4vitesin dezavantaji

Arkadaslar 0 tecrubem var,swhir ici is ve ev arasi kullanim icin A1 e uygun olan glamour dusunuyorum serviside arka sokagimda.

4vitesin ne handikapi olur,hizda yapmayacagim.Benim icin kullanim kolayligi,sele rahatligi daha onemli acemi oldugum icin.

Tesekkurler.

O motorun gittiği hızlar 80-90km/s, Hero Glamour süren birinden aldım bu bilgiyi. 4 vitesli olması çok fark etmez. Motorda güç yok zaten.

ljoBzg.jpg

4 vitesle 5 vitesin farkı bu. Görüldüğü üzere asıl olay motorun ürettiği maksimum güçte. Vites sayısı önemli olsaydı yarış arabaları 100 vites olurdu.

Motor 5. vitesi ister sürekli. Attırma şansı olmadığından titreşim yapar, son hıza ulaşması zorlaşır.

Bunun dışında düşük devirde gücünü verir. Torku yüksektir. Vs vs.

Sürekli rahatlamak için 5. vitesi isticeği için biraz titreşim yapar ama ben CUB motorlarda en beğendiğim ve bu işin son noktası olarak HONDA İNNOVA 125 İ öneriyorum 2009-2012 arası Enjeksiyon lu modelleri mecvut şuan cub alacak olsam her türlü innova.

Sürekli rahatlamak için 5. vitesi isticeği için biraz titreşim yapar ama ben CUB motorlarda en beğendiğim ve bu işin son noktası olarak HONDA İNNOVA 125 İ öneriyorum 2009-2012 arası Enjeksiyon lu modelleri mecvut şuan cub alacak olsam her türlü innova.

Benım baktıgım yanı hero glamour cub değil.Ben bu tarz bakıorum ve 125 cc lımıtım var A1 den dolayı

Benım baktıgım yanı hero glamour cub değil.Ben bu tarz bakıorum ve 125 cc lımıtım var A1 den dolayı

Yok cub daha çok önerim ondan dedim alacağın herodan daha sağlamdır innova taş gibidir kolay kolay yolda bırakmaz dağa taşa vur canını al gene banamısın demez ondan dolayı dedim yani hem seri motordur.

F54

Ben4 vites cub kullanıyorum hiçbir dezavantaj ı yok
Tak vitese devam

Önemli olan dişli boyutu olduğundan 5 vites ister yazana aldanma.Cb 125 Ace kullandım 4 vitesli, CBF150'de 5 vites diye taktığı dişliyi bunda 4'e takmış, tek fark 3. viteste devri diğer viteslere göre daha yükseltip 4'e geçmen gerekiyordu.

torku yüksek, gücü düşük makinede az vites, gücü yüksek, torku az makinede çok vites makbuldür. çünkü içten yanmalı motorlar, azami gücünü belli devir aralığında verir. motoru o devir aralığında kullanmak tabiki tercih edilmesi gereken. vites sayısı fazla ise, her süratte motoru o en canlı devirlerin olduğu yerde tutabilirsin. ama vites az olunca, vites attığında, o aralığın en bir en sonuna bir en başına gidersin. ama 4 vites ise ya şehir içi aracıdır, yani 80 90 maksimum olarak ayarlanmıştır, ya da çok yüksek torku vardır, vites istemez.

senin bahettiğin motor şehir içi motoru. uzun yola çıkacağın zaman ön dişliyi büyütmen gerekir. şehir içine gelince orginal dişliyi takmak gerekir.
böyle bir dezavantajı var.

elektrik motorları her devirinde maksimum torkunu verdiğinden, o araçlarda vites olmaz. reosta olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar