49cc yi 110-125cc Yapmak...

Arkadaşlar elimde 49 cc 4 vites bir şanzımanı olan bir jincheng motor var. Motor çin malı. İnternetden biraz araştırma yaptım aynı dış görünüm aynı marka aynı bloklarda ve boyutlarda sadece dışgörünümleri aynı içini bilemem bndeki aynı motorun 85cc 110cc ve 125cc lik olanları var. Bnde motoru aldığım yerin servisine gitdim böyleböyle dedim yükseltebilirmiyiz diye sordum. Onlarda benim motoru 120 125 cc lere çıkartabileceklerini söylediler ve bana söyledikleri fiyat açıkcası nerde ise sıfır bir 150cc motor fiyatı idi. Bnde yanaşmadım fzla:cyclopsan. Arkadaşlar ben bu motorun tüm parçlarını, bu motorun 125 liğininde parçalarını tehemin edebilirim bn bu motoru 49cc den nasıl 110 yada 125 cc yapapbilirim hangi parçlarını değiştirmeme gerekiyor nasıl bir işlemler uygulamam gerekiyor. ...?? yrdım:salut:

Son düzenleme:
aynı bolktan zaten yapılmaz. çap 2 katına çıkmak üzeredir yoksa :) ama sıfır 125 yada 110cc bloğuyla ve devamı getirilerek yapılır heralde. :)

cc artışı yerine hp artışı olayına gir

bi chip tuning .. mr. turbo komple kit alınır .. haders yaptrırsın . çıkışa .. sonra dereceli egzantrik .. forged piston ve kol.. hava benzin karıştırıcısı .. motor içi karbon clean uygulaması .. bütün bunlar sana istenilern gücüfazlasıyla verecektir . azotuda hesaba katarsak . senin makina dynoda 300 450 hp arası bi güç verir krankta daha fazla güç alırsın .. fakat yolda hissedilen farklı olur..

bi chip tuning .. mr. turbo komple kit alınır .. haders yaptrırsın . çıkışa .. sonra dereceli egzantrik .. forged piston ve kol.. hava benzin karıştırıcısı .. motor içi karbon clean uygulaması .. bütün bunlar sana istenilern gücüfazlasıyla verecektir . azotuda hesaba katarsak . senin makina dynoda 300 450 hp arası bi güç verir krankta daha fazla güç alırsın .. fakat yolda hissedilen farklı olur..

yawww jesse usta mükemmelsin ya.49 cc den senn gibi faydalanan bi insan daha yoktur.bu arada senn motoru 49 cc den 1100 cc ye çıkardığın doğrumu usta...

(Herkeze ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum...)
Jesse; Hocam :)silent:300-450 Hp)aman ALLAH IM...:S:S:S
Bu bahsi geçen kitleri motora uygulasam bahsedilen yapılması gereken durumları yapsam uygulasam bana ortalam kaça patlar ve motorun ömründe ne gibi bir etkide bulunur?

robokof kardesım 50 cc lık bı motoru sadece pıstonlarla 100 veya daha ustu yapamasınn pıston genısletmenınde bı sınırı var...en fazla 85 yaparsın oda cok asınmadan dolayı cok saglıklı ve uzun omurlu olmaz ama 85 lıkte yaparsan motorun hafıf olacagı ıcın 100 luk 125 motorları gecemsen bıle kafa tutarsın.sen guzel bı ustayla pıston,pıston koları felan guclendrılmıs krank yaptrırsan ve eger motoru cok zorlamasan cok kısa vadelı olacagını dusunmuyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
devran31 mesaj yazarken uslubuna dikkat etmen gerekir, buranın bir seviyesi var.

Mesajını düznledim.

kardeşim bu uzun hıkaye,
tamamıylen motorun degısesı gerekır gıbı bısıyy,
grank'ına kadar parcaların,49 cc üzerinden hesaplanarak yapıldıgı için,
senın değiştirmedıgın her parca sorun yapacaktır,
buda şu anda bınebıldıgın motoruna bınememenden başka bişiye yaramayacaktır,

şöyle düşün,

gecekondu temeline 5 kat çıkmak gibi bişiy yanii,

illaki sorunları olacak ve motorla alakalı olacak,
başın çok ağrır,
boş ver,
gaza basınca seni gezdiriyorsa ne mutlu sana,
pek çok kişi 125cc lim motorunda dahi sorun yaşamakta,

elbette karar senındır,
senin malın sonuçta,

Kolay Gelsın...

Arkadaşlar hekeze tekrardan teşekkür ediyorum. hacim büyütme işindne vazgeçtim 125 cc komple şanzuman bir motor alıcam bnm ufaklığı 49 cc liği söküp 125liği şaseye oturtmayı düşünüyorum... herkeze kolay gelsin......:bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar