Belli bir süre yanlış hatırlamıyorsam 3 sene satamıyordu (süre değişebilir ). Almanya dakilere güvenmeyin kimse kesin dönüşe yanaşmaz, bir daha kesin dönüş yapabilmesi için en az 1 takvim yılı tr de ikamet etmesi gerekir. Kimse o hakkını kolay kolay bırakmaz. Oldu diyelim getirdi, araç tr plakalı olacak artık giriş çıkışa gerek yok.
eskiyle aynıysa eğer arabanın giriş tarihini aldığı belgesini saklaması lasım veya kaybettiyse vs muhtarlıpa gidip bunu belgenelendirmesi gerekmekte 3 yıl sonra muhtardan kendisinin ve aracının 3 yıldır burada olduğuna dair bir yazı alıyor ve plakayı vergi vs masrafı olmadan değiştiriyordu ama şimdi nasıldır bilemiyorum 1 yıl sonrasındada yapabilir sanırım bu işlemleri
birde şu var arkadaşlar
rusyada oturan arkadaşınız varsa size 1 araç hediye getirebilmesi durumu var
ama araçlar kara yolu üzerinden tr'ye giriş yapmalı :cat:
size hediye olarak nasıl gösterildiği konusunda bir fikrim yok o kadarını araştırmadım ama lojistik'le uğraşan firmaların tırcılarına sorun onlarda bu konulara çok daha iyi hakimler paso giriş çıkış yaptıkları için :cat: banada geçen seneki işte mer-tur'da çalışan bir tırcı söylemişti bunu ama detaylı incelemedim sormadımda sonra kaldı öyle