34 yaşındayım 22 senedir motorsiklet kullanıyorum varmı benim gibi uzun kullanan..

Evet o zamanlar öcülerden korkardik.
Insanoglu öcüleri aratacak kadar canavarlasmamisti henuz.
Sapikmis,organ mafyasiymis bilmezdik.
Hirsizlik yapanin ayiplandigi yillardi.
Simdi bas köselerde el üstünde tutuluyor hirsizlar.
Memura kiz vermezlerdi.
Maasi azdi çünkü.
Simdi de az ama isini bilen memurlar var diye muteber meslek oldu.:)
Ulem bir darbe koca toplumun ulusal karakterini yerle yeksan etti be!!!!:pr:

Valla katilmaktan baska bir yapacak birakmadin....40 yil geriye gittik bir anda:)
Korku,hirsiz,kotuluk nedir bilinmezdi gercekten. Anlatilan masallar bazen korkuturdu ...rahmetli dedem nur içinde yatsin (atalarimizi andik bu vesile ile) gecenin zifir karanliginda
bag evinden koy'e yollardi kendisine gelincik sigarasi almam icin...yilan,akrep,ciyan,yaban domuzu ne arasan var ekin zamaninda...hey gidi hey...

Hay Allah..doğru ya.Ama eskiden bu kadar yoğun trafik yoktu bu kadar maganda sürücüler de yoktu,bu kadar vicdansız şoföryoktu.Siz en iyisi dediğimizi yapın ,maziyi karıştırmayın:cyclopsan:pale::bounce::silent:

la adanalı o tarihte bisikletede ehliyet istiyorlardı.hatta abimin vardı sanki onun resmin cekmiştim diye çok aradım ama bulamadım o zaman bisikletede binmeseydik o da yasaktı koca izmitde ticari aracları saymazsak 10 belki 20 haneye 1 araba ya düşüerdı yada düşmezdi şimdi her hanede enaz 2 araba var :queen::queen::queen:

peki size soruyorum biz ekipmanlari trafik yogunluguna yada arac sayisina gore mi kullaniyoruz ? Ozman offroad yaparken kimsenin koruma takmamasi lazim :p

Ben 7 yasimda kullanmaya basladim bu mereti.
Okuldan çikinca solugu dayimin tamirci dukkaninda alirdim.
Oraya gelen motosikletlerin tamirine yardim ederdim.
Ödülüm de aksam is bitince, dayimin mobilet ya da arkadasinin pejo ile bir tur atmak olurdu.
Bacaklarim pedala yetismedigi için,göbege basardim.
Dayim koltuga oturur,arkadasi da diger motorla bizi takip ederdi.
O zamanlar tek tuk araba vardi.
Kuçuk bir ilçede buyumemin tek pozitif tarafi da bu sanirim.
Ama yine de sehir içinde gidonu bana tutturmazlardi.
Arka mahallelere, hatta araziye girer, orada kullanirdim.
Tek basima ancak 5-6 ay sonra kullanmama izin verdiler.
ehliyet mevzusu o zaman insanin aklina bile gelen bir sey degildi.
Soran da olmazdi.
Mopetler bisiklet muamelesi görür, kimse de bundan gocunmazdi.

Benim ilk gençlik yillarima kadar, motosiklet kazasi deyince aklimiza, motosikletten düsmek gelirdi.
O tenha trafikte bir araç bulup koca yolda o araca patlamak takdir edersinizki olaganustu bir durum olurdu.:)
O yillardan,trafik ile ilgili hatirladigim tek sey, hafta sonlari kasasina binip, mahallece piknik yapmaya gittigimiz, magirus ya da kara sanzuman ford kamyonlar ve fabrikaya domates ya da pancar çeken traktörler.
Kaldi ki o traktörleri bile çocuklar kullanir, kimsenin de aklina ehliyet gelmezdi.
Murat 131 çikmismiydi hatirlamiyorum.
Steysin renolar,arkasi kesilip pikap yapilmis anadollar,murat 124 hayali kuran insanlarin yasadigi devirden bahsediyorum.

O yillarda ebeveynlerimiz çok mu sorumsuzdu diye dusunuyorum bazen.
Ama bugünkü trafik, o yillarda olsaydi, motosiklete binmemize asla izin vermezlerdi sanirim.

Bak şimdi hüzünlendim sanki şu şiir daha iyi anlatıyor o günleri

http://www.youtube.com/watch?v=13moYys7kxg

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
peki size soruyorum biz ekipmanlari trafik yogunluguna yada arac sayisina gore mi kullaniyoruz ? Ozman offroad yaparken kimsenin koruma takmamasi lazim :p

Arkadasım o zamanlar olan ve bizim kulandigimiz motorlar mopedler 70 80 di en baba sen şimdi 170 200 km ortalama surattan bahsediyorsun

Yazilanlari okuyorumda..
Agzim acik kaldi yahu..
Ya cogunuzun babasi motorcuymus..
Yada cok ufak yaslarda baslamissiniz..
Bende bu kriterlerin hicbiri yok...:p
benim ne babam motorcuydu nede ben motora kücük yasta basladim..
Yani hicbirisi yok..:pale:

Gecen sene yani 2009 ilkbahari..
Hayatim okadar boski..
Ülem acaba ne yapsam ne yapsam diye düsünüyorum...
Günün birinde sürücü okulunun önünden gecerken camda bir motorcunun resmi..
A ehliyeti yaziyor...
Tamam dedim ben Mator ehliyeti yapiyorum..
iceri daldim ve yanlis hatirlamiyorsam 180 yada 210 euro yu bayildim kayit parasini..
Ve motorcu oldum iste böyle...

O sürücü okulunun önünde bir gemici reklami olsaydi belki simdi bir kayik kullaniyor olacaktim..

Yani beni Motorcudan saymayin... :cherry:
Sans eseri olduk bir Motorcu...

Son düzenleme:
önemli olan ne zaman başladığın değil ne kadar tutkun olduğundur =) 29 yaşındayım 11senedir kullanıyorum. tabiri caizse bindiğim km 120 binden aşşağı değildir ben çok gezerim ama hiç fotoğraf çekmem artık fotoğraf çekip paylaşıcam.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yaş 36 olunca hüzün mü geldi :)
2 sene daha tecrübe edindik bu arada :)

14 yaşındaydım. Arkadaşlarla mobilet kiraladık. İlk kez biniyordum. Benim bindiğim mobilet iki günlük gıcır gıcır bir şeydi. Yaptığım kaza ile ağır hasar görmüştü. Yaşım 50 yi geçti. Yılda 350 gün motor kullanıyorum.

ohooo siz geç kalmışsınız ben 5 yasında zzr 1100 ile başladım, inanmayanlara bakın ispatıda var! :D :D :D bu arada motor kimindir bilmiyorum, belkide sahibi bu sitededir yaklasık 12 yıllık resim..
VZqx.jpg

O zaman günün anlam ve önemini belirten resmi paylaşıyorum :)
kopyasbizorospuocuuyduk.jpg

biraz sonra bende yazarım..

üleeeee bu kadar ustanın arasında bizde çırak çıktık iyimi motorsiklet işi 30 yaşında başladı hala tam gaz devam yaş oldu 39 ama araba deseydiniz o zaman iş değişirdi 17.5 yaşında kursa başlayıp 18 yaşına girdiğimin haftası ehliyeti cebime koyup 1 yıl sonrada kaplumbağamı almıştım yani aşa yukarı araç teçrübemden dolayı bende birazcık tecrübeli sayılırım herhal demi beyler

COQ

Motosiklet Eğitmeni
He vallaha... Ben yazmışım... :)
Ne çabuk geçiyor zaman..
Baksana Coq bile yaşlandı :queen:

Olum çikintilik yapmasana.
Içiyom anasini satayim.
Eskiden unutmak için içiyom diyene gülerdim.
Simdi ben unutmak için içiyorum.
Neyi unutacaktim ben????:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar