38.000 km li honda cbr 125 mi yoksa sıfır mondial zone 150 mi

yeni ve ilk defa motor alıcam sizce hangisi 38000 cokmu fazla acemi oldugum ıcın burdan önerilerinizi bkliyorum

o 38 bin kilometrenin nasıl geçtiğini bilemeyiz. yerinde olsam sıfır zone alırdım.

Kardeşim çinliler eski çinli değil ve mondial zone serisi kendini kanıtlamış bir seridir ben şahsen 38 binde ki bi motora o kadar para vereceğime çünkü bunu en az 10 20 bin kullanacaksın ve satarken sıkıntı çıkacak ee eski modeldir büyük ihtimalle sıkıntı çıkacak kazası var mı yok mu bilmiyorsun...

Veya gidip mondial mr 150 vultre alabilirsin torku çok iyi ve 162 cc dir oda kendini kanıtlamış yanlış hatırlamıyorsam 4600 tl idi titreşim çok az. Yani 38 binde bi motoru ben almazdım açıkcası ha gezi motoru vs olur neyse derim de böyle bi motor sıkıntı

Geçmişini bildiğiniz veya iyi bir usta aracılığıyla emin olabileceğiniz bir motor olmadıkça, 10-15 bin km ler bile risk düşük cc spor motorda. Çünkü parası olmadığı için düşük cc alıp, spor motor edasıyla canını alana kadar süren insanlar çok fazla.

Yoksa bilinçli ve bakım yaparak kullanılmış olsa rahatlıkla alınabilecek kilometreler bunlar. Ne yazık ki ülkem şartları :/

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ilk motorum olcak diyorsun zaten aldığın motorda bir sıkıntı çıksa hem sen anlamicaksın hemde enayi yerine koyup paranıda almaya çalışabilirler.0 al bin 5000km sat sonra bir japon al daha düşük kmli belki 0

Cbr 125 gibi motosikletler genellikle geçiş, başlangıç motosikleti olarak kullanılır. Dolayısıyla çok el değiştirip, hor kullanılmış olma ihtimali yüksek. Eğer bakımlı ve düzgün bir cbr 125 ise, sorunun cevabı kesinlikle cbr olur.

Mondial zone hakkında bilgim yok ama cbr 125 parçası ucuz ve gerçekten sorunsuz bir motosikletdir.Benimki daha yeni 30bin oldu mekanik olarak hiç sıkıntı çıkarmadı.

Ya kardeşim ben hem mondial hemde honda kullanıyorum, ama 38 binde de almam yani hadi 20 felan olsa tamam alırım ama 38 de fazla kim bilir nası kullanıldı.
Mondialden ben çok memnunum, bulunduğum yerdeki servisi de aynı zamanda hondayada bakıyor yani iki motorumuda aynı yere götürüyorum, ilgi alaka herşey çok güzel.
Yani şöyle söyleyim 2 motorum var, tek derdim hangi zincir yağını kullanayım nasıl yıkayım v.s

Motosikleti
Forza 250
30 binde motorlara ölü muamelesi yapa yapa piyasayı bu hale getirdiniz. :cat:

30 bin motoru biz degil azgin suruculer sayesinde ölü duruma geldi. Hele soz konusu ss ise ve 125 ise vay o motorun haline kimbilir kac el degistirmistir. Hepsi oyle degil diyebilirsiniz ancak istisnalar kaideyi bozmaz.
Ayrica mondial guzel motordur zone hep hosuma gitmistir

Motosikleti
Forza 250
30 bin motoru biz degil azgin suruculer sayesinde ölü duruma geldi. Hele soz konusu ss ise ve 125 ise vay o motorun haline kimbilir kac el degistirmistir. Hepsi oyle degil diyebilirsiniz ancak istisnalar kaideyi bozmaz.
Ayrica mondial guzel motordur zone hep hosuma gitmistir

SS ile alakası yok. Km'si yüksek motora ölü gözüyle bakılıyor sonra ortalıkta km'si düşürülmüş motorlar alınıp satılıyor.

Honda servis kayıtlarına baktırın. Servis kaydı varsa expertiz kontrolü de yapılıp sorun bulunmazsa gayette alınır.

CBR125 38 bin km'de alınır. Alınmaz diyen arkadaşların çekinceleri bir noktada haklı, ancak daha önce gördüğüm örnekler beni bu konuda çok kötümser yapmıyor. Şahsen iyi bir referans, servis kontrolü vb. akabinde çekinmeden alırdım.

Ancak ilk motor olarak, grenajlı, eski, yüksek km'de bir motor almak ne kadar mantıklı, o ayrı bir konu. Basit bir yan yatmanın bile maliyeti grenalar sebebi ile yüksek olabiliyor. Bir de, CBR125 güçlüymüş gibi görünen, ancak kısa sürede sıkılacağın bir motor. 38 bin km'de aldın, 10-12 bin m'de sen yaptın, sonra sıkıldın, satamazsın. 15 bin km'de mondial vulture motorumu 2 hafta içinde aldığım fiyata satmıştım. Bindiğim 14 bin km boyunca bir kez ilk aldığımda subap ayarı bozulduğu için tamirciye götürmüştüm. Bir kez de benzin bittiği için yolda kalmış, şans eseri yedek depoyu açmış ve yoluma devam etmiştim. Titreşimsiz bir motor değil, ancak, nasıl olsa bir cep telefonu fiyatına aldım diye düşünerek, hep sıkıştırdım, hep son gaz bindim. Sadece yağını her 1000 km'de değiştirdim. Tık demedi, muhtemelen de bir o kadar daha binsem, yine demeyecekti. Tavsiye ederim. Ancak ebat olarak ufak motordur. Z-one 150 nasıl bilmem, ancak, forumda illaki kullananlar vardır, motorun kendi sayfasından bakabilirsin memnuniyet durumuna.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar