4 Bine Motor ve Ekipman

Ilk motorum olucak scooter tipi 2. el alıcam.3 bini ona ayırmayı düşünüyorum.Bin de ekipmana kalıyor.Ne önerirsiniz?

Ilk motorum olucak scooter tipi 2. el alıcam.3 bini ona ayırmayı düşünüyorum.Bin de ekipmana kalıyor.Ne önerirsiniz?

satış 110 sigorta şehire göre degişir yaş ve birçok faktör var ekipman 250 kask desen mont 250 desen 50 de eldiven olsa 600 falan başlangıç için yeterli

LS2 model kask bak mont tekstil olsun eldivende tabiki

motoruda iyi seç ikinci el dikkatli ol parça fiyatlarını araştır önceden

İki kağıda bi activa min bir kağıt masraflar ki activanın sigortası pahalı geriye ne kalırsa ekipman. Activayla düşünce kaportası eziliyor diğer makinalatın plastiği kırılıyor yeni plastik alıyosum. Activanın ezik kaportayla dolaşılabilme gibi bir artısı(?) var. Yan sanayi parçası her yerde var manet ayna vs... Bir sene sonunda 1000rr geçersin :d tabiki şakaydı zevk vermediği anda satıp yeni makinaya geçersin cbr olur r25 olur bu makinelere hazırlar seni. Değer de kaybetmiyor. Kaybetse kaybetse 500 lira kaybeder ondan da bir şey olmaz. Aldığın fiyata satma ihtimalin oldukça yüksek. Çinli gibi altı aya parçalanmaz. Bir tanıdıgın çinli skuteri vardı eleman egzozu düşürmüş yolda giderken kopmuş farketmemiş öbür günün sabahına farketmişti. Gaz kolu kırılmış hiçbir şey yokken ikiye ayrılmış teli eliyle çekiyodu. Çinliyi hor kullanınca böyle oluyor al hondayı nasıl kullanıyosan kullan bakımını yapınca hiçbir şey olmuyor köpeğe. Yapacağın şey binmeden önce birkaç dakika ısıtman ve ilk etapta gazı az vererek ısınana kadar sakin kullanman. Yağını diğer sarf malzemelerini zamanında drğiştirince torununa miras kalır. Bende activa var az bi masraf ettim önümüzdeki ay bir de ağır bir bakıma sokucam ondan sonra yine devam. Sonrasında r25 veya z250sl düşünüyorum bakalım hayırlısı para birikiyor.

Hatta şöyle diyeyim belki super8 veya adress de alabilirim r25 ya da z250sl in yanına. Skuter farklı bir olay çünkü

Son düzenleme:
Hocam o paraya ekipman ve sigorta alırsın. Motosiklet için ayrı bir bütçe ayırman lazım.

Prohel'in 4 mevsim montları bence güzel. En azından benim beğenimi kazandı.
+Tek katı ile yazın çok terlemedim
+Üç katı da takılı iken kışın çoğu zaman yeterli geldi
+Milyon tane cebi var
+3 yıldan uzun süredir kullanıyorum henüz bozulan ya da yırtılan bir kısmı olmadı
+Dirsek korumasını test etmek zorunda kaldım.Bence yeterli.
-Cepleri su geçirmez değil (Ruhsata dikkat et)
-Montun yağmurluk katına sakın güvenme
-Montun yağmurluk katı dökülmeye başladı
-Sırt koruması pek güven vermiyor

Ben olsam mont tercihimi prohelden yana kullanıp kaska ayıracağım bütçenin daha fazla olmasını sağlardım.

Eskiden sigortaların ortalama 50-200 TL aralığında çıktığı dönemler için başlangıç için gayet yeterli bir bütçeydi.
Fakat artık sigortaların ortalama 600-1000 TL arası yapıldığı düşünülünce, biraz zorlayabilir.
1000 TL civarına çok güzel başlangıç ekipmanı dizilir.

250 liraya MT marka kask alınır, Prohel-venom-durt-4riders markalarından 200-300 liraya tekstil ceket ve 200 liraya pantolon alınır, 80-150 liraya uzun bilekli güzel korumalı eldiven alınır, bot biraz zorlayabilir çünkü 450 liralardan başlıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Alırsın kardeşim

500 - 1000 TL arası taksitle güzel bir kask al sağlığın her şeyden önemli
birde venom diz koruma al
birde eldiven bunlar sana yeter gerisini kombin yap kardeşim

ben senin yerinde olsam o fiyata bajaj boxer alırdım hem ikinci eli iyi hemde modifikasyon yönünden iyi ben kullanıyorum çok memnunum sıkılınca satarsın

Tavsiyeler için teşekkürler.Beni anlayanlar da var hiç anlamamış olanlar da :) Yeni başlayacağım için hızlı gitmem hızdan da korkarım zaten(belki ileride gelişir).Bütçem malesef o kadar yüksek miktar değil daha ehliyette almadım bin lira civarı ona ayırdım zaten.Orta seviye ekipman almak istemiyorum.Bir sonraki motorumda alırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar