35W Yerine 55W Far Ampülü Takmak

Arkadaşlar hepinize merhaba Bajaj boxer 150 motosikletim var far ampülünü değiştircem fakat motosikletlerin genelde far Ampülü 35 w oluyor ben de benzinlikten 55w arabalar için olandan almış bulundum. Bunu takarsan aküyü bitirir mi ya da daha iyi aydınlatma yapar mı? Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

konuya hakim değilim ama daha fazla watt, daha fazla enerji çekmek demek olduğu için, tesisat bunu kaldiramayabilir.

üstündeki kaç watt ise ona göre alsanız iyi olur ampul den önemlisi akü kaç amper 35 watt ampulde bitirir aküyü motor çalışmadığı zaman 2 saat yanarsa 55watt 1.5 saat yanar gibi ayrıca adınlatması fazla olur 55 watt ın yani tamamen aküye bağlı akünüz kaç amper ise 12 ile çarpın çıkan sonuç kaç saat ampul yanar demektir mesela akünüz 10 amper ise 55 watt ampul 2 saat yanar motor çalışmazken

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:49 ----------

konuya hakim değilim ama daha fazla watt, daha fazla enerji çekmek demek olduğu için, tesisat bunu kaldiramayabilir.

tesisat her türlü kaldırır 55 watt birşey değil bir lcd tv harcar okadar elektiriği

Son düzenleme:
üstündeki kaç watt ise ona göre alsanız iyi olur ampul den önemlisi akü kaç amper 35 watt ampulde bitirir aküyü motor çalışmadığı zaman 2 saat yanarsa 55watt 1.5 saat yanar gibi ayrıca adınlatması fazla olur 55 watt ın yani tamamen aküye bağlı akünüz kaç amper ise 12 ile çarpın çıkan sonuç kaç saat ampul yanar demektir mesela akünüz 10 amper ise 55 watt ampul 2 saat yanar motor çalışmazken

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:49 ----------

tesisat her türlü kaldırır 55 watt birşey değil bir lcd tv harcar okadar elektiriği

o zaman akü erken mi ölür?

55 w ampul aküden fazla akım çeker, kısa süreli çalışmalarda şarj sorunu yaşarsın, bu pek önemli deyil.

55 w ampul fazla akımdan dolayı far kablosunda aşırı ısınmaya yol açar ve far düğmesinde kontak oluşumunu neden olur, bir süre sonra far düğmesi çalışmaz.

55 w ampul fazla akımdan dolayı oluşan ısıdan farın içi siyahlaşmaya başlar ve farın aydınlatma düzeni bozulur, ampulün bağlı olduğu yerler ve far duyu ısıdan erimeye başlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yanık sargı kokusu alıyorum.

sadece elektrik tesisatına değil konjektöre de yük bindirirsin haberin olsun. 5 tl lik ampül sana çok daha fazla masrafla dönüş yapabilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Basligi gordukten sonra ne yazdigini okumadim bile

Fabrika verisi ne ise o

''

motor çalışmazken açarsan, aküyü daha fazla boşaltır
motosiklet hareket halinde değilken yada uzun süre, sıcakta açarsan, far camını eritebilir
35w lıktan daha fazla akım çeker. voltaj(ı düşürdükçe) düştükçe, dahada fazla akım çekmeye çalışır

Ben cub motorda 3 yıldır 55w kullanıyorum problem yok aydınlatma 2 katına yakın diyebilirim

olacajlar far tası kararıcak. kabloların kalitesine baglı yanik ve kopuklar meydana gelicek. sargı yanma ihtimali var. aku düzgün sarz olmayacak.

cozum:watt i ayni lumeni yuksek led ampul

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
Röle ile bağlayabilirsin. Kablolar ısınmaz, düğme kızarmaz ama şarjını etkiler...

noz

Sen en iyisi kaliteli bir led al.hem aydınlatman iyi olur,hemde daha düşük güç çekersin.Motorunda hiç bir sorun yaratmadığı gibi dahada kaliteli bir görüntü verir.

o zaman akü erken mi ölür?

akü erken ölmez istersen 100 watt ampul tak motor çalışmazken akü şarjı çabuk biter hepsi o aküyü öldüren şey 1. uzun süre kullanınca artık ölüyor yada bir süre kullanmayanıcada ölüyor akünün sürekli şarj deşarj olması lazım ben tesisata birşey olacağınıda sanmıyorum ama arkadaşların dediği gibi far kalitesizse belki ısıdan etkilenebilir erime kararma gibi ama zor ihtimal 55 watt pek yüksek değil 100 watt sıkıntı yapabilir far için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar