3D Yazıcıdan Grenaj basılırmı

Motosikleti
Yamaha MT 125
Bir kaza yaptım ve parça pahalılığından dolayı grenajlarımı toparlayamadım motosikletimin alt sakalı iç grenaj gibi birkaç yeri eksik.İnternette bir kaç kişinin 3D yazıcı ile parça bastığını gördüm tanıdığım 3D yazıcı ile uğraşan yakınlarım var.Sizce bu alet ile grenaj basılırmı geçicide olsa parçalarım tamamlansın diye yaptırmayı düşünüyorum.Sizinde fikirlerinizi almak isterim

Motosikleti
RKS TNT 202
Saglamligi ve tirnaklar vida yerleri tam tutturulabilirse neden olmasin

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
önemli olan yazıcıya aktarabileceğin vector resmini bulabilmekte materyali daha güçlü yapılırsa neden olmasın.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Çok fazla macun ve boya işçiliği gerekebilir. Yanılmıyorsam öyle kalıptan çıkar gibi çıkmıyor parçalar, pürüzlü oluyor.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
ABS plastikten basilirsa güzel olabilir ama büyük parçalar nasıl basılacak

• Beğen
Tepkiler: F54
parçaları tasarlayabilirsen ya da internette hazır tasarımlarını bulabilirsen basılır bence. sonuçta görsel bir şey grenaj. baskı pürüzleri zımparayla alınıp boyanırsa gayet de olur.

Motosikleti
RKS TNT 202
Yapılır mı yapilir ama Böyle bi şeyle uğraşilmaz

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Farklı boyutlarda, farklı malzeme dayanımında ve görsel kalitede her türlü parça tasarlanıp 3d baskı alınabilir. Sektör epey ilerledi. Yeter ki bütçeniz olsun :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2 3 kez gördüm yapıldığını eski arabaların aynasını da basmışlardı aynı şekilde ama küçük parçalar olması lazım alt sakalı vs kurtarmaz

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
2 3 kez gördüm yapıldığını eski arabaların aynasını da basmışlardı aynı şekilde ama küçük parçalar olması lazım alt sakalı vs kurtarmaz
Boyut önemli değil hocam, boyuta göre uygun makina seçimi yapılıp baskı elde edilebiliyor. Tek seferde otomobil tamponu çıkartan firmalar bile mevcut.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Boyut önemli değil hocam, boyuta göre uygun makina seçimi yapılıp baskı elde edilebiliyor. Tek seferde otomobil tamponu çıkartan firmalar bile mevcut.
otomobil tamponu değil biri komple supra kasasını 3d printerdan yapmıştı yapılır tabi de büyük para büyük iş orijinalini almak daha mantıklı olur yani

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
otomobil tamponu değil biri komple supra kasasını 3d printerdan yapmıştı yapılır tabi de büyük para büyük iş orijinalini almak daha mantıklı olur yani
Dediğim gibi, tamamen bütçe meselesi zaten. Bütçe olduktan sonra herşey mümkün 3d printer sektöründe :)

Motosikleti
Honda CRF250L
modele çok iyi çalışmak lazım, tırnaklar çekirdek kabuğu gibi kırılır muhtemelen. Tırnak kısımları vidalı şekil metal yapılabilir belki, kafa yormak lazım.

Yüzey pürüzlü olduğu için çok ciddi zımpara ve macun işçiliği ister.
Ek olarak çalıştığı bölgenin sıcaklığıda malzeme seçimi için önemi.

Hocam 3D yazıcı sahibi olarak şunu söyleyebilirim. Abs plastik ile yapmanız lazım aksi takdirde baskı aldığınız parça güneş altında eriyecek ve şekli şemali bozulacak 😊

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hocam 3D yazıcı sahibi olarak şunu söyleyebilirim. Abs plastik ile yapmanız lazım aksi takdirde baskı aldığınız parça güneş altında eriyecek ve şekli şemali bozulacak 😊
bunun söylendiği iyi olmuş.
3d yazıcılarda en yaygın gördüğüm pla flament ama pla malzemesi güneşte çıtır çıtır oluyor kısa zamanda. ABS malzemeden flament kullanmak lazım.

1 seneyi aşkım süredir 3d yazıcılar ile mekanik dayanıklılığa sahip parçalar üretiyorum ve çizimi olduktan sonra bir çok şey yapılır ki grenaj rahatlıkla yapılır zaten orijinal grenaj aldığınızda da boya işlemi yapılıyor 3 d yazıcı ile üreteceğiniz parçalarda da üretim sonrası işlem gerçekleştirmeniz gerekir, büyük parçaları iki ya da daha fazla parçaya bölüp üretebilirsiniz sonra uygun yapıştırıcı ile birleştirip üzerine yoklama macunu ya da bildiğimiz ahşap macunu ile düzeltme yapıp güzel bir zımpara işlemi gerçekleştirdikten sonra astar boya ve normal boyasını yaparsanız orijinalinden hiç bir farkı olmaz ABS malzeme kullanabilirsiniz, eğer çok güneş altında kalıyorsa 120 derece sıcaklıklara dayanan yeni nesil Filamentler de mevcut, ayrıca yapıştırma, macun ve zımpara işlemlerini siz yaparsanız maliyetinizde düşer ve bu işlemler çok zor değil sadece biraz zaman alan işlemler zımpara işlemini de mutlaka su ile yapın çok güzel sonuçlar alırsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar