4000 km mondial 150 zc nin aküsü bitermi

sabahları akşamları marş almıyordu ayakla çalıştırıyordum 4000 km bakımında öncede zor çalışıyor diye götürdüm sorun bulamadılar soğuk diye çalışmıyor dediler aralık ayında oluyor 4000 km bakımında da yok bişey dediler 4500 km tekrar götürdüm nihayet akünün zayıfladığını anladılar değişmesi gerek dediler garantiden değişmek istedim 6 ay geçti değişilmezmiş bu olanlar 6 ay olmadan gerçekleşmişti değişmedin öyle kullandım ayakla çalıştırarak geçen hafta ayakla çalıştırdım 5 metre gittim stop etti kontağı açınca şimdi hiç elektrik gelmiyor ne far yanıyor ne gösterge ayaklaçalışıyor ama zor farlar çok az yanıyor sinyal lambalarını açınc asürekli yanıyor gösterge ibresini yerinden oynatamıyoraçık farları kapatıca akü gösterge ibresi sıfıra iniyor korna cok az ötüyor aküdenmi yoksa elektrik arızasıı var

Sevgili kardeşim öncelikle geçmiş olsun ama yazdıklarından anladıklarımı söyleyeyim sana ilkin.
Sen aslında önceden sorunu yaşamışsın ama aküden olup olmadığını anlamadığından bi süre daha ayak marşıyla devam etmişsin.
Böylelikle zaman uzadığından servisin garanti kapsamından çıkmış akü. Öylemi?
Burada aslında suç biraz sende. Servislerin, ustaların durumu belli. Hele 150zc ile öyle uzun boylu kimse uğraşmaz. Kusura bakma
ama bende 2-3 ay kadar kahrını çektim bu çekik gözlünün.:farao:
Sonlara doğru yazdıklarından aküyü hala değişmediğini anladım. Saydığın belirtiler klasik akü bitmesi evet. Değiştir akünü sorun kalmaz.
Ama bu sana ders olmalı aslında Belki de bu kadar kısa zamanda aküyü bitirmeyebilirdin (dikkatli olsaydın Soğukta biter akü)
zc ile ilgilenmen gerek vidalarını kontrol et devamlı disklere bak sallanıyomu ne biliyim hava filtresi düşüyomu, Egzos yerindemi? diye
Kolay gelsin...:king:

doğrudur aküyü hala değişmedim akünün bittiğini ben anlamadım servis de anlamadı normal değil bence sıfır motor sıfır akü 4 ayda bitti düzenli kullandım hergün ortalama 25 km kullandım uzun süre yatırmadım şimdik umarım önemli bir elektrik arızası yoktur havalar düzelirse servise gideceğim vidalarla benimde sorunum var en son eksoszun yağ kapağı nın üst alt tarafındaki vidalar düştü ondan önce arka teker fern papuç1 vidası düştü hareket halinde iken ters dönüp arka teker kilitledi sıkıştırdı motor kızakladı yavaş gidiyordum düşmedim ama oldukca teklikeliydi

sadece sigortan atmış. alt bagajı aç. motorun sol tarafındaysan sana uzak olan akü kablosunu dikkatlice çek. sigorta kutusunun geldiğini göreceksin. içinde yedek sigorta olması lazım. sigortayı değiş.

akünü götürüp şarj ettir. gene olmazsa 30 liraya abus marka jel aküler var ondan alırsın.

zcnin alternatörü güçlüdür. 50wlık anfi, 150w çift kenwood hoparlör, h4 xenon, 12w power led sislerle 17 ayda en ufak akü sorunu yaşamadım. müzik ve farlar motor çalıştırıldığı anda kullanılmaya başlar. hatta anfi kontağa bağlı. o yüzden motordan soğumayın. büyük ihtimalle senin serviste sıkıntı var. akün siyah renkte yxv- 213 gibi bişeyler yazması lazım üstünde. markasını hatırlamıyorum. belki de sen motorunu alırken adamlar orijinal aküsünü cebe atıp sana çıkma bi akü taktılar.

daha iki gün önce yeni motor aldığımdan 1 aydır yatan motor 2. marşında çalıştı. senin aküyü değiştiklerine eminim. garantiye de sokmamaları buna bağlı, çünkü mondial bozuk olan parçayı geri istiyor.

sigortayı kontrol etmiştim sağlam gözüküyordu şimdi birkez daha bakacağım üzerindeki akü GUYUE YTX9 BS diye markalı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar