çok güzel olmuş, elinize sağlık, mesleği alayım da ben de gezilere katılayım
böyle bir geziyi yaptığınıza göre kışlık eldiven tavsiye edersiniz
Teşekkürler Shooter.

Umarım istediğin gibi gezebilirsin.
Kışlık eldiven olarak Revit'in üst modellerini kullanıyorum. Son aldığım Revit geçen yıl aldığım Hipora. Su geçirmiyor ve mümkün olduğunca sıcak tutuyor. Lakin her yıl modeller değiştiği için bu yıl aynı model yok.
helal olsun on numara bir gezi olmuş ekip kafa sanırım muhabbet fotolarından belli ;merak ettiğim bişey var üşümemek için ne yapıyorsunuz ben 29 eylülde saat18:00-23:30 arası kemaliye'den sivasa geçtim 6 kat kıyafetle dondum siz 3000 lerden bahsediyosrsunuz ve mart ayında montlarınız mı özel,yakımı kullanıyorsunuz ne yapıyorsunuz allah aşkına
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:09 ----------
yaz aylarındada aladağlar'a gezi yapıyormusunuz merak ettiğim bir coğrafya katılmak isterim şöyle yahyalı-Antalya arası Toroslar üzerinden ekip mükemmel gözüküyor,
Teşekkürler Hakan.
Aslında aynı coğrafyayı yaz aylarında da yapma konusunda kısa bir muhabbet geçti aramızda. Olabilir.

Bu etkinliği 4 yıldır yapıyoruz. İlk yıl çok zorlanmıştık. Zira ekipmanımız iyi değilmiş. Bunu öğrenmiştik o zaman.
Daha sonraki yıllarda bu eksikler giderildi. Yine de üşünüyor ama, daha az üşümek adına içten alt-üst termal giysiler kullanıyoruz. Kışlık kaliteli motosiklet ekipmanlarının üzerine mutlaka yağmurluk kullanıyoruz. En önemlilerinden biri ayakların ıslanmaması. Benim bot TCX Space. Su geçirmiyor. Bu yıl bir arkadaşımız ısmarladığı botlar gelmeyince emanet botlarla geldi ve ayaklarını ıslattı. En çok üşüyenimiz o idi.
Gece kullanılan ekipmanlar da çok önemli.
Çadırım extrem seri Flame. İçine geçtikten yarım saat sonra iç-dış sıcaklık farkedilir bir şekil alıyor.
Ayrıca uyku tulumu. -30 Anapurna kullanıyorum. O soğukta gece fermuarını açma ihtiyacı hissettim. Burada önemli olan uyku tulumuna iç çamaşırlarla girmek. Çok daha hızlı ısınırsınız.
Şişme mat kullanıyorum. 5 cm. Ferrino. Bu da önemli. Aşağıdan soğuğu yukarı iletmez. (Şişme yatak değil)
Tabii ki tedbir amaçlı gerekirse diye cep sobalarımız var. Önceki yıllarda kullanmıştım. Ama bu yıl gerekmedi.
Sürüş esnasıda bu yıl elcik korumaların çok faydasını gördüm. Eldiven de iyi olunca ellerim pek üşümedi.
valla tebrıkler arkadaslar
Teşekkürler Tuna. :cat:
Hocam tebrik ederim çok güzel bir gezi olmuş.Anlatım ve resimlerde gezi kadar başarılı. İnşallah bizlere de nasip olur böyle geziler.
İnşallah diyelim Kaan'cım.
Mesaj için teşekkürler.