CBR125 38 bin km'de alınır. Alınmaz diyen arkadaşların çekinceleri bir noktada haklı, ancak daha önce gördüğüm örnekler beni bu konuda çok kötümser yapmıyor. Şahsen iyi bir referans, servis kontrolü vb. akabinde çekinmeden alırdım.
Ancak ilk motor olarak, grenajlı, eski, yüksek km'de bir motor almak ne kadar mantıklı, o ayrı bir konu. Basit bir yan yatmanın bile maliyeti grenalar sebebi ile yüksek olabiliyor. Bir de, CBR125 güçlüymüş gibi görünen, ancak kısa sürede sıkılacağın bir motor. 38 bin km'de aldın, 10-12 bin m'de sen yaptın, sonra sıkıldın, satamazsın. 15 bin km'de mondial vulture motorumu 2 hafta içinde aldığım fiyata satmıştım. Bindiğim 14 bin km boyunca bir kez ilk aldığımda subap ayarı bozulduğu için tamirciye götürmüştüm. Bir kez de benzin bittiği için yolda kalmış, şans eseri yedek depoyu açmış ve yoluma devam etmiştim. Titreşimsiz bir motor değil, ancak, nasıl olsa bir cep telefonu fiyatına aldım diye düşünerek, hep sıkıştırdım, hep son gaz bindim. Sadece yağını her 1000 km'de değiştirdim. Tık demedi, muhtemelen de bir o kadar daha binsem, yine demeyecekti. Tavsiye ederim. Ancak ebat olarak ufak motordur. Z-one 150 nasıl bilmem, ancak, forumda illaki kullananlar vardır, motorun kendi sayfasından bakabilirsin memnuniyet durumuna.