34ACE818 Plaka

Merhabalar,

Bir dükkanın önünden geçerken unutulan kimliklerin cama asılması gibi dükkanın camına asılı bir plaka gördüm. Plaka şu şekilde: 34ACE818. Sanırım motosiklet plakası ve harflere bakılırsa Kağıthane tescilli. Plakayı düşüren belki çoktan yenisini çıkartmıştır ama ulaşmak isteyebilir diye paylaşmak istedim. Yanlış birşey yapmamak adına dükkana yöneldim ama bilgi alabileceğim kimse yoktu.

34 XXX 001

Bu plakalar yeni sistemin plakaları. Yani noterlerden verilen plakalar. Tüm istanbul aynı seriden başladı. O yüzden kağıthane-maltepe gibi ayrım yapmak 3 harfli ve 3 rakamlı yeni plakalar için geçerli değil.

Tüm Türkiye'de bu şekildedir, AAB ile başladı.

Bjk 01-99 un egemenliği bitti gibi ;) 999 tane daha eklendi demektir bu :)

34 XXX 001

Bu plakalar yeni sistemin plakaları. Yani noterlerden verilen plakalar. Tüm istanbul aynı seriden başladı. O yüzden kağıthane-maltepe gibi ayrım yapmak 3 harfli ve 3 rakamlı yeni plakalar için geçerli değil.

Tüm Türkiye'de bu şekildedir, AAB ile başladı.

Noter öncesi başlandı hocam bu şekilde plaka dağıtılmaya. Ben eski usül almıştım AAL XXX plaka.

Biraz alakasız sorayım;
Başka bir iş için gittiğim noterde,
alım satımda plaka değişecek ise plaka sökülüp teslim edilmelidir yazıyor.

Bu durumda araba plakasız mı kalıyor?
Nedir hadisesi, bilen var mı?

Biraz alakasız sorayım;

Yeni plaka takılıncaya kadar geçici plaka G harfi ile tanımlı verilebilir yada yeni plaka çıkıncaya(1-2saat) kadar plakasız gezilebilir diye düşündüm. Şöforler odası yeni plakayı 1-2 saatte çıkarır diye düşünüyorum küçük yerlerde. Kesin cevap için beklemedeyim :)

Biraz alakasız sorayım;

Aynı soru benim de kafama takılınca ben de vazgeçtim geçen hafta değiştirmekten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar