yollardan dağ-tepe aşıyor; sağlam off-road. Önce arka aksı kırıldı, sonra şanzıman arızası ve bizim programcı yolda kaldı. Uydu telefonuyla çağırdığı tamirci bir Nissan pick-up'la aynı yoldan geldi, Land Rover'ı da halatla arkasına bağladılar ve aynı yoldan çekip götürdüler.

Herhangi bir Japon markasını seçebilirsin, pişman etmeyecektir. 4*4 kamyonetler çok iyi bir alternatif, arazi performansları çok iyi, dizel motorlu, vergi avantajı sunuyor ve daha ekonomikler.

Çalıştığım şirkete Mitsubishi'nin çift kabinli 4*4 pick-up'ını satın almıştım. Manuel kumandalı diferansiyel kilidi olduğu için onu tercih etmiştim. Karda-kışta ve çamurda işimizi çok iyi gördü. Önüne bir palet taktırıp, kışın fabrika sahasında kar küretmeyi bile düşünüyordum.

Super Moderator
Konu hakkında kendimce fikirlerim olsa da, tavsiye edebeilecek kadar derin tecrübelerim yok; fakat birçok kez pick-up önerilmiş, o noktaya bir değineyim dedim...

Yaşadığınız yer de İstanbul olunca, 1.köprüye çıkamama hadisesi baş gösteriyor pick-up'larda ki bu da gayet sıkıntılı bir durum...

hafif arazi düsünüyorsan uzun yolda da kullanacaksan,konfor ariyorsan
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...hibinden-masrafsiz-2006-model-outlander/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...bo-27500tl-pesin-1350tl-12-tak-32071687/detay
suan bundan kullaniyorum,sürekli 4 çeker,202 hp(koltua yapistirir) ,güvenli
orta sinif suv larda üzerine yok diyebilirim.
bu pahali gelirse 140 hp olan var
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...sahibi-bayandan-temiz-outlader-32004973/detay
tavsiye olunur...

Şehir ışında olduğumdan foruma giremedim. YAzılanların hepsini okudum. Yorum yapan herkese teşekkür ederim.

SOnuç olarak freelander'ı listemden tamamen kaldırdım. Mİtsubishi Pajero hala liste başı. Bir de vitara'yı da ciddi olarak düşünmeye başladım.

Pick-up tarzı araçlar her zaman ilgimi çekmiştir. Ama sizin de dediğiniz gibi köprüden geçememe problemleri var. Genelde şehir içinde kullanacağımdan benim için büyük bir engel olur. O yüzden pek düşünmüyorum.

Sanırım Pajero ya da Vitara olacak alacığım araç. Benim için PAjero tip olarak biraz daha ağır bassa da asıl belirleyici faktör fiyat olacak...Saygılar

offroad yarışlarına baktığında cj serisi haricindeki tüm araçlar vitara ;)

arazi taşıtında samurai üstüne tanımam, ama uzun yol konforu olmadığı için satıp vitara aldık. ve gitmediği yol yok neredeyse ama ağır arazide samuraiı arıyor insan :)

aşırı performans istemiyorsan vitara 1.6 yetiyor ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar