4000 devir düşük mü?

Pulsar ns 200 ug 2 ilk motorum. Vites değişimlerinde 4000 devir civarında boğuluyor gibi oluyor. Normal mi? Fazla mı düşük devirde kullanıyorum?

Rodaj diye yükseklere çıkmıyordum hiç. İlk bakıma kadar 6.000'i geçmedim Şimdi 7.000'i geçmiyorum. 700 kmde motor. 4000 devir düşük mü sayılır ve şu anki kilometrede rodaj bittiği için motor sağlığı açısından kaça kadar çıkabilirim artık sınırı yok mu?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
4bin tam sınır altına düşersen titremeye başlar en iyisi motor kaç devir çeviriyosa yarısında sürmek

Motosikleti
Hero X Pulse 200
4 bin evet motosiklet için düşük devir, bu devir ve altında kullanabilirsiniz ama gaz açıp motori bogmayın, güç lazımsa vites düşürün, 700 km ye geldiyse artık daha yüksek devirlerde kullanılabilir

4bin tam sınır altına düşersen titremeye başlar en iyisi motor kaç devir çeviriyosa yarısında sürmek
İlk rodaj bakımı sonrası özellikle bir kısıtlama var mı peki devirde veya dik yokuşta ya da artçı almada?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4 bin evet motosiklet için düşük devir, bu devir ve altında kullanabilirsiniz ama gaz açıp motori bogmayın, güç lazımsa vites düşürün, 700 km ye geldiyse artık daha yüksek devirlerde kullanılabilir

4 bin ve üstü demek istediniz heralde değil mi?

Motosikleti
CB750A
Devir düşükken gidebilirsin ama hızlanmak istediğinde vites düşür ve devri yükselt diye anladım.

Gösterge dijital olduğu için redline neresi belli olmuyor. 12000e kadar gösteriyor. Redline nereden başlıyor olabilir?

Motosikleti
Motoru satıldı...
Gösterge dijital olduğu için redline neresi belli olmuyor. 12000e kadar gösteriyor. Redline nereden başlıyor olabilir?
10 binden başlıyor olabilir. (Benim raider da 10binde motor kesiyor göstergede redline 12bine kadar gidiyor) 5-6 bin ideal bunun üstüne hele ki rodajdaysan çok çıkma, ara ara anlık çıkabilirsin.

o motoruna göre değişir. her motorun ayrı bir optimum aralığı vardır. kullanarak anlayacan onu. kesin olmamakla beraber, maksimum devrin yarısı stabil sürüşler için ideal değerdir.
tek düze seyir için uygundur, vites değiştirmek için uygun değildir.

misal, benim motor 4500-5000 devir arası aksırmadan-tıksırmadan minimum titreşimle yağ gibi akar. vitesi de 5500-6000 arası yükseltirim. sakin sürerken böyle, azıttığım zaman başka.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Dominar 3kdan itibaren rahat rahat çekiyor. O motorun da çekebileceğini düşünüyorum. 4k-5k devir aslında o motor için yağ gibi akması gereken devirler. Rodajda olduğu için biraz rahatsız oluyor olabilir.

Rodajda ara ara 7-8k civarlarına çıkıp inmeniz, viteslerde bol bol gezinmeniz iyi olur. Hatta dağ yollarında sürme imkanınız varsa rodajı dağ yollarında tamamlamak süper olur. Virajlardan inişlerden çıkışlardan tüm rodaj koşullarını karşılıyorsunuz

Harika bilgiler arkadaşlar teşekkür ederim.
Rodaj bakımını yaptım ve 700 kilometrede. Artık ufak ufak 8000 e çıkabilir miyim artı olarak dik yokuş ve artçı da serbest değil mi?
Bu son sorduklarım kullanım kılavuzunda yazmıyor. Servisteki 2 usta zıt cevaplar verdi diye sordum.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Harika bilgiler arkadaşlar teşekkür ederim.
Rodaj bakımını yaptım ve 700 kilometrede. Artık ufak ufak 8000 e çıkabilir miyim artı olarak dik yokuş ve artçı da serbest değil mi?
Bu son sorduklarım kullanım kılavuzunda yazmıyor. Servisteki 2 usta zıt cevaplar verdi diye sordum.
1500 kmye kadar çok fazla artçı almayın derim ara ara 8000 devirinde çok sorun olacağını düşünmüyorum (tabiki bütün gün 8000 devir gezmeyin)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar