450sr yüksek devirde sol ayaklık tarafında titreşim

Motosikleti
450SR
bu sorun motor ortalama 9-10bindeyken çıktı şuan güncel kilometresi 15 binde motor ile giderken bazen alt devirlerde hafif titreşim vururken sadece sol ayaklık tarafına yüksek devir yani özellikle 7 bin devirden sonra sol tarafa titreşim vuruyor zincirden dir diyip değiştirdim ama çözülmedi bide boşta 30-40 ile giderken bi uğultu yapıyor zincir tarafından sorun sizce ne olabilir haftaya ön ve arka dişliyi değiştiricem çözülmezse ne yapılabilir 9-10bin kilometreden önce böyle bir sorun yoktu zincir bazen böyle zorlanıyormuş gibide ses çıkartıyor ve titreşim vuruyor devir 3binlere falan gelince

Duymadan , kullanmadan yorumlamak çok zor böyle titreşimleri , böyle bir şey yaşasam bağlantı civatalarını tek tek kontrol ederdim önce , hareketli peglerin menteşelerin de sekman vardır , düşmüş yada pimleri boşluk yapmış olabilir , ayaklık gevşemiş olabilir , koruma demiri yada takozu varsa bunlarda titreşimin en büyük failidir..

Motosikleti
450SR
Gevşek yeri yok hocam saplamalarıda sıkılı kontrol edildi onlar pimler boşluk yapmış olabilir derken ayrıntı verebilir misiniz

Pegler yukarı doğru hareket eder yani menteşe şeklindedir şaseye bağlantısı , pimleri boşluk yapmış olabilir , pimleri tutan sekman düşmüş olabilir , kapsamlı bir kontrol iyi olur..

Motosikleti
450SR
Onlar sağlam gibi duruyor hocam dişlilerden olabilir mi çünkü zincir bazen kasılıyormuş gibide oluyor

Onlar sağlam gibi duruyor hocam dişlilerden olabilir mi çünkü zincir bazen kasılıyormuş gibide oluyor
Anlaşamıyoruz seninle 😊
Duymadan görmeden yorum yapmak zor yazdım , kapsamlı bir kontrol iyi olur yazdım , motosikletdeki tüm parçalardan olabilir evet zincir dişlidende olabilir , ön dişli kapağını sök , dişlerin uçlarındaki sivrilik erimişse hemen değiştir , zincirin bir geriliyor bir gevşiyorsa hemen değiştir..

Motosikleti
450SR
arka dişlide sivrilikler var ucları keskin 3-4 tanesinin öndekide aynıdır sipariş vermiştim zaten dişlileri değiştiricem çözülür umarım

arka dişlide sivrilikler var ucları keskin 3-4 tanesinin öndekide aynıdır sipariş vermiştim zaten dişlileri değiştiricem çözülür umarım
Bir çok şeyden olabilir zincir ayarı zincirin durumu dişlilerin durumu zincir yağı vs. buradan sadece fikir sunabiliriz . Pimlerinden de yapabilir aradaki civatalardanda minik bir yerde ki az sıkıldıysa vs. ondan dolayı zinciri değiştir yine geçmezse serviste veya düzgün bir ustada detaylı olarak göstermende fayda var.

Motosikleti
450SR
Zincirdendir diyip değiştirdim did taktım hala aynı zaten şimdi dişlileri denicem hocam olmazsa daha iyi bir ustaya göstericem

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Her zincir değişiminizde ön arka dişlileri de yenilemeniz sağlıklı olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar