4 Gün Yatırılan Motosikletten Yanık Kokusu Gelmesi

Merhaba arkadaşlar,

Yağış vs farketmeden sürekli motora biniyorum lakin geçtiğimiz haftasonunda kar sebebiyle motorumu brandasıyla yatırmıştım.

Pazartesi motoru çıkardığımda işe gelip motoru stop ettikten sonra hafif bir lastik yanığı kokusu aldım. Geçici bir problemdir diye düşündüm ama her sürüşün ardından bu kokuyu alıyorum.

Koku arka taraftan geliyor. Önce lastik sürtüyor diye düşündüm, zira koku lastik yanığına çok benziyor, ama kontrolümde ne lastikte sürtme izi ne de sürtme sesine rastlamadım.

Sorun acaba kayıştan mıdır diyorum, sizce problem ne olabilir?

Hürmetler.

Motosikleti
Tvs Jupi
Dört gün yatan motorda olsa olsa elektriksel bir arıza meydana gelir diye tahmin ediyorum, eski motosikletimde başıma gelmişti, kısa devre ve eriyen kablolar..

Motosikleti
Hero X Pulse 200
sakin olun ve kafanızdaki düşüncelerden kurtulun :)

yanık kokusunun sebebi çok yüksek ihtimalle egzos üzerine yapışan dış ortamdaki her türlü kirden geliyor. kış aylarında bu durum normaldir.

Motor sicakken brandayi orttuysen branda egzoza yapismis ve her suruste egzoz isindigi icin yanik kokusu aliyor olabilirsin, zamanla gecer benim basima gelmisti :D

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Paylaştığınız seçenekleri kontrol edeceğim. İnşallah basit bir durumdur :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar