4.500 tl civarında sıfır motorlar

Herkese iyi günler,şuan kullandığımız titanı satıp daha yeni bir model motosiklet almayı düşünüyorduk ama piyasaya baktığımda 4.500 tl civarlarında sağlam motor yok gibi.Benim şuana göre araştırıp bulduğum motorlar şöyle
1.Hero-glamour Hint malı olması çine göre bir nebze daha güzel vede 5 yıllık gibi uzun bir süre fabrikanın verdiği garanti
2.RKS-titanic150R Bu motorda hem tip hemde güç olarak güzel.
3.Honda-125ace Motorun japon olması ve honda gibi kaliteli bir markanın arkasında olması güzel ama ön arka tambur(kampana) fren olması,4 vites olması düşündürüyor.
4.Mondial-150mh drift Bu motoru çok düşünmüyorum malum çin malı,ön disk ama tek piston var.
Siz olsanız ne yapardınız,başka motorlarıda yazabilirsiniz ama çin olmazsa daha iyi olur.Bu arada ikinci el ybr cbf düşündümde ikinci ellerinde orta derecede temiz olanları min 5 binden başlıyor. Yardımcı olursanız sevinirim,iyi forumlar.:)

Alim değil satma kısmını düşünüyorsan Honda cb 125 almalısın. .
Satarken fiyat cok onemli değil dersen, keyifle kullanmak istiyorsan rks150, cb 125 ten kesinlikle iyi..
Hero hakkında bilgim yok..Rks nin artısi-eksisi maddeliyeyim ona göre karar verirsin.. Hero kullanmadim bilmiyorum
Artılar; gidonu yüksek ve rahat, turu geniş.
Boyun uzun değilse depo kavranıyor, ergonomi iyi.. Süspansiyon ne sert, ne yumuşak, rahatsız etmiyor günde 600 km kullandım. .
Titreşim sıfır gibi, üst devirlerde hafif ellerde var.
Motosiklet sağlam, ne ötme ne gevşeme var, her yola girdim çıktım, yeri geldi hor kullandım yaz kış banamısin demedi.
3-3,5 yakar, freni, torku, kompresyonu iyidir.
İndirimde galiba, iki yıl önce 4300e almıştım, 150r sanırım aynı motor ayak marşı var fark olarak gördüğüm.

Eksiler; Uygun marka lastik bulamazsin arka 110/80 on 90/90 (Michelin pirelli vs)
Yağı 1 litre yetmez..
Yedek parça lazım olmadı bana fakat sorun yaşarsanız çok ucuz değil.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
[]Ben olsam hero glamaour alırım sıfır alacaksan 5 yıl garanti demek ne demek.Ayrıca bildiğim kadarıyla belli bir saatte yedek parça gönderme garantisi var.

Son düzenleme:
Yanıtınız için teşekkür ederim, Rks nin o lastik ölçüsü benide düşündürdü acaba ona cbr125 in lastik ölçülerinde lastik taksak sıkıntı çıkartırmı (rosso2) şişme yaparmı acaba

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:10 ----------

[]Ben olsam hero glamaour alırım sıfır alacaksan 5 yıl garanti demek ne demek.Ayrıca bildiğim kadarıyla belli bir saatte yedek parça gönderme garantisi var.

Hiç hero yu kullandınızmı, tork bakımından felan sıkıntı çıkarmı.Bu arada cevabınız için teşekkürler

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
RKS için lastiği çok dert etme kışın Anlaş Winter Grip 2 ile eksi derecelerde ve yağmurda bile kullandım çok iyi, yazın da Anlaş Mb34 Tournée ile idare edersin. İki lastik için de orjinal ebatlarda ve uygun fiyata bulabilirsin. Kaliteli yağ kullanıp, 2000 km.de bir bakımlarını aksatmazsan, 300-400 km.de bir zinciri temizleyip yağlarsan ve de ilk çalıştırmada 3-4 dk motoru ısıtıp yola koyulursan RKS seni üzmez.

Lifanin em150l modelini araştırın isterseniz. Ben kullanıyorum sorunu sıkıntısı yok şimdilik ama 10 bin km devirmiş insanların yorumları daha dogru olur.Bakımları bence ucuz 50-70 lira fln tek problemi topcase demiri yoktu onu bazıları demircide döktürmüş ben hazır yapan birinden aldım.
Herkes kendi motorunu över dolayısıyla iyi bir araştırma yapıp deneme imkani bulabilirseniz denemeniz.

Bende kuba pars var. Net ten araştır sıfırı varmı bilmem. Şuan 17 bin km de benim motorsiklet. Çok şükür bir sıkıntı çıkartmadı. Servis her şehirde var. Ben alalı 1 yılı gecti kullanıyorum. İkinci seçenek Hero demek istiyorum çünkü antalyada test etmiştim güzel motorsiklet.
Titreşim benim motorsiklet te çok az var oda üst devirlerde. Hero da orta devirlerde çok az yüksek devirlerde biraz daha artıyor ama uzun yol yapmayacaksan sıkıntı yapmaz.

Yanıtınız için teşekkür ederim, Rks nin o lastik ölçüsü benide düşündürdü acaba ona cbr125 in lastik ölçülerinde lastik taksak sıkıntı çıkartırmı (rosso2) şişme yaparmı acaba

Takanlar var galiba,şuan aklımda değil jant boyutlarını araştirmıştım arka 120 genişlikten fazla uygun değil teknik olarak dolayısıyla cbr 125 lastiği olmaz, rosso da olmaz haliyle.Fakat Tomygun'in dediği gibi ķisin wintergrip uyar, hesabıma bakayım dersen de yazın anlas falan kullanan çok orijinal ölçülerde, ya da 90/80 kullanılıyor onde o zaman seçenekler var, çok kişi önemsemiyor zaten.Dediğim gibi karar sizin ikinci eli Japon gibi olmaz haliyle, f/p ürünü bence, başka motorlar varsa kıyas sizin..

Rks nin o lastik ebatı benim için sıkıntı olabilir, şimdi diceksinizki 125-150 cc lik motorlarla virajmı yapılır :D ben virajları gene alabildiğim kadar lastiğin limitine gelmeyi seviyorum o yüzdende şuanki titanda bile Metzeller ME22 lastik var.Bu arada 2.75/3.0 18 ebatlarında lastik arayanlar varsa kesinlikle Metzelleri öneririm.Lifan em150L ile Kuba pars a ben bakmıştımda babam japondan şaşma diyor.
Ben genede araştırıcam. Ya bu arada piyasa daha %20 zam gelmeden ne hale geldi.Seneye euro4 emisyonu zorunlu olarak gelince bayiler ellerinde kalan motorları çıkarmak için acaba indirim yaparlarmı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:30 ----------

bencede glamour cunku fıyatına gore surusu ve selesi konforlu,daha sorunusz bır motor ıstanbul-tıflıs-ıstanbul yapmıstı bır gezgın glamour ıle 5v yıl garantı ve hero gıbı dunyanın en cok motosıklet ureten markası avantaj bence.

https://www.youtube.com/watch?v=QgnFdDZUTkU&t=2s
Aynen bende bu adamı bir iki günönce dinlemiştim o yüzden biraz daha yakınım heroya.Abide baya güzel anlatmış.

2.el önemli değilse Haojue derim sağlam motor dur yedek parçası pahalıdır bizim burada ki kuryeler kullanıyor bana dediği bu bir kuryenin bu sınıfta ki en iyisi bu diyor az da yakıyormuş bir bakın bence.

Honda diye hemen 125 ace 'e atlamamak lazım . Çalıştığım yere alındı bundan ama hiç memnun değiliz ya da benim gözüme çok batıyor.
4 vites çok yetersiz geliyor sürüş esnasında , 5. vitesi arıyorum her zaman . Makine hadi 5 e at diye yalvarıyor ama yok işte !!!
Motosiklette yok yok , gerçekten yok !!! Devir göstergesi , benzin göstergesi , vites göstergesi aramıyorum bile , disk yok ön arka tambur , depo çok küçük , parça kalitesi yerlerde vb . uzar gider ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar