Oğuzhan bey selamlar,
yukarıdaki mesajlarda yazan 'enderbilgi' nickli kullanıcıya da söylediğim gibi, 60 km'lik artçılı scooter deneyimimde, yolculuk tamamlandığında deyim yerindeyse yerdeki çakıl taşını k*çımızda hissettik. Bir de bu ilk denememde scooter oturuş şekliyle bana bazen boşluktaki bir sandalyede oturuyormuşum gibi hissettirdi. Bu sanıyorum ki, bacak aramda benzin deposu gibi birşeyi hissedemeyişimden, yani dizlerim ile birşeyi kavrayamamanın hissettirdiği güvensizlik duygusuydu. Bir de özellikle Xmax'i daha önce de incelediğimde linkteki videoda anlatılanlara ve altında yazılanlara benzer görüşlerin ağır bastığını öğrendim( konforu maxi scooterdan beklenene göre düşük,sele rahatlığı kötü, arka süspansiyonlar çok sert) https://www.youtube.com/watch?v=ztIkKytnTkg&t=64sBu sepelerden ötürü bir scooter ile başlamayı düşünmedim..Siz 14000 km'den sonra bu bahsedilen kronik sorunlara karşı ne düşünüyorsunuz tabi bilemiyorum, en azından onu da duymak isterim... Bilginizi, tecrübenizi paylaştığınız için çok sağolun
kesinlikle hak veriyorum. maxi scooter ancak özellikle ülkemin asfaltında biraz konforsuz. Şehirlerarası güzel yolda çok keyifli ancak şehiriçi çarpık çurpuk yollarda scooter biraz ezziyetli. Teker çapları küçük diyemidir yoksa şasi geometrisinden midir bilinmez ancak o konuya bende katılıyorum. Dizlerin arasında birşey olmayışına alışıyorsunuz. Benim kullandığım X max İronmax modelinde jel sele mevcut standart olarak. Belkide bu sebepten çok rahatsız olmadım. Yukarda bahsetmemişim ancak mesela 250 cc motorun güçsüz ve sık vites aralığının olması sorununu otomatik olması ile bir nebze absorbe ediyor bu scooterlar. Mesela duke 200 de 0-100 yapana kadar baya vites değişiyor