4 Yıldır Scooter Kullanıyorum. Artık SuperSport Motor Almak İstiyorum. TAVSİYELER

Merhaba Abilerim, Ablalarım;
Ben Yaklaşık 4 Yıldır Scooter Kullanıyorum (Yamaha Cygnus L) Lise 4 De Kendime SuperSport Başlangıç Motoru Almak İstiyorum. Bir Kaç Sorum Olacak;

1.) 2. El SuperSport Motorlar Yararlı Olur mu Veya Sıkıntı Yaşatır mı? (Honda CBR 250 R , Hyosung GT 250 R , Kawasaki Ninja 250)

2.) Scooter Deneyimlerim Babamın Honda PCX 125 Lik Ve Benim Motorum Yamaha Cygnus L 100 Lük İkisinide Kullanabiliyorum. Tecrübem Arttı Bundan Dolayı 250 Lik Almak İstiyorum Sizce 250lik Mi 125Liklemi Başlamalıyım?

3.) Vitesli Motor Kullanmadım, Hangi Motorlarda Daha İyi Öğrenebilirim?

Şimdiden Herkese Teşekkür Ederim. :wiinkk:

Kardeşim supersport motorla scooter cok farklı sonucta. Ben misal yıllarca scooter kullandım ardından Mct 250 kullandım hıc zorlanmadan sonra Hyosung 250 GTR kullandım ve zorlanmadım. Ama scooterdan direk Hyosung 250 GTR gibi bi makineye gecersen bıraz zorlanırsın gibime geliyor. Hyosung bide cok hırcındır. Sen en ıyısı 125lıklerden baslamalısın kardesım

250 cc ''supersport'' karenaj giydirilmiş tek veya çift silindir olmaz....SüperSport'la yakında-uzaktan alakası yok.....
Örnek mi cbr 250r 'ın gücünü aynı cc'deki bir scooter'da üretiyor...demir şase-demir maşa-ayar yapılamayan çatallar v.b. kavramlar ''SS''le çelişiyor...
Ha yok mu var:
.eskiler'den: aprilia rs 250. honda cbr 250rr( 4 silindir-alum. şase ve alum. arka maşa- 19.000 d.dk), kawasaki zzr 250, Suzuki gsxr 250, gibi
Grenajı var diye ve clip-on tarzı gidon var diye bunlar ''SS'' değildir-olamaz....
Sonuç itibarıyla; Eğitim alırsan 250 cc'lik(çakma racing) te kullanabilirsin....(atla-deve değiller):thumleft:

250 cc ''supersport'' karenaj giydirilmiş tek veya çift silindir olmaz....SüperSport'la yakında-uzaktan alakası yok.....
Örnek mi cbr 250r 'ın gücünü aynı cc'deki bir scooter'da üretiyor...demir şase-demir maşa-ayar yapılamayan çatallar v.b. kavramlar ''SS''le çelişiyor...
Ha yok mu var:
.eskiler'den: aprilia rs 250. honda cbr 250rr( 4 silindir-alum. şase ve alum. arka maşa- 19.000 d.dk), kawasaki zzr 250, Suzuki gsxr 250, gibi
Grenajı var diye ve clip-on tarzı gidon var diye bunlar ''SS'' değildir-olamaz....
Sonuç itibarıyla; Eğitim alırsan 250 cc'lik(çakma racing) te kullanabilirsin....(atla-deve değiller):thumleft:

Söylediklerinde haklısın kardeşim. 250cc motorlar SS sayılmayabilir ama katogorisi SS. Ve küçümsencek motorlar değiller. Tabi ben sadece Hyosung kullandım başta belirttigim gibi. Diğerlerini bilmem. Devir alışı cok guzeldi makinenin. Max hız 170'e yakın ve ağır motor. Dönüşler sıkıntılı. Kullanımı scooterdan yorucu. Bu söylediklerim bi scootera gore. Kullanıcak olan arkadaşımızın daha oneceden bu tarz bir motorla tecrubesının olmaması hem kendıne hemde motoruna zarar vermesine neden olabilir.

scooterin rahatlığını hiçbirinde bulamazsın :)

Tamam bir mekana durduğunda s.s kadar ihtişamın olmaz fakat; uzun yoldada kısa yoldada scooter rahatlıktır :)

İmkanınız varsa sıfır alın derim, ancak supersportta tecrübesizim diyorsunuz, sıfır aldığınızda ufak bir kaza bile yapsanız canınızı sıkar. Öncesinde vitesli bir motosiklet kullanarak kendinizi test edebilirsiniz. Sonuçta 125 cc'likle 250 cc'nin mantığı tamamen aynı. Hız tutkunu değilseniz 250 cc'yle başlayabilirsiniz. Marka-model tavsiyem ise Honda cbr250r'den yana olur. Diğerlerini bilmiyorum ancak ben kaliteli olduğunu düşündüğüm için cbr alacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar