4 tırnak buji (125 cc içerir)

Arkadaşlar Kanuni windys motoruma 4 tırnaklı buji takmak istiyorum sizce bir zararı olur mu

zararı olmaz tek tırnak buji mesela ateşlemeyi kaçırdı motor o an patlatma yapamaz ama 4 tırnak kaçırma olasılığı çok z boş geçmede olmayacaktır rolantide ve soğukta çalışmada kendini hissettiriyor

bobinini değiştirmeden hiç bir işe yaramaz artı zararı olur...bobinin gücü belli zaten hangi tırnağa ateşleyeceğine karar verene kadar benzini sağlıklı yakamaz ve rolantin oynar..bence gereksiz..haa iridyum taksam dersende tak derim daha iyidir başlarda kendini hissetriyor sonradan bobin yeterli gelmediğinden bir süre sonra bozuluyor..ben denedim 6bin km sonra iridyumlar 500cc motorda tırtladı çiğ benzin atmaya başladı..sen gene orjinal ngk normal buji al..

Tirnak aralari zaten farkli ilk tirnagi kacirirsa digerine atesler 8 binde taktim cift tirnak suan 18500 km de halen hic bi sorun yok benim motora gore 4 tirnak bulursam onu alicam ama daha bulamadim :S

125 cc ye ngk tek tırnak tak geç , bobin değişmek ister . Bindiğin motor bir rs 125 falansa olue yoksa keselenme

Orjinali ne ise onu takın.Varsa iridium versiyonu olanı takın, daha uzun ömürlüdür daha iyi ateşleme yapar.

Windine göre dört tırnak yok bildiğim kadarıyla.
ama bulurda takarsan bişey değişmez büji keserse yine yolda kalırsın..
tırnak pek bişey değiştirmez çünkü bujinin içinden gelen ateşlemeyi ileten kömür kırıldımı iş biter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar