4 adet baklam kitlenmiş

Arkadaşlar işim geregi yaz kış yağmur çamur motora biniyorum motor ybr galiba kışın yağmurdan sonra iyice yağlamak lazım ben 300-500 kmde bir yağlıyordum bunun için zincir baklalarım kitkendi tıkır tıkır ses yapması baklalardanmıdır. Bide bakla kitlenmesi motora zarar veririmi. Namussuz zincir 330 tl ve zincirim 7000 km de değiştirmek için erken bence.

Bence cikart mazota yatir temizle kurut tekrar yagla
Duzelmezse degismek gerekir
Disli ve rulmanlari bozabilir

330 liraya zincir mi olurmuş o paraya motorunu yenilersin YBR'nin. 20 liralık zincir tak geç.

Benim Transalp in zinciri 350 lira. Ybr zincirinin bu kadar olması mantıklı değil.
Ha, değiştir, güzel bişey al ve bakımını düzgün yap bundan sonra ama bu kadar para vermene gerek yok diye düşünüyorum.

Kilitli bakla zarar verir, zincirin farklı yerlerinde farklı uzunluk,farklı gerginlik olur. En iyi ihtimalle kopar,yolda bırakır. Daha kötüsü, arka janta sarar,kaza yaptırır,şanzımana kaçar bozar..Riske girmeye gerek yok.

Üstteki arkadaşın dediği gibi, gazyağıyla güzelce temizledikten ve yağladıktan sonra açılmadıysa değiştirmek en iyisi.

Çok gereksiz YBR'ye DID zincir takmak sanki tork var güç var da zincir uzayacak :)

Bugün bir ustaya götürdüm o baklayı açıcaz dedi en başta tazikli mazotla zinciri temizledi sonra 10 numara ince yağ sürdü. Bir kaç kez bu işlemi yaparsam açılırmış bakla. Deniycez bakalım inşallah açılır ama seste azalma oldu.

Bugün bir ustaya götürdüm o baklayı açıcaz dedi en başta tazikli mazotla zinciri temizledi sonra 10 numara ince yağ sürdü. Bir kaç kez bu işlemi yaparsam açılırmış bakla. Deniycez bakalım inşallah açılır ama seste azalma oldu.

Hemşerim geçmiş olsun. Gelişmeleri yazar mısın ? Ölü , kilitli baklaları açmak mümkün müdür gerçekten ? Ben de bin km. önce gerdirmeme rağmen şu an saldı kendini. Temizlerken görüyorum dönmeyen baklalar var ve vites geçişlerinde vurma yapıyor. Çok sık aralıklarla yağlıyorum ama kurtarabilir miyim bilmiyorum. Zincir setine verecek param da yok malesef :(

dostum senin motorun için uyumlu DİD zincir fiyatı 85 liradır,

ORJINAL JAPON malı olup ''O RİNG'sizdir,,,''

ALMAN MALI İWİS marka zincir 45 liradır,

Piyasa malı ÇELİK ZİNCİR ise 25tl,,,

Sırf bilgilendirme olsun diye yazıyorum. Eskiden hep würth sprey kullanırdım tabi öncesinde gazyağıyla temizlerim. Yaklaşık 5 gün oldu usta Motordan çıkan yağla yağlıyor bu 2. Yağlayışı ve gerçekten fark çok büyük sanki ybr gitti yerine yeni başka motor geldi zincirden artık tıkr tıkr ses gelmiyor gerçekgen müthiş farketti sürüş bile degişti. kitli olan baklaların birtanesi tek çözülmedi oda yakında çözülür yada çözülmez çünki çok fena kitlenmiş sorun degil asıl sıkıntı yağlamaktaymış bundan sonra 90 numara yağ sürücem. Würte elveda bidahada würth kullanmam. Başka spreyler deniycem onlarda würth gibiyse sprey kullanmam. Belkide würth 125 liklere uygun degil.

Son düzenleme:
dostum senin motorunun kopyası bir motosiklet kullanıyorum ve zincir dişli takımım 30 lira. illa orjinal almak zorunda değilsin. 330 tl nedir nasıl bir rakamdır? litrelik makinaya zincir mi alıyoruz? boşver o kadar para verme. güvenilir bir markanın o ringli-ringsiz bir zincirini al geç. neticede motosikletin çıkardığı güç belli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar