33. Dakar Rallisi başladı

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Arjantin, Şili ve Peru topraklarında 15 Ocak Pazar gününe kadar sürecek rallide, Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun desteğiyle Dakar Türk Takımı adına Türk motosikletçiler Kemal Merkit, Şakir Şenkalaycı ve Selçuk Bektaş organizasyonun ilk gününde start alarak mücadelelerine başladılar. 2012 KTM 450 EXC motorlarıyla yarışa katılan Türk yarışçılardan Kemal Merkit bir kez daha 55 numarayı taşırken, Selçuk Bektaş 153, Şakir Şenkalaycı ise 184 numara ile Dakar Rallisi'ndeki yerini aldı.

Organizasyonda bugün startı verilen ilk etapta yarışçılar, Mar Del Plata ile Santa Rosa De La Pampa arasında 57 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 820 kilometre geçecekler. Rallide yarın ise Santa Rosa De La Pampa-San Rafael etabında 290 kilometresi özel etap, 486 kilometre katedilecek.

Arjantin'in Mar Del Plata şehrinden başlayan rallide, 50 ülkeden 178 motosiklet, 30 ATV, 161 otomobil ve 74 kamyon olmak üzere toplam 443 araç mücadele ediyor. Üç ülke topraklarında yapılacak etaplar sonrasında ralli, 8 bin 370 kilometre kat edildikten sonra bu yıl ilk kez Peru'nun başkenti Lima'da tamamlanacak.

İnsan ve makinenin birlikte doğa ile mücadelesinin sınandığı Dakar Rallisi, Arjantin, Şili ve Peru topraklarında teknik beceri gerektiren çöl şartlarında farklı kum tipleri, kum tepeleri, sert zemin ve yüksek irtifadan oluşan zorlu bir parkurda gerçekleştirilecek. Katılımcılar 8 bin 370 kilometreyi 15 günde kat edecekler. Ekipler, dünyanın en kurak çölü olarak bilinen Atakama Çölü etaplarında ve And Dağları eteklerinde 4 bin metre yükseklikteki etaplarda zorlu testlerden geçecek.

Kaynak: Sonhaber

Ekli dosyalar

• sakar2012startaldi.jpg
    sakar2012startaldi.jpg
    23.3 KB · Görüntüleme: 3,919
Kemal Merkit, Şakir Şenkalaycı ve Selçuk Bektaş'a başarılar dileriz...:cat:

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Ralli'nin ilk özel etabı tamamlandı. Kemal Merkit 41.45'lik derecesiyle 60., Şakir Şenkalaycı 44.39'luk derecesiyle 95. Selçuk Bektaş 48:40'lık derecesiyle 118. sırada yer aldı. Sporcularımız özel etap sonrası kamp yeri Santa Rosa de la Pampa'ya doğru yol üzerinden devam edecekler. (Dakar Turkish Team)

Görüntü yok herhalde. :pale:

İlk gün 820 km geçilecek diyor.Yahu otobanda hızı sabitleyip gitsen bile 820 km çok yorucu olur.

Sürekli hoplaya zıplaya, bir yandan zemini takip edip bir yandan da istikamet tutturmaya çalışarak 820 km gitmek zor iş hakikaten. Benim oturduğum yerden gözüm korktu.

Yarışı canlı izleyemiyor olmaktan büyük üzüntü duyuyorum.Motosikletle ilgili tüm yılın en önemli olayı budur bence.

Sahi bugün bu yarista motorcu birisinin öldügü söylendi bizim burada radyoda..
Ilk gün ve ölüm...:pale:
Allahim öteki yariscilarin yar ve yardimcisi olsun..

Sahi bugün bu yarista motorcu birisinin öldügü söylendi bizim burada radyoda..
Ilk gün ve ölüm...:pale:
Allahim öteki yariscilarin yar ve yardimcisi olsun..

http://www.buenosairesherald.com/ar...entine-jorge-martínez-boero-dies-in-accident-

Jorge Martínez Boero diye bir dayıymış. 38 yaşında; yarışa girmek için evini falan satmış adam... Ne diyelim ruhu şad olsun. İşin bir acı tarafı da adam Arjantin'li ve olay Arjantin topraklarında oluyor...

yarışları tvde izleme şansımız varmı? hangi kanal veriyor? saat kaçta? bilen varmı?

Temin paydos yaptiktan sonra herzamanki gibi birahaneye ugradim.. :cherry:
Yahu eve gelene kadar okadar tuzak varki.. :pr:
Birinden kurtulsam ötekine takiliyorum..

Neyse konumuz DAKAR..
Tv acikti ve dakar i gösteriyordu...
Motorcunun biri motoru ile camura batmis ve cikarmaya ugrasiyor..
Okadar canla basla cabaliyorki ona baktikca ben terledim...
Bazi motorcularda yanindan gelip geciyor selepsizler.. :silent:
O gelip gecenlere bildigim bütün küfürleri ettim vallahi..
Ülem cölün ortasinda rakipde olsa yardim etmezmi insan yahu???
TV nin icine girip yardim edesim geldi adama..
Okadar ugrasiyordu cocuk yaaaaaaaa...:pale:
Ben oturdugum yerden el kol hareketleri ile cocugu yönlendiriyorum..
Söyle yap be kizan, böyle cek iste falan...
Okadar odaklanmisim yani olaya...

Not: Düz asfaltta düsen motorumu yanliz kaldiramamistim.. Okadar yani.. :p

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar