4. Vites uğultu

4 ileri Lifan glint motorumda 4. Viteste uğultu var ilk sahibiyim ilk aldığımda yoktu eminim şuan biraz daha arttı gibi hissediyorum teker bilyasından şüphelendim ama debriyajı çekince ses gidiyor bunun sebebi nedir. Sürüşe hiç bir engeli yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:48 ----------

...............

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
4 ileri Lifan glint motorumda 4. Viteste uğultu var ilk sahibiyim ilk aldığımda yoktu eminim şuan biraz daha arttı gibi hissediyorum teker bilyasından şüphelendim ama debriyajı çekince ses gidiyor bunun sebebi nedir. Sürüşe hiç bir engeli yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:48 ----------

...............

Şanzıman bilyalarından geliyor olabilir.

Dişlilerin tıraşlanmaya başlamış hocam. 5 ileri Mondial Kt tipi alt motorlarda 3. vitesten başlar, 4. 5. diye iyice sıyırıncaya kadar gider. Tek çözümü şanzumanın, gerekirse vites hilallerinin değişimi.

Motosikleti
QJ SRT800s
regal raptor motorumda başıma geldi. 4. vites çok ses yapıyordu, en son yalovadan istanbula gelirken dişli kırdı. şansım vardı kırılan parça şanzımanı kilitlemedi 3. vitesle istanbula tamirciye kadar gelebildim.

kötü bir bölgede sizi yolda bırakmadan şanzımana baktırmanızda fayda var.

6 senedir benimde 3 viteste uğultu var , lakin bu uğultu çok dikkat çeken bir uğultu değil, motora başkası binse dikkat etmediği sürece anlamaz , 6 senedir bir problem olmadı, bundan 4 ay önce motoru tamamen söktüm ve kontrol ettim , rulmanlar sağlam dişliler az birsey yıpranmış, bende sokmusken sanziman ve rulman ları değiştirdim ama ses aynı, demem o ki bu ses dislilerin tasarımından kaynaklı olabilir , otomobillerde geri vites çok ses yapar bunun sebebi geri vites dislisinin düz olması ve motorun dislileride düz, en ufak yıpranmada ses yapıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar