36 Ay Taksitle Motor Alımı

36 ay taksitle kefil-senet olmadan motor satan yerler var fakat bu konu hakkında pek bir bilgim yok. Öğrenciyim ailemin katkısı olmadan alabileceğim tek yöntem bu. Her türlü taksiti öderim çok rahat bir şekilde ama öğrenciye verirler mi ? Bilgisi olan yardım edebilir mi bu konu hakkında ?

Eğer gelir beyanın yoksa vermezler.Düzenli maaşı olan birinin sana kefil olması lazım
Eğer öğrenci kredisi filan kullanıyorsan onu hipotek olarak kabul ederler mi bilemem sormak lazım.Alacağın motorum fiyatına bağlı aylık taksitten fazla gelirin olması lazım aylık

Baya bi araştırıyorlar kolay kolay vereceklerini sanmam ayrıca normal fiyatından neredeyse iki katına veriyorlar bence biriktirip alman daha mantıklı olur.

Taksitle her türlü karşılayabilirim fakat kredi olursa bana ne kadar daha fazla patlar ? 5000 tl bir motor bana ne kadara gelir ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------

Konu güncel..

Taksitle her türlü karşılayabilirim fakat kredi olursa bana ne kadar daha fazla patlar ? 5000 tl bir motor bana ne kadara gelir ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------

Konu güncel..

şöyle söyleyeyim bizimkiler 2005 yılında %1.35 faizle 120 ay vadeli 25000TL konut kredisi almıştı, biz onu 48000 mi 53000 mi ne olarak ödüyoruz. Banka işi hep rakamlarla göz boyamacadır, asla işin arkası evdeki hesaba uymaz. Biriktir al arkadaşım başın ağrımasın.

Ben son 3 yilda 3-4 kez kredi kullandim. Faiz oranlari degistigi icin bir bankayla gorusmende fayda var.

En son 15bin lira ihtiyac kredisi cektim. 36 ay vade sonunda toplam 19450 odeyecegim.

Para biriktirmek lazim. Tum motor parasi icin degil belki ama pesinat icin kenara para koymanizi siddetle tavsiye ederim.

kredi çekipte okadar günaha girmektense para biriktirip motor almak daha mantıklı bence

Motor veya otomobil gibi hayatınızda ki zaruri olmayan hiç bir şey için senete veya krediye bulaşmayın. Örnek veriyorum adam alıyor 36 ay taksite motoru, bu motor sabit birşey değilki bakımı,vergisi,sigortası var kazası var varda var. Belinizi büker bu taksitler sizin. Ayrıca 5000tl ödeyecek imkanınız yok şuan fakat krediyle veya senetle o 5bini 7-8bin olarak geri ödeyeceksiniz, mantıklımı sizce? Ayrıca motorun taksiti bitmeden bindiğiniz o modelden sıkılıp soğumanız çok olası bir durumdur.

Karar sizin

hsk

Kredi içinde maaş bodrosu gibi gelir beyanı gerekir ki bu zamanda kredi oranları çok çok yüksek iken almayın şayet kararlı iseniz tavsiyem bayram kampanyalarını beklemeniz dir genelde bankalar böyle zamanlarda özel teklifler hazırlıyorlar ..

Bensize ilk ağızdan yazayım.Bir kardeşimiz evkurdan 36 vade ile motosiklet aldı.Evkuru bilirsiniz gelir beyan ederseniz yada kefil size hesap açılır dilediğinizi alabilirsiniz.Lakin şöyle bir husus var vade farkı yüksek miktarlıalışverişlerde 2 katına çıkıyor neredeyse.Vatandaşında cepte para yok gidip kazığın dik alasını yiyor bu durumda.

Şöyleki bundan 3 sene önce bir kardeşimiz evkurdan bir 250 liği 12.300 tl ye vade farklı almıştı.O an aldığı motosikletin net fiyatı 8000 tl idi.Ve bu kardeşimiz takas ile motosikleti bir arkadaşımla takasladı arkadaşımda 5 tl ye saydı motosikleti 800 km idi.Diyeceğim olurda bir sebebten satmaya kalkarsanız size hem vade giriyor canım kardeşim hemde motosikletin 2. elde seni zarara uğratıyor.

Dikkat li ol bir anlık heves edersin 3 sene belini bağlarlar .Zaten gelirin yok taksitleri nasıl ödeyeceksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar