3'ten 1'e mi düşüyor acaba?

genelde yokuş yukarı giderken oluyor motordan birden şu "vınınınınınınınnnn' diye bir ses çıkıyor ve motor freni yapmakla aynı tepkiyi gösteriyor. derdi ne acep?

Evet vitestendir büyük ihtimalle. Vites kolundan ya da dişlilerden bir sorun olabilir.

Pedala az daha yavaş baz, 2 alt vitese takıyon

yok abicim 3 ncü viteste tıngır mıngır giderken bu olay gerçekleşiyor. vites değiştirme esnasında değil. önceden ara ara yapıyordu ama şu sıralar sıklaştı. mct ciler topiğini takip ediyorsan oraya yağ ile alakalı bişeyler yazmıştım, bir kaç önce motorun yağını değiştirdim usta yaz sıcağında 15-40 ince gelir diyerekten 20-50 koydu bunun bir etkisi olabilir mi? teşekkürler.

Son düzenleme:
mct lerde bu sorun var.. bendede 2.vitesteyken oluyordu nedenide şu vitesi değiştirdiğin peadal ya çok aşşagıda yada çok yukarda vites değiştirme işlemi yaparken vites tam oturmuyor.. gaza yuklendiğinde bir alt vitese yada boşa atıyor...

vites peadlını şanzımana a baglı kısmında çıkart ve tekrar tak orta pozisyonda olsun sakın ayagın altına rahat girsindiye çok yukarıya çkme yoksa ynı sorun devam eder..

yok abicim 3 ncü viteste tıngır mıngır giderken bu olay gerçekleşiyor. vites değiştirme esnasında değil. önceden ara ara yapıyordu ama şu sıralar sıklaştı. mct ciler topiğini takip ediyorsan oraya yağ ile alakalı bişeyler yazmıştım, bir kaç önce motorun yağını değiştirdim usta yaz sıcağında 15-40 ince gelir diyerekten 20-50 koydu bunun bir etkisi olabilir mi? teşekkürler.

vınndan kasın ötme sesi gibi birşey mi? tam açıklar mısın? vites pedalını pedal ve şanzımana giren kol arasındaki demir boruylada ayarlayabilirsin. sağındaki ve solundaki somunları gevşet. boruyu ileri veye geriye çevirerek ayarlayabilirsin. biraz zorlarsa pense kullan. bana göre bir alt vitese kendi kendine geçiyorsa başka bir sorun olabilir. 3ten 1 e düşse o kompresyonda deponun üstüne çıkarır seni. normalde 2 den 1 e atarken bile fazlaca hızlıysan arka tekeri kızaklıyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar