4 yıllık lastik !

::sos::
ikilemde kaldığım için bir de sizlerin görüşlerini alayım dedim. mayısta motorum ile eskişehir-akçay-ayvalık-izmir-çeşme-bodrum-marmaris güzargahını geçmek istiyorum..daha öncede uzun mesafe yolculuk yaptım fakat bu sefer yaklaşık 2000-2500 km kadar yol yapacağım..::xrock:: motosikletim şu anda 15.000 km de.

ve ilk sorum şu: motorumun lastiklerinin diş durumu iyi fakat 4 yıllık lastik ve ömürleri bittiği kanısındayım, değiştirmelimiyim yoksa kalmalı mı, bu yolu çıkarırmı?
2. sorum: motosikletimi aldığımdan beri lastiklerimi ortalama 3-4 günde bir şişirmek zorundayım çünkü sürekli iniyor. ve 1-2 hafta binmessem 13 psi lere kadar düşüyor.:silent: bunun nedeni nedir ?
3. sorum: arka lastikte bir çivi var fakat lastiğimin inmesinin nedeni bu değil.. çıkarttırmalımıyım?
4. sorumda: eğer değiştirmem gerekirse hangi marka almalıyım ve arka tekerleğin boyutunun büyümesi nekazandırır-kaybettirir?

biraz uzun oldu ama aydınlatırsanız sevinirim :)

Lastiklerin raf ömrü 5 yıldır. Sürekli kullanımda ise 3 yılda sertleşirler. Diğer sorularına yanıt vermeden direkt bu yanıtı baz alıp değiştirmeni tavsiye ederim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Lasttiklerini ömrü dolduğu için değiştirmelisin. İnmesinin sebebi lastiğinin eski olması değil, sebebi olmadığını söylediğin çivi. Ya da başka bir çivi :mrgreen: Benim de arka lastiğimde bir çivi var. Mutlu mesut geçiniyoruz. 3-4 günde beni şişir falan diyor. :p

Edit: çok düşük bir ihtimal de olsa jantın yamuk olabilir. Jant yamukluğu da lastiğin inmesine sebep olur ama lastiğin inmesine sebep olacak kadar jamuk bir jant ilk bakışta farkedilir.

Son düzenleme:
::sos::
ikilemde kaldığım için bir de sizlerin görüşlerini alayım dedim. mayısta motorum ile eskişehir-akçay-ayvalık-izmir-çeşme-bodrum-marmaris güzargahını geçmek istiyorum..daha öncede uzun mesafe yolculuk yaptım fakat bu sefer yaklaşık 2000-2500 km kadar yol yapacağım..::xrock:: motosikletim şu anda 15.000 km de.

ve ilk sorum şu: motorumun lastiklerinin diş durumu iyi fakat 4 yıllık lastik ve ömürleri bittiği kanısındayım, değiştirmelimiyim yoksa kalmalı mı, bu yolu çıkarırmı?
2. sorum: motosikletimi aldığımdan beri lastiklerimi ortalama 3-4 günde bir şişirmek zorundayım çünkü sürekli iniyor. ve 1-2 hafta binmessem 13 psi lere kadar düşüyor.:silent: bunun nedeni nedir ?
3. sorum: arka lastikte bir çivi var fakat lastiğimin inmesinin nedeni bu değil.. çıkarttırmalımıyım?
4. sorumda: eğer değiştirmem gerekirse hangi marka almalıyım ve arka tekerleğin boyutunun büyümesi nekazandırır-kaybettirir?

biraz uzun oldu ama aydınlatırsanız sevinirim :)

1: lastiklerin oldukça yıpranmış durumdadır 4 yıl diyosun. Sürekli hareket halinde olan bi motorsikletin lastiklerinin ömrü maximum 2 yıldır. Cıplak gözle bakarsan tabikide daha sapa sağlam duruyor gibi görünür aldanma :)

2: Bircok nedeni olabilir cok azda olsa sibop kenarından hava kacırıyordur. teker döndügünde o havayı kacırmaz. (Bi ihtimal iç lastiklerin kücüktür dicem ama sıfır motor aldıysan bu sorunla karşılamaşman cok azdır. Karşılasan arkadaşlarımda oldu ) Ama Sağlam olması için iç lastikleri degiştir hiç bi sorunun kalmaz..

3: arka lastikte çivi var ??? 2.500 km yol yapıcam diyosun :) kesinlikle cıkarttırmalısın.

4: Motorun markası ne bilmiyorum ama Pirelli'den şaşma :wiinkk:

İyi yolcuklar.. Allah kaza bela göstermesin..

cbf 150 topiğinde lastik önerileri ve tecrübe paylaşımları mevcut.
1- üzerindekiler tahminimce duro sıfırı bile taş gibi 3 yıllığı allaha emanettir. çok feci tel kırıp balon yapar.
2- mişlen den vazgeme
3- kalın büyük değişik ebatlarda lastik olayına hiç girmemeli
neden dersen mühendis ona göre bir hesaplama yapmış grek yakıt gerek performans ve en önemlisi de arka tek amortisör olduğundan geniş veya yüksek lastik ile amortisörlrini öldürürsün.. tecrübe ile sabittir.

motosikletim 2.el ve geçen sene aldığımda diğer sahibide bende sürekli hafta 1 sefer hava basıyorum demişti. yani o da '0' km aldığında problem böyleymiş..bende üstüne pek düşmedim.

Lastiklerin sıfırdır ama uzun süre rafta beklemiştir.. Sen dört senelik lastik diyorsun, iki sene öncede üretilmiş olsa 6 sene eder..
Sen en iyisi kendini tehlikeye atma, bi an önce değiştir bence..

bu kadar cevap bile beni yeterince aydınlattı.. zaten aklımda değiştirmek vardı fakat belki farklı tecrübeler konuştuğunda değiştirmeyedebilirim diye düşündüğümden başlık açtım ama şimdi kesinleşti..fuara gittiğimde indirimli falan denk getirmeye çalışacağım..
herkese teşekkürler..

3. Hala yaşıyor musun ? :cherry:

Şaka bir yanada benimde lastikler çok eski 6. yılına girdi dişler iyi fakat hala orjinal lastikler. Mermer üzerinde gidiyorum yani. Ama çivi meselesi bence çoooook çok önemli bir konu. benimde ön lastiğe girmişti 3 gün sonunda anca çözebildim olayı ve motora yeni başladığım zamanlardı. ön taraf sürekli kayıyordu. Uzın yolda çok büyük sıkıntılar yaratabilir. Lastiğini değiştiremeyeceksen bile çiviyi çıkar onun yerinede lastikçiler macun gibi birşey sokuyor adını hatırlayamıyorum şimdi. Çok sağlam ve başarılı bi buluş bana göre 5TL ye halloluyor. En azından onu hallet derim

3. Hala yaşıyor musun ? :cherry:

Şaka bir yanada benimde lastikler çok eski 6. yılına girdi dişler iyi fakat hala orjinal lastikler. Mermer üzerinde gidiyorum yani. Ama çivi meselesi bence çoooook çok önemli bir konu. benimde ön lastiğe girmişti 3 gün sonunda anca çözebildim olayı ve motora yeni başladığım zamanlardı. ön taraf sürekli kayıyordu. Uzın yolda çok büyük sıkıntılar yaratabilir. Lastiğini değiştiremeyeceksen bile çiviyi çıkar onun yerinede lastikçiler macun gibi birşey sokuyor adını hatırlayamıyorum şimdi. Çok sağlam ve başarılı bi buluş bana göre 5TL ye halloluyor. En azından onu hallet derim

tam olarak çivi değil fakat çivi kalınlığında bir tel desem daha iyi açıklanmış olur,ince bişey değil yani..macun değilde fitil sokuyolar:queen:.. ya bide inan bana arka tekerlekteki çivi ile yaklaşık 5-6bin km yaptım :) ve uzun seyehatlerde dahil :mrgreen:

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Lastiklerinizi bir an önce değiştiriniz ve lütfen olağandışı şekilde inen lastikler ile yol yapmayınız. lastikçide harcayacağınız 10-15 tl için hayatınızı boşuna tehlikeye atmışsınız.

arkadaşlar ben geçen sene arka lastiğimi değiştirdim fakat ön lastiğim hiç değişmedi 2005 tigrina. ilk ön lastiği hala devam ediyo 16000 km de sizce bu sezon başlamadan değiştirmelimiyim ?

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
arkadaşlar ben geçen sene arka lastiğimi değiştirdim fakat ön lastiğim hiç değişmedi 2005 tigrina. ilk ön lastiği hala devam ediyo 16000 km de sizce bu sezon başlamadan değiştirmelimiyim ?

Sorman bile vakit kaybı.

Forumda bu tür teknik konuların cevapları mevcut arkadaşlar . Birazcık araştırma ile kolayca sağlıklı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi motorun yansın sorun değil cekersin sağa 2 gün ağlarsın 3. gün yaptırısın.. 2 teker üstünde gidiyorsun.. hayatınla otnama, lastikler bitmiş okeye dönüyor..

lastiğimde 2 sefer çivi/zımba teli gördüm, işimi gücümü bırakıp o saatte yaptırdım.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Lastikte çivi var ama havasının inme sebebi o değil ne demek yahu :mrgreen:

Allah seni iyi yaşatsın gülümsettin sabah sabah.

Lastiği delmeyecek kadar küçük bir çivi sadece dişe saplanmış desen, e niye çıkarmıyorsun o zaman :)

Lastikte çivi var ama havasının inme sebebi o değil ne demek yahu :mrgreen:

Allah seni iyi yaşatsın gülümsettin sabah sabah.

Lastiği delmeyecek kadar küçük bir çivi sadece dişe saplanmış desen, e niye çıkarmıyorsun o zaman :)

Çivili kar lastiği olmasın o sakın :queen:
sıfır aldığın kaliteli bir lastiğe 3 bilemedin 4 yıl binebilirisn ama yinede lastiklerin sertliği bozuluyor zamanla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar