4000-5500 TL Maksimum Bütçeyle Alınabilecek Motor Tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar
Konu başlığındada belirtiğim gibi bu bütçeyi geçmeyecek şekilde ''Çin Malı Olmayan'' motorsiklet almayı düşünüyorum
Şu anda motorum 18 bin km'de Kuba CG150 Sport tövbe bi daha çin malı motorsiklete yaklaşmayacağım.Maaşallah motordan daha hiç sorun çıkmadı.
Motoru aldığımda 2900 liraya almıştım 3 senedir kullanıyorum ama 3 seneden beri keşke almasaymışım dedirtti motor kendine,çok büyük masraf çıkartmasa da şu ufak tefek sorunları oldu bende yeter artık adam akıllı bi motor alayım dedim.Tavsiyeleriniz nelerdir

Beni motordan soğutan sorunlar

Km dişlisi değişti
Amortisör takozları değişti
Km teli koptu(Milyon Defa)
Farlar patladı(Milyon Defa)
CDI değişti
2 Kere akü değişti
Karter kapağı contası değişti
Arka fren müşür yayı koptu
Ön fren müşür yayı koptu
Depoda delik oluştu sarı kaynakla delik kapatıldı
Kontak değişti

Kardeşim tam fiyatlarını bilmiyorum ama tahminimce 2. el ybr veya 0 bajaj discovery alabilirsin

Tvs apache rtr 150 diyorum.

Hem gücü hem görüntüsü hem az yakıt tüketimi hemde kolay arıza vermemesi seni mutlu edecektir.

Tek sorunu var titriyor. Şahsen ben yeni kasa apache ile Bursa-Kütahya yolunu 6-7 kez git gel yaptım. Gidiş geliş 400km.

100 kmde bir mola verdikçe titreşim sorun yaratmadı bende. 110 lu hızlardada sabitleyip gidebiliyorsun.

Kadranımda kayıtlı olan max hızda 138 idi. Tabiki yokuş aşağı. Düz yolda topcase ve 110 kg ben max 125 km hıza ulaşabiliyordum. Ama dediğim gibi sağlıklı uzun yoldaki hızı 100-110 km arası.

Yakıtıda ben baya zorlasamda 3 litreyi geçiremedim. Ama ekonomik sürüşlerle çok güzel rakamlar elde ediliyor.
Bu arada düşme kalkma gibi durumlar olursada parçaları ucuz bir motosiklettir.

Severek kullandım 3-4 ay sonra satmak zorunda kaldım.

Tvs apache rtr 150 diyorum.

Hem gücü hem görüntüsü hem az yakıt tüketimi hemde kolay arıza vermemesi seni mutlu edecektir.

Tek sorunu var titriyor. Şahsen ben yeni kasa apache ile Bursa-Kütahya yolunu 6-7 kez git gel yaptım. Gidiş geliş 400km.

100 kmde bir mola verdikçe titreşim sorun yaratmadı bende. 110 lu hızlardada sabitleyip gidebiliyorsun.

Kadranımda kayıtlı olan max hızda 138 idi. Tabiki yokuş aşağı. Düz yolda topcase ve 110 kg ben max 125 km hıza ulaşabiliyordum. Ama dediğim gibi sağlıklı uzun yoldaki hızı 100-110 km arası.

Yakıtıda ben baya zorlasamda 3 litreyi geçiremedim. Ama ekonomik sürüşlerle çok güzel rakamlar elde ediliyor.
Bu arada düşme kalkma gibi durumlar olursada parçaları ucuz bir motosiklettir.

Severek kullandım 3-4 ay sonra satmak zorunda kaldım.

Tek sorunu titreşim değil kardesim sizin gibiler yüzünden bende Apache aldım kimse doğruyu yazmamıştı 1 titreşim 2 farlar yetersiz 3 artçı ile ön kalkma sorunu var heleki artçı kiloluysa 4 dengesiz bi motor kıvrak fakat tankslappere yatkın 5 iki kez Apache aldım ön teker düz yolda hafiften sekme yapıyo bunu her kullanıcı farkedemiyor 6 vites değişimleri çok sık 7 oturuş pozisyonu kısa sürede bel Ağrısı yapıyo, bunların dışında görünümü tek artısı cbf ybr Apache mi dersen bu sorunları bildiğim halde görünüme önem verdiğim için yine Apache derim ve yakıtı söylediğiniz gibi az fakat NE yaptıysam 3 lt geçiremedim yazmışsınız 150 cc bi motor zaten en kralı o kadar yakar 15-20 kurus yakacak hali yok, cbf in tek sorunu yag eksiltmesi ybr de hız harici bi sorun duymadım karar sizin

Fiyat araligina gore apache yada Hero hunk a bir bak. Hero Yetkili bayilerde test surusu yapabilirsin. Arti olarak 5 yil 50.000km garanti

Her Çinliyi aynı kefeye koymamak lazım geldiği gibi, her markanın da farklı segmentlerine de bakmak gerekir...

Kuba'nın üst segment (kendi sayfasında "touring" diye listelediği) ürünlere bakmanızı öneririm: Kuba Platinum, Pars, CR1.

Kuba CR1'i tavsiye ederim.

Bu bütçelere, 5 bin altı segmentte sıfır alınabilecek en güzel motosikletlerden...

İkinci el o fiyatlara düşünürseniz, alınabilecek motosikletler Hero Karizma ve belki bulabilirseniz Bajaj Pulsar olabilir... Bu forumdaki ilgili sayfalarına bakabilirsiniz kullanıcı bilgileri için...

Hocam geçmiş olsun. Honda CG150 kopyalarının hepsi kaliteli değil ne yazık ki.

Git get için düşünüyorsan Suzuki Address düşünebilirsin.

Hocam geçmiş olsun. Honda CG150 kopyalarının hepsi kaliteli değil ne yazık ki.

Git get için düşünüyorsan Suzuki Address düşünebilirsin.
Hem git gel için hemde bazen antalya'ya 120 km bazende fethiye'ye 90 km yol yapıyorum onun için alacağım
Şu an beygir olarakda iyi olan Bajaj Pulsar 150NS az km yapmış bi motor alabilirim.Birde Bajaj Pulsar 150NS'de soğutma sistemi radyatörlü hava soğutmamı acaba ?

Hocam bir konu paylaştım orada motorların gerçek beygir güçlerini ölçüyorlar. kısacası 150cc'lik motorlar ancak 10 beygir civarı.(10 beygiri bulamayanlar da var misal Keeway RKS150) En iyileri ancak 11 beygir.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/168425-150cc%27lik-motorlarin-dyno-testleri-gercek-beygir-gucleri.html

O yüzden mümkün mertebe en kaliteli motoru tercih etmeni tavsiye ederim. Ne de olsa güçleri üç aşağı beş yukarı aynı bari konforlu olsun, kalitesi tatmin edici olsun.

Ucuz olanların içinde eli yüzü düzgün bir şey olsun diyorsan Piaggio/Zongshen/Derbi/Aprilia STX150 yani Mondial z-one 150'ye bakabilirsin. Über süper görünmüyor ama diğerlerinden iyi gibi, fiyatı da oldukça iyi.

haojue markasına bir bak dostum. Herkes memnun. Parça sıkıntısı bazı bölgelerde var onun dışında çok kaliteli. Suzukinin kardeşi diyorlar.

Dostum belki hayır diceksin bana gelmez diceksin ama ben Honda İnnova 125 İ öneriyorum veya normal eski kasa aldığına bin şükredersin kaya gibi motor kolay kolay bozulmaz benzini kokluyor cidden daha 2008 31.000 KM de İnnova aldık mavi arkadaşa eski kasa canavar gibi yağını değiştirdik 120 yapıyor bence uzun yolada gelir hatta bu forum'da bi abimiz 1200 KM sanırım İnnova ile yol yapmıştı 2011 modelle sanırım yanlış hatırlamıyorsam arkadaşın motoru yeni aldık ama 15 liralık benzinle km sayacı yanlış değilse 195 KM gittik bence gayet iyi bir rakam.

Şu 10 beygirmiş bu 11 beygirmiş vs. Bir kaç beygirin hesabını yapacağına üzerine biraz daha ekle ns 200 al 2el bulunur :)

Kafam çok karıştı ya Honda'mı Bajaj'mı Haojue'mi Hero'mu derken
Ama şu an Bajaj 150NS yada Honda CBF 150'ye yakınım galiba ikisinden birini alabilirim
En yakınımda bajaj ve honda servisi var suzuki servisi bana baya uzak 90 km

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar